Petícia za férovú kultúru

Kontaktujte autora petície

Ďakujeme za vašu podporu! Petícia Za férovú kultúru bola ukončená

2022-02-25 10:30:21

Poslanci a poslankyne NR SR minulý týždeň schválili novelu Autorského zákona. Veľmi dobrá správa je, že sa pri hlasovaní zastali slovenských autoriek a autorov a ich férové odmeňovanie sa tak môže po mnohých rokoch stať pravidlom a nie iba výnimkou.

Chceme poďakovať všetkým, ktorí sa pridali k petícii Za férovú kultúru. Je nesmierne dôležité, že postoj autoriek a autorov v posledných týždňoch zaznel – a to veľmi výrazne. Udialo sa to po dlhom čase, po rokoch snahy hovoriť o postavení tvorcov.

Aj s vašou pomocou sa podarilo presadiť kľúčovú požiadavku, o ktorú sme sa snažili v celom procese novelizácie zákona. Autorský zákon prešiel v znení, ktoré je v otázke odmeňovania autorov dôležitým krokom na ceste k férovejšiemu fungovaniu.

Ďakujeme!

Ak by ste chceli vedieť viac o našich ďalších aktivitách, ktoré robíme pre autorky a autorov, sledujte FB stránku LITAhttps://www.facebook.com/LITAautorskaspolocnost


Jana Vozárová, riaditeľka LITA



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.