Pohotovosť v Šamoríne

Kontaktujte autora petície

Podpora petície je dôležitá aj naďalej

2016-12-30 16:28:47

Všetkým podporovateľom petície ďakujem.

Dovoľujem si Vás znova vyzvať, oslovte svojich susedov, priateľov, známych...aby sa pridali. Buď podpisom tejto internetovej petície, alebo petície v papierovej podobe. Petičné hárky sú k dispozícii na recepcii mestského úradu v Šamoríne, ale aj na obecných úradoch okolitých obcí, ktoré sa k petícii pripojili. Už je nás cez 1000 a každý hlas má cenu!!

Zdá sa že aj vďaka petícii pohotovosť bude v Šamoríne pokračovať po menšej (dúfam čo najkratšej) prestávke aj naďalej a je aj ambícia jej rozšírenia o ďalšie, doteraz neposkytované služby, event. detskú pohotovosť (ak mám dobré informácie, je to v pláne nového prevádzkovateľa).


Potrebujeme však dosiahnuť, aby náš hlas počuli aj "kompetentní" úradnici na ministerstve a na kraji, ktroí sa oháňajú slovami "racionalizácia" a "optimalizácia". Pritom sa tieto zaklínadlá používajú na zdôvodnenie všetkého možného už vyše 27 rokov.

Petícia preto pokračuje v oboch formách do odvolania. Verím, že spolu dokážeme, že nám to nie je jedno.

Prajem všetkým úspený rok 2017 a hlavne - zachovanie pohotovosti v Šamoríne pre všetkých

 


Martin Polovka

pozmeneny petit peticie

2016-12-05 15:13:04

Dobrý deň všetkým,

 

s cieľom zosúladiť tlačenú a elektronickú verziu petície a po diskusii s predstaviteľmi mesta, upravil som predmet petície - bez zmeny pôvodnej myšlienky o vetu " a všetky orgány územnej samosprávy a štátnej správy príslušné vo veci rozhodