Petícia Za odovzdanie Migov- 29 Ukrajinskej vláde

Kontaktujte autora petície

50 miliard pre Ukrainu z USA, 43 tisic Slovakov uz prispelo do zbierky na municiu

2024-04-21 07:08:18

Priatelia

21 aprila 2024 je na zbierke https://www.municiapreukrajinu.sk/  uz 2,7 mio EUR od 43.300 Slovakov

USA schvalili v prvom stupni 50 miliard pre Ukrainu https://dennikn.sk/3951889/americania-poslu-ukrajine-obrovsku-vojensku-pomoc-zbrane-dostane-aj-taiwan-a-tiez-chcu-zrusit-cinsky-tiktok/?ref=tit1


Ivan Matusik,Razzle

Dobre spravy z Krymu

2024-04-19 04:37:01

Ivan Matusik,Razzle

Zbierka na municiu pre Ukrainu

2024-04-18 04:31:49

  Priatelia,

  rozbehla sa Slovenska zbierka na municiu pre Ukrainu ( ktorej maju stale malo).

  Pomozte dobrej veci: https://www.municiapreukrajinu.sk/

Slava Ukraine !

 


Ivan Matusik,Razzle

Vianoce

2024-04-06 09:12:52

   Priatelia,

   uplynuly tyzden som mal vianoce, NAKA obvinila skupinu osob, ktore sa podielali v roku 2017 na unose a zavleceni Vietnamskeho obcana Trinh Xuan Thanha do Vietnamu  Slovenskym vladnym specialom

https://dennikn.sk/3924623/v-kauze-unosu-vietnamskeho-obcana-naka-obvinila-osem-osob-je-medzi-nimi-aj-byvaly-poradca-premiera-fica/?ref=list

   Tu bola popisana akcia

https://dennikn.sk/blog/1746641/unos-vietnamskeho-obcana-trinh-xuan-thanha/


Ivan Matusik,Razzle

Ukrajinci zasiahli vyrobne kapacity daleko za hranicami

2024-04-05 04:27:57

  Priatelia,

  Ukrainci uz montuju do dronov riadiace systemy schopne dociahnut ciele vo vzdialenosti cez 1000 km. Tym ze letia nizko su tazkym orieskom pre protivzdusnu ochranu. V pripade rafinerii je v podstate jedno kam trafia, vzdy to sposobi nutnost odstavky.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/705117-video-drony-devastovali-priemyselnu-zonu-v-rusku-1200-kilometrov-od-ukrajinskych-hranic/

 Slava Ukraine !


Ivan Matusík

Preklad materiálu RIA Novosti z roku 2022: Plán "Denacifikácie" Ukrajiny (Rozumej zničenia Ukrajiny a vyvraždenia Ukrajincov)

2024-03-30 03:50:29

Priatelia.

Dňa 13.3.2023 som opublikoval originálny plán Genocídy Ukrajinského ľudu spracovaný Timofejom Sergejevičom zverejnený na RIA Novosti dňa 3.4.2022 v ruSStine. Pre tých čo neovládajú ruSStinu pripájam nižšie Slovenský preklad a dve  poznámky:

- ruSSko má ambíciu po Ukrajine pokračovať v tzv "dekolonizácii" aj ďalších častí Európy/ sveta (pozri posledné štyri odseky)

- Generálna prokuratúra SR má dodnes platnú Zmluvu o kooperácii s Generálnou prokuratúrou ruSSkej federácie (podpísanú generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom v roku 2022) 

 

Takže: Čo by malo Rusko urobiť s Ukrajinou?  

