Za vytvorenie priebežnej štvorprúdovej vozovky pre autá na Nabreží v Bratislave Petícia

Kontaktujte autora petície

Novela zakona vstupi onedlho do platnosti (a nasa iniciativa naberie novy vietor)

2024-07-21 05:33:05

   Priatelia,

   od prveho augusta 2024 vstupi do platnosti novela zakona a Ministerstvo dopravy SR bude moct zasiahnut do problemovych oblasti v cestnej doprave.

   V pondelok budu poslanci mesta a pan Primator posledny raz poziadani, aby zjednali napravu. Pokial sa tak nestane dnom prveho augusta (dnom ucinnosti novely) budeme pozadovat od Ministerstva zodpovedajuce aktivity k likvidacii nezmyselnych uprav Vajanskoho nabrezia.

   Jo Kover, Razzle

  


Ivan Matusik, Razzle

O 20 dni nadobudne novela zakona ucinnost

2024-07-13 04:45:15

   Priatelia,

   tento tyzden sme upozornili p. primatora Valla, ze do zaciatku augusta kedy zacne platit novela Cestneho zakona zostava este 20 dni. Potom budeme ziadat o zasah Ministerstvo dopravy.

   I tak, bez ohladu na to ako zareaguje ministerstvo,  budeme musiet naplanovat od zaciatku septembra primerane aktivity

   Jo Kover, Razzle

 


Ivan Matusik, Razzle

Priatelia podržte nám chrbát

2024-07-08 04:27:56

   Priatelia,

   Vzhľadom k tomu, že na aprílovom Mestskom zastupiteľstve sa schválil plán spraviť zo Šancovej ul. ďalšie Vajanského nábrežie podporte prosím našu petíciu: https://www.peticie.com/dajte_stopku_cyklopruhom

Doteraz neregistrovaným efektom je ekonomické poškodzovanie malých predajní ležiacich pri cyklotrasách !!!

   Vzhľadom k tomu, že Magistrát cielene útoči na motoristov aj na iných komunikáciach podporte prosím aj petíciu kolegov: https://www.peticie.com/peticia_za_obnovenie_jazdnych_pruhov_na_molecovej_v_povodnom_pote

  

    a Radi by sme poprosili o príspevok (pre Razzle,o.z.) na krytie súvisiacich nákladov. Teda prosím pozrieť domáci rozpočet a zvážiť či môžete oželieť 20,-, 30 ,- alebo 50,- EUR a umožniť nám udržať nasadené tempo. (Samozrejme tí čo na to majú môžu pridať ďalšiu nulu :-)
IBAN: SK47 8330 0000 0023 0248 3203, Razzle o.z., Správa pre príjemcu: Krytie nákladov Komunikácie Ba
    Ivan Matušík, v.z.

    Jo Kover
    Razzle

Vodiči nie sú ovce! ( aby ich len strihali a dojili)

 


Ivan Matusik, Razzle

Magistrátnici ničia autá už aj v Karlovej vsi !

2024-07-07 13:13:52

   Priatelia,

  V piatok upozornil autor petície https://www.peticie.com/peticia_za_obnovenie_jazdnych_pruhov_na_molecovej_v_povodnom_pote že aj na Molecovej ul. stavajú autám do cesty prekážky.

   Kým sme tam prišli už si stihol niekto rozbiť auto.

   Priatelia podporme ich etíciu https://www.peticie.com/peticia_za_obnovenie_jazdnych_pruhov_na_molecovej_v_povodnom_pote

20240706_091229.jpg

 Vodiči nie sú ovce !

Jo Kover, Razzle


Ivan Matusik, Razzle

Likvidacne prace sa nezacali

2024-07-01 07:38:53

   Priatelia,

   ako sme zistili dnes 1.7.2024 likvidacne prace na cyklopruhoch na Vajanského nabrezi sa nezacali - takze je potrebne sa pripravit na oslovenie Ministerstva dopravy SR k 1.8.2024 s navrhom na vykonanie kontroly a udelenie pokuty.

   Vodici nie su ovce !

