Zákaz Islamu na Slovensku!!!

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Zákaz Islamu na Slovensku!!!.


Hosť

#76

2016-03-27 11:21

Tradicia nasich predkov nepusti a nemoze sa k nam toto svinstvo dostat ,Koran je hriech a nie nabozenstvo ...

Hosť

#77

2016-03-27 19:45

Som zhrozená z toho čo sa v Európe deje za posledné mesiace a absolutne s tým nesúhlasím,nemôžme predsa pomáhať niekomu,kto si to neváži a pohŕda nami,nesúhlasím s riadenou inváziou imigrantov.

Hosť

#78

2016-03-28 22:10

souhlasím a pokud to naSlovensku udeláte pak vám budem závidet a já podekuji za mou neter z Blavy

Hosť

#79

2016-03-30 11:00

Mam obavu z buducnosti,ak tu bude vela imigrantov.Dalsie hladne stvorenia,ktore musime my vykrmovat.A ani nepozname ich totoznost:(.........strach je hlavny dovod.

Hosť

#80

2016-09-04 14:40

Len sa teste ked k vam pridu vyjebany zidia z Izraela, uz teraz si na vas mydlia ruky a este budete prosit muslimov aby prisli na Slovensko, budu to tu bombardovat ako v Palestine...a kto je inteligentny vie ze terorizmus nema nabozenstvo, precitajte si nieco o Korane a nie pocuvat ako ovecky co vam televizor a radio natara...


Hosť

#81

2016-09-04 19:31

Islam = potlacanie ludskych prav, ina kultura, nerespektovanie zien
právnik

#82

2018-06-19 15:46

Som úprimne zhrozený z tejto petície. Ako sa môže vyspelý Stredoeurópan snažiť zakázať nejaké náboženstvo? Islam beriem úplne rovnako ako kresťanstvo. Obidve náboženstvá vychádzajú z mierumilovných myšlienok. Prívrženci obidvoch náboženstiev sú majoritne umiernení. Napokon, treba povedať, že džihádisti (teda radikálna odnož islamu) tvorí menšinu v rámci jednotlivých vetiev moslimského náboženstva. A džihád tiež nie sú iba teroristické útoky - rozoznávame džihád srdcom, džihád jazykom, džihád rukou a až na poslednom mieste je džihád mečom.

Je pravdou, že aj s islamom sú spojené vyvražďovania, vojny a nájazdy (napríklad aj na územie vtedajšieho Uhorska). Ale ruku na srdce - nie je to isté spojené aj s kresťanstvom? Kresťania v stredoveku podnikali výpravy nielen do Arabskej ríše (križiacke výpravy), ale aj do Ameriky, Ázie, Afriky... Všade tam násilne šírili svoju vieru a vnucovali ju tamojším obyvateľom.

Ja osobne som ateista, no prínos moderných náboženstiev (teda nie primitívnych prírodných náboženstiev) vidím v tom, že náboženstvá priniesli rozvoj pre svet. Je to tak aj s islamom - pred tým, ako vznikla Arabská ríša, bol Blízky východ pod vplyvom primitívnych prírodných náboženstiev, ucitevali meteorit. Vezmime si tiež Afriku. Porovnajme severnú Afriku (oblasť okolo Sahary), strednú Afriku (dažďové pralesy) a Juhoafrickú republiku. Severná Afrika je zastúpená moslimským náboženstvom, a je to relatívne vyspelá časť (vzhľadom k strednej Afrike). V strednej Afrike prevládajú prírodné náboženstvá. Táto oblasť nie je vyspelá - sú tu časté občianske vojny medzi domorodými kmeňmi. Juhoafrická republika je kresťanská a je to vyspelý štát.

Týmto všetkým som len chcel povedať, že náboženstvo je veľmi rozporuplná záležitosť. S náboženstvom a "svätými vojnami" bývajú spojené vraždy, ale na druhej strane prináša aj rozvoj daných regiónov, zjednocovanie domorodých primitívnych kmeňov, apod. Kresťanstvo sa z môjho pohľadu veľmi od islamu nelíši.

Pán Filipovič, Slovensko nie je kresťanská krajina, hoci viem, že vy nacionalisti by ste si to strašne radi priali. Slovensko je sekulárny štát, ktorý má v Ústave zakotvené, že sa neviaže na nijaké náboženstvo. To, že je u nás kresťanstvo väčšinovým náboženstvom (proti čomu neprotestujem, naopak, vážim si kňazov, ktorí za komunizmu dokázali kresťanstvo udržať), neznamená, že má prednosť pred inými náboženstvami. Prestaňte sa už konečne vracať do minulosti a snažiť sa Slovensko posunúť k nejakým "tradičným hodnotám". Žijeme v 21. storočí, sme členským štátom Európskej únie, zúčastňujeme sa globalizácie a náboženstvo na význame stráca. Viem, že sa vám to nepáči, ale posun nezastavíte. A je to veľmi, veľmi, veľmi dobre.

Čo sú podľa vás "tradičné hodnoty"? Tým sa veľmi radi oháňajú konzervatívci vášho rangu, ale v skutočnosti ani nevedia, čo tým vlastne myslia. Čo si pod tým máme predstaviť? Snažíte sa tu zakázať islam, homosexualitu, interrupcie a všetko to odôvodňujete tým, že "takto to predsa bolo celé stáročia, toto sú naše hodnoty". Zobuďte sa konečne. Ja nie som ako Šimečka, nemyslím si, že národné štáty sú minulosťou, ale na druhej strane tvrdím, že upínať sa k nejakým modlám a prispôsobovať si podľa nich život pod zámienkou nejakého "vyššieho dobra", "vyššej moci" je nielenže trápne, ale z môjho pohľadu aj diletantské.

Mimochodom, táto petícia nemôže prejsť, pretože predmetom petičného práva nemôžu byť ľudské práva a slobody.