Prečítajte na ria.ru

Timofej Sergejevič filozof, metodológ, člen klubu Zinoviev MIA

Russia Today 08:00 03.04.2022       

     Ešte v apríli minulého roku sme písali o nevyhnutnosti denacifikácie Ukrajiny. Nacistickú, banderovskú Ukrajinu, nepriateľa Ruska a nástroj Západu na zničenie Ruska jednoducho nepotrebujeme. Dnes sa problematika denacifikácie posunula do praktickej roviny. Denacifikácia je potrebná vtedy, keď významná časť ľudí – s najväčšou pravdepodobnosťou väčšina – bola osvojená a vtiahnutá do nacistického režimu a jeho politiky. Teda, keď hypotéza „ľudia sú dobrí – vláda je zlá“ nefunguje. Uznanie tejto skutočnosti je základom politiky denacifikácie, všetkých jej opatrení a samotná skutočnosť je jej predmetom. Ukrajina je práve v takejto situácii. To, že ukrajinský volič hlasoval za „svet Porošenka“ a „svet Zelenského“, by nemalo byť zavádzajúce – Ukrajincom celkom vyhovovala najkratšia cesta k mieru cez bleskovú vojnu, ktorú posledný dvaja ukrajinskí prezidenti transparentne naznačili, keď boli zvolení. Práve tento spôsob „upokojovania“ vnútorných antifašistov – prostredníctvom totálneho teroru – používali v Odese, Charkove, Dnepropetrovsku, Mariupole a ďalších ruských mestách. A to Ukrajincovi na ulici celkom vyhovovalo. Denacifikácia je teda súbor opatrení vo vzťahu k nacistickej mase obyvateľstva, ktorá technicky nemôže byť vystavená priamemu trestu ako vojnoví zločinci.

     Nacisti, ktorí sa chopili zbraní, by mali byť maximálne zničení na bojisku. Medzi Ozbrojenými silami Ukrajiny a takzvanými národnými prápormi, ako aj územnou obranou, ktorá spájala tieto dva typy vojenských formácií, by nemali byť výrazné rozdiely. Všetci sa rovnako podieľajú na extrémnej krutosti voči civilnému obyvateľstvu, sú rovnako vinní za genocídu ruského ľudu, nedodržiavajú zákony a vojnové zvyky. Vojnoví zločinci a aktívni nacisti by mali byť exemplárne a exponenciálne potrestaní. Musí dôjsť k celkovej lustrácii.

     Všetky organizácie, ktoré sa spájali s praktikami nacizmu, musia byť zlikvidované a zakázané. Na vine je však okrem "verchušky" aj značná časť más, ktorými sú pasívni nacisti, spolupáchatelia nacizmu. Podporovali a oddávali sa nacistickej moci. Spravodlivé potrestanie tejto časti obyvateľstva je možné len znášať nevyhnutné útrapy spravodlivej vojny proti nacistickému systému, vedenej čo najopatrnejšie a najrozvážnejšie vo vzťahu k civilistom. Ďalšia denacifikácia tejto masy obyvateľstva spočíva v prevýchove, ktorá sa dosahuje ideologickou represiou (potláčaním) nacistických postojov a prísnou cenzúrou: nielen v politickej oblasti, ale nevyhnutne aj vo sfére kultúry a vzdelávania. Práve kultúrou a vzdelávaním sa pripravila a uskutočnila hlboká masová nacifikácia obyvateľstva, zabezpečená prísľubom dividend z víťazstva nacistického režimu nad Ruskom, nacistickej propagandy, vnútorného násilia a teroru, ako aj ose- ročnej vojny s obyvateľmi Donbasu, ktorí sa vzbúrili proti ukrajinskému nacizmu.

     Denacifikáciu môže vykonať iba víťaz - čo znamená (1) jeho absolútnu kontrolu nad procesom denacifikácie a (2) právomoc takúto kontrolu zabezpečiť. V tomto smere denacifikovaná (U)krajina nemôže byť suverénna. Denacifikujúci štát – Rusko – nemôže vychádzať z liberálneho prístupu ohľadom denacifikácie. Ideológia denacifikátora nemôže byť spochybnená vinníkom podrobeným denacifikácii. Ruské uznanie potreby denacifikácie Ukrajiny znamená uznanie nemožnosti krymského scenára pre Ukrajinu ako celok. Tento scenár však nebol možný ani v roku 2014 na odbojnom Donbase. Len osem rokov odporu voči nacistickému násiliu a teroru viedlo k vnútornej súdržnosti a vedomému jednoznačnému masovému odmietaniu udržiavať akúkoľvek jednotu a spojenie s Ukrajinou, ktorá sa definovala ako nacistická spoločnosť.