Jo Kover, Razzle


Ivan Matusik, Razzle

Mestske zastupitelstvo a cyklotrasy

2024-06-27 17:26:37

Priatelia,

   dnes dvaja diskuteri po 12:30 upozornili poslancov na potrebu zlikvidovania Cyklotras na Racianskej a na Vajanskeho nabrezi.

Jo Kover, Razzle


Ivan Matusik, Razzle

Poziadavka na poslancov Mestskeho zastupitelstva 27.6.2024

2024-06-25 03:42:59
   Damy a pani,

   v suvislosti so sabotazou dopravy na Razusovom nabrezi, Vajanskeho nabrezi, Dostojevskom rade vybudovanim cyklotrasy a aktualnou zmenou legislativy v NR SR, ktora umozni prislusnym organom zabezpecit odstranenie nezmyselnych zasahov do plynulosti dopravy v mestach a  obciach sme poziadali p. primatora o okamzite odstranenie cyklotrasy. Závadová Cyklotrasa prispela k radikalnemu zvyseniu exhalatov, zvyseniu hluku a poskodeniu dopravneho uzla Zukermandel - Landererova. Bolo zaevidovanych viac desiatok nehod az po zosrotovanie bicykla autobusom MHD 

   Ziadam Vas preto o ulozenie zodpovedajucej ulohy primatorovi a na nadchadzajucom MZ dna 27.6.2024 prijat uznesenie :

Mestske zastupitelstvo uklada Primatorovi zabezpecit okamzite odstranenie Cyklotrasy na Razusovon nabrezi, Vajanskeho nabrezi, Dostojevskom rade a vybudovanie priebeznej stvorprudovej vozovky od mosta SNP az po Landererovu ako to pozaduje 4500 obyvatelov Bratislavy v peticii.


 

   Jo Kover, Razzle

Ivan Matusik, Razzle

Poziadavka na poslancov Miestneho zastupitelstva Stare mesto 25.6.2024

2024-06-24 04:24:15
Pani a damy, poslanci !
1.
Istotne evidujete zavadovu cyklotrasu na Vajanskeho nabrezi !!!
Radi by sme Vas poziadali v mene ca 4500 peticiarov na nasledujucom MiZ 25.6.2024 o prijatie uznesenie, ktorym by bol p. Primator vyzvany na co najrychlejsie zrusenie zavadovej Cyklotrasy.
Uznesenie
Poslanci Miestneho zastupitelstva staré mesto ziadaju Magistrat hl. mesta SR Bratislavy a Primatora Matusa Valla o okamzite odstranenie cyklotrasy z Razusovko nabrezia, Vajanskeho nabrezia, Dostojevského radu
(btw.: Primator uz bol vyzvany na odstranenie Cyklotrasy okamazite po prijati novely zakona v NR SR.
2.
Obdobe aj vo veci hluku na dialnice D2 od Bergu po Sitiny by bolo skvele keby   poslanci vyjadrili polutovanie nad faktom, ze sa vec od zaciatku roka kedy bolo prijate primerane Uznesenie nepohla.
Uznesenie
Poslanci Miestneho zastupitelstva Staré mesto vyslovujú polutovanie nad faktom, ze doposial neboli vo veci hluku produkovaneho dialnicou D2 na moste Lafranconi a v Mlynskej doline vykonane ziadne rozumne aktivity. Miestne zastupitelstvo Bratislava Stare mesto opatovne ziada Magistrat hlavneho mesta SR Bratislavy, Ministerstvo dopravy SR a Narodnu dialnicnu spolocnost na urychlene prijatie  protihlukovych opatreni.
3.
Do tretice by sme radi poziadali o zmenu Rokovacieho poriadku MiZ aby obcania mali cas vystupit/ vystupovali o 12:00 ako to je na MZ Ba. Čas po ukonceni rokovania plena je nezmysel lebo sa nevie kedy sa skonci a stava sa ze o predpokladanej 16 hod (ako je to v sucasnosti) boli uz poslanci v haji.
Uznesenie
Cl. 5 ods. (11) znie
(11) Do diskusie sa hlásia poslanci prostredníctvom elektronického hlasovacieho zariadenia a ostatní účastníci zasadnutia zdvihnutím ruky. Slovo udeľuje predsedajúci najprv poslancom v poradí, v akom sa prihlásili do diskusie a po nich ostatným účastníkom zasadnutia. Predsedajúci udelí mimo poradia slovo poslancovi a účastníkovi zasadnutia s hlasom poradným, ak požiada o prednesenie faktickej poznámky, technickej pripomienky alebo otázky. Obyvateľom mestskej časti alebo iným osobám (ďalej len „obyvateľ mestskej časti") udeľuje predsedajúci slovo o 12:00  v poradí, v akom sa prihlásili. Časový rozsah vystúpenia obyvateľa mestskej časti nemá presahovať 3 minúty, v odôvodnených prípadoch môže predsedajúci tento limit predlzit. Na zaklade ziadosti sa cas moze presunut aj na zaciatok rokovania MiZ. Ak na rokovaní požiada o slovo poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, poslanec Európskeho parlamentu, zástupca vlády alebo iného štátneho orgánu, primátor hlavného mesta alebo poslanec mestského zastupiteľstva, predsedajúci mu udelí slovo

