Hromadná pripomienka k zákonu, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 250/2012 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach LP/2024/76

Kontaktujte autora petície

Informácie k

2024-04-24 14:08:49

Dobrý deň.

Našu hromadnú pripomienku sme podávali 29.2.2024 na Ministerstvo hospodárstva. Išlo o medzirezortné pripomienkové konania č. LP/2024/76 a podpísalo ju ku dňu podania 621 občanov. Dnes je to 678.  Predkladateľ sa však našou pripomienkou nezaoberal a ani neuskutočnil rozporové konanie v zmysle príslušných ustanovení zákona o tvorbe právnych predpisov.

Keďže sa s týmto postupom nestotožňujeme, odoslala som dnes podnet na Ústanovprávny výbor NR SR a na Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti. Okrem námietok k nedodržaniu legislativného podnetu je samozrejme obsahom podania aj podstata nášho konania - teda zaradenie vývozu žúmp do regulovaného segmentu. Číslo materiálu v Národnej rade - Parlamentná tlač 213.

Podnet som poslala aj všetkým členom oboch výborov, teda poslancom NR SR. Keďže konania výborov sú verejné, chceme sa ich zúčastniť.

Eva Pilátová

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.