     Termíny denacifikácie nemôžu byť v žiadnom prípade kratšie ako jedna generácia (, ktorá sa musí narodiť, vyrásť a dospieť v podmienkach denacifikácie). Nacifikácia Ukrajiny pokračovala viac ako 30 rokov, počnúc prinajmenšom v roku 1989, keď ukrajinský nacionalizmus dostal legálne a legitímne formy politického prejavu a viedol hnutie za „nezávislosť Ukrajiny“ smerom k nacizmu.

     Zvláštnosť modernej nacifikovanej Ukrajiny je v amorfnosti a ambivalencii, ktoré umožňujú maskovať nacizmus ako túžbu po „nezávislosti“ a „európskej“ (západnej, proamerickej) ceste „rozvoja“ (v skutočnosti – k degradácii), a tvrdiť, že na Ukrajine „neexistuje nacizmus, iba súkromné ​​excesy“. Koniec koncov, neexistuje tam žiadna hlavná nacistická strana, žiadny Fuehrer, žiadne plnohodnotné rasové zákony (iba ich oklieštená verzia v podobe represií proti ruskému jazyku). V dôsledku toho neexistuje žiadna opozícia a odpor voči režimu. Všetko uvedené však nerobí z ukrajinského nacizmu „odľahčenú verziu“ nemeckého nacizmu v prvej polovici 20. storočia. Naopak, keďže ukrajinský nacizmus je oslobodený od takýchto „žánrových“ (v podstate politických technologických) rámcov a obmedzení, voľne sa rozvíja ako základná základňa akéhokoľvek nacizmu – ako európskeho a vo svojej najrozvinutejšej podobe amerického rasizmu. Denacifikáciu preto nemožno uskutočniť kompromisne, na základe vzorca ako „NATO – nie, EÚ – áno“ Samotný "kolektívny Západ" je tvorcom, zdrojom a sponzorom ukrajinského nacizmu, kým západné banderovské kádre a ich „historická pamäť“ sú len jedným z nástrojov nacizácie Ukrajiny. Ukronacizmus nesie nie menšiu, ale väčšiu hrozbu pre svet a Rusko ako nemecký nacizmus v hitlerovskej verzii.

     Názov „Ukrajina“ zrejme nemôže byť ponechaný ako názov žiadneho plne denacifikovaného štátneho útvaru na území oslobodenom od nacistického režimu. Novovzniknuté ľudové republiky v priestore bez nacizmu by mali a budú vyrastať z praxe hospodárskej samosprávy a sociálneho zabezpečenia, obnovy a modernizácie životných systémov obyvateľstva.  V skutočnosti ich politické ašpirácie nemôžu byť neutrálne – odpykanie viny pred Ruskom za to, že sa k nemu správalo ako k nepriateľovi, možno realizovať iba spoliehaním sa na Rusko v procesoch obnovy, obrody a rozvoja. Pre tieto územia by nemali byť povolené žiadne „Marshallove plány“. Nemôže existovať žiadna „neutralita“ v ideologickom a praktickom zmysle, zlučiteľná s denacifikáciou. Kádre a organizácie, ktoré sú nástrojom denacifikácie v novodenacifikovaných republikách, sa nemôžu nespoliehať na priamu vojenskú a organizačnú podporu Ruska.      Denacifikácia bude nevyhnutne aj deukrajinizáciou – odmietnutím rozsiahlej umelej inflácie etnickej zložky sebaidentifikácie obyvateľstva území historického Maloruska a Novoruska, ktorú začali riešiť už sovietske úrady v minulosti. Umelý etnocentrizmus ako nástroj komunistickej superveľmoci po jej páde nezostal bez vlastníka. V tejto oficiálnej funkcii prešiel pod právomoc ďalšej superveľmoci (moc stojacej nad štátmi) — "superveľmoci Západu". Treba ho vrátiť do svojich prirodzených hraníc a zbaviť ho politickej funkčnosti.  Na rozdiel od povedzme Gruzínska a pobaltských krajín je Ukrajina, ako ukázala história, ako národný štát nemožnosťou a pokusy o jeho „vybudovanie“ prirodzene vedú k nacizmu. Ukrajinizmus je umelá protiruská konštrukcia, ktorá nemá svoj civilizačný obsah, podriadený prvok mimozemskej  civilizácie. Debanderizácia sama o sebe na denacifikáciu stačiť nebude - banderovský prvok je len performer a plátno, prestrojenie za európsky projekt nacistickej Ukrajiny, preto je denacifikácia Ukrajiny aj jej nevyhnutnou deeuropeizáciou.