 

Jo Kover, Razzle


Ivan Matusik, Razzle

Ziadost o likvidaciu cyklotrasy Vajanskeho

2024-06-14 08:16:17

Ing. Ivan Matušík                                      P.O. Box 70
                                                                 827 70 Bratislava 212

                                                                 Hlavné mesto SR Bratislava
                                                                 Magistrát
                                                                 Primacialne nám.
                                                                 P.O.Box 192
                                                                 Bratislava

                                                                 K rukám: Matúš Vallo
                                                                 Primátor

                                                                 Láb dňa 13.6.2024
Vec: Cyklotrasa Vajanského nábrežie – likvidácia

    Vážený pán Vallo, pán Primátor,
    vzhľadom úspešnému ukončeniu legislatívneho procesu Lex Vajanského nábrežie zdvorilo vás žiadam o likvidáciu cyklotrasy na Rázusovom nábreží, Vajanského nábreží, Dostojevského rade vrátane vyčlenených buspruhov na týchto cestách
    Za optimálny dedline považujem 30.6.2024, kedy este pokuta nehrozi...

    Súčasne zdvorilo žiadam, aby križovatky Mýtna/ Vazovova a Mudroňova/ Slávičie údolie boli uvedené do pôvodného stavu ako boli pred zásahmi pracovníkov MIB.

    Likvidáciu cyklotrasy Vajanského nábrežie prosím zdokumentovať na FCBK Vallo má rád Bratislavu a rád sa poteším fotografiami na nasledujúcom zasadaní Mestského zastupiteľstva koncom mesiaca.

    S pozdravom

    Ivan Matušík, v.z.
    J. Kover   

Vodici nie su ovce (aby ich len strihali a dojili)


Ivan Matusik, Razzle

NR SR schvalila navrhovanu novelu cestneho zakona :-)

2024-06-12 13:07:16

   Priatelia,

   mozeme si pripisat bodik. Poslanci NR SR schválili novelu, ktorá je podľa kritikov namierená proti cyklotrase na bratislavskom nábreží. Ministerstvo dopravy získa od augusta  právomoci týkajúce sa aj ciest, o ktoré sa starajú obce alebo župy. Pôvodne novelu navrhovali poslanci Smeru Erik Kaliňák a Ján Mažgút, neskôr s ňou prišlo ministerstvo dopravy pod vedením nominanta Smeru Jozefa Ráža. Novela zakona c.135/ 1961 Zb.

   Ministerstvo by podľa novely mohlo vykonávať odborný dozor nad všetkými cestami, aj takými, o ktoré sa starajú mestá, obce alebo župy. Za neplnenie nariadení by hrozili pokuty do 33 190 eur, a to aj opakovane do trojnásobku maximálnej hranice. 

   Takze ak Vallo a spol. neustupia na zaklade nasich aktivit a logickych argumentov a ciernu stavbu Cyklotrasa Vajanskeho nabrezie neodstrania - tak sa obratime na Ministerstvo dopravy SR so ziadostou o zasah.

Vodici nie su ovce (aby ich len strihali a dojili)

 


Ivan Matusik, Razzle



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...