     Banderovskú elitu treba zlikvidovať, jej prevýchova je nemožná. Spoločenská „bažina“, ktorá ju aktívne i pasívne podporovala konaním a nečinnosťou, musí prežiť útrapy vojny a osvojiť si túto skúsenosť ako historickú lekciu a odpykanie svojej viny. Tí, ktorí nepodporovali nacistický režim, trpeli ním a ním rozpútanou vojnou na Donbase, sa musia skonsolidovať a zorganizovať, musia sa stať pilierom novej vlády, jej vertikálnej i horizontálnej zložky. Historická skúsenosť ukazuje, že tragédie a drámy vojnových čias prinášajú úžitok ľuďom, ktorí boli pokúšaní a unesení úlohou nepriateľa Ruska.

     Denacifikácia ako cieľ špeciálnej vojenskej operácie v rámci samotnej tejto operácie je chápaná ako vojenské víťazstvo nad kyjevským režimom, oslobodenie území od ozbrojených prívržencov nacistov, likvidácia nezmieriteľných nacistov, zajatie vojnových zločincov, ako aj vytvorenie systémových podmienok pre následnú denacifikáciu v čase mieru.  Tá by mala začať organizáciou orgánov miestnej samosprávy, polície a obrany, očistenými od nacistických živlov, na ich základe spustiť zakladajúce procesy založenia novej republikánskej štátnosti, integrovať túto štátnosť do úzkej spolupráce s Ruskom. oddelenie pre denacifikáciu Ukrajiny (novo vytvorené alebo konvertované, povedzme, z Rossotrudničestva), s prijatím pod ruskou kontrolou republikového regulačného rámca (legislatíva) o denacifikácii, definovaní hraníc a rámcov pre priamu aplikáciu ruského práva a ruského jurisdikciu na oslobodenom území v oblasti denacifikácie, vytvorenie tribunálu pre zločiny proti ľudskosti na bývalej Ukrajine. V tomto smere by Rusko malo vystupovať ako strážca Norimberského procesu.

      Všetko uvedené znamená, že na dosiahnutie cieľov denacifikácie je nevyhnutná podpora obyvateľstva, jeho prechod na stranu Ruska po oslobodení od teroru, násilia a ideologického tlaku kyjevského režimu, po vystúpení z informačnej izolácie. Samozrejme, nejaký čas potrvá, kým sa ľudia spamätajú zo šoku z nepriateľstva, kým sa presvedčia o dlhodobých zámeroch Ruska – že „nebudú opustení“. Nie je možné vopred presne predvídať, na ktorých územiach bude takáto masa obyvateľstva tvoriť kriticky potrebnú väčšinu. „Katolícka provincia“ (západná Ukrajina ako súčasť piatich regiónov) sa pravdepodobne nestane súčasťou proruských území. Líniu odcudzenia však nájdeme empiricky. Zostane voči Rusku nepriateľská časť, ale násilne neutrálna a demilitarizovaná Ukrajina s formálne zakázaným nacizmom. Pôjdu tam neprajníci Ruska. Zárukou zachovania tejto zvyškovej Ukrajiny v neutrálnom štáte by mala byť hrozba okamžitého pokračovania vojenskej operácie v prípade nesplnenia uvedených požiadaviek. Možno si to vyžiada stálu ruskú vojenskú prítomnosť na jeho území. Od vylučovacej línie po ruskú hranicu bude existovať územie potenciálnej integrácie do ruskej civilizácie, ktorá je svojou vnútornou povahou antifašistická.      Operácia na denacifikáciu Ukrajiny, ktorá sa začala vojenskou fázou, sa bude v čase mieru riadiť rovnakou logikou etáp ako vojenská operácia. V každom z nich bude potrebné dosiahnuť nezvratné zmeny, ktoré sa stanú výsledkom zodpovedajúcej etapy. V tomto prípade môžu byť potrebné počiatočné kroky denacifikácie definované takto:

- likvidácia ozbrojených nacistických útvarov (čím sa rozumejú akékoľvek ozbrojené útvary Ukrajiny vrátane Ozbrojených síl Ukrajiny), ako aj vojenskej, informačnej, vzdelávacej infraštruktúry, ktorá zabezpečuje ich činnosť;

- vytvorenie orgánov verejnej samosprávy a polície (obrana a vymáhanie práva) na oslobodených územiach, ktoré chránia obyvateľstvo pred terorom podzemných nacistických skupín;

- inštalácia ruského informačného priestoru;

- Stiahnutie vzdelávacích materiálov a zákaz vzdelávacích programov na všetkých úrovniach obsahujúcich nacistické ideologické usmernenia;

- masové vyšetrovacie akcie na vyvodenie osobnej zodpovednosti za vojnové zločiny, zločiny proti ľudskosti, šírenie nacistickej ideológie a podporu nacistického režimu;

- lustrácia, zverejnenie mien spolupáchateľov nacistického režimu, ich zapojenie do nútených prác na obnovu zničenej infraštruktúry ako trest za nacistické aktivity (z tých, ktorí nebudú vystavení trestu smrti ani väzeniu);

- prijatie na miestnej úrovni pod dohľadom Ruska primárnych normatívnych aktov denacifikácie „zdola“, zákaz všetkých typov a foriem obrodenia nacistickej ideológie;

- Zriaďovanie pamätníkov, pamätných tabúľ, pomníkov obetiam ukrajinského nacizmu, udržiavanie pamiatky na hrdinov boja proti nemu; - zahrnutie komplexu antifašistických a denacifikačných noriem do ústav nových ľudových republík;

- Vytvorenie stálych denacifikačných orgánov na obdobie 25 rokov.

     RuSSko nebude mať spojencov pri denacifikácii Ukrajiny - keďže ide o čisto ruSSkú prácu a ruSSký záujem. A tiež preto, že nebude vykorenená len banderovská verzia nacistickej Ukrajiny, ale vrátane a predovšetkým odtiene západnej totality, vnútených programov civilizačnej degradácie a rozkladu, mechanizmov podriadenia sa "Superveľmoci Západu" a Spojených štátov.

     Aby sa plán denacifikácie Ukrajiny uskutočnil v praxi, samotné ruSSko sa bude musieť konečne rozlúčiť s proeurópskymi a prozápadnými ilúziami, uvedomiť si, že je posledným zástancom ochrany a zachovania týchto hodnôt historickej Európy (starého sveta), ktoré si to zaslúžia a ktoré Západ nakoniec opustil a prehral boj o ne. Tento boj pokračoval počas celého 20. storočia a prejavil sa vo svetových vojnách a ruSSkej revolúcii, ktoré sú navzájom neoddeliteľne spojené.

     Rusko urobilo pre záchranu Západu v 20. storočí všetko. Realizovalo svoj hlavný západný projekt, alternatívu ku kapitalizmu, ktorý vyhrali národné štáty – bol to socialistický, červený projekt. Rusko rozdrvilo nemecký nacizmus, obludný produkt krízy západnej civilizácie. Posledným aktom ruského altruizmu bola natiahnutá ruka priateľstva z Ruska, za čo Rusko dostalo v 90. rokoch obludnú ranu spôsobenú rozbitím ZSSR.

     Všetko, čo ruSSko urobilo pre Západ, urobilo na vlastné náklady a prinieslo najväčšie obete. Západ nakoniec všetky tieto obete odmietol, znehodnotil ruský príspevok k riešeniu západnej krízy a rozhodol sa pomstiť ruSSku a odmietnuť pomoc, ktorú toto nezištne poskytlo. ruSSko pôjde ďalej, svojou vlastnou cestou, nebude sa starať o osud Západu a bude sa spoliehať na inú časť svojho dedičstva – vedenie sveta v globálnom procese dekolonizácie.

     V rámci tohto procesu má ruSSko vysoký potenciál pre partnerstvá a spojencov s krajinami, ktoré Západ po stáročia utláčal a ktoré sa nechystajú znova na seba nasadiť jarmo. Bez ruSSkých obetí a boja by tieto krajiny neboli oslobodené. Denacifikácia Ukrajiny je zároveň jej dekolonizáciou, ktorú budú musieť obyvatelia Ukrajiny pochopiť a akceptovať - keď sa začnú oslobodzovať od opojenia, pokušenia a závislosti od takzvanej "európskej voľby".  

 

 


Ivan Matusik,Razzle

Sovietske/ ruSSke plany na agresiu voci zapadu

2024-03-30 03:46:14

   Priatelia,

   vieme co sa deje na Ukraine takze stoji za to pripomenut ake boli vojenske plany ruSSov voci zapadnej Europe.

https://blog.sme.sk/jurajkumicak/politika/stat-na-strane-agresora


Ivan Matusik, Razzle

Dalsia dobra sprava pred Eurovolbami

2024-03-10 12:20:15

   Priatelia,

   po sprave, ze do Eurovolieb ide byvaly premier Odor vcera prebleskal dalsia dobra sprava, ze s Demokratmi (Nadom, Seligom...) ide do volieb aj Hamran

https://domov.sme.sk/c/23293512/hamran-vstupuje-do-politiky-za-demokratov-kandiduje-do-europarlamentu.html

https://domov.sme.sk/c/23273103/progresivne-slovensko-odor-eurovolby.html

 

Slava hrdinom !


Ivan Matusik, Razzle

Spojene kralovstvo doda Ukraine drony v ramci balika pomoci vo vyske 325 mio £

2024-03-08 05:12:09

    Priatelia,

   dobra sprava: vcera (7.3.2024) pri navsteve p. Granta Shappsa v Kijive bolo oznamene, ze Britania doda Ukraincom viac ako 10.000 dronov (ciastocne prieskumne, ciastocne utocne). Ukraina pri aktualnej reorganizacii armady vytvori specialne velitelstvo bezpilotnych prostriedkov.

https://www.politico.eu/article/uk-to-send-10000-drones-to-ukraine-shapps-zelenskyy/

Royal Mail Trials Drone Postal Delivery

 

 


Ivan Matusik/ Razzle

RuSSku lod Sergej Kotov triedy 22160 transformovali Ukrainci na ponorku

2024-03-05 11:19:54

   Priatelia,

   ruSSku lod v ciernom mori Sergej Kotov triedy 22160 transformovali Ukrainci dnes 5.3.2024 na ponorku. (nasledoval Cezara Kunikova a dalsie)

https://twitter.com/i/status/1764936271439241421

 


Ivan Matusík,Razzle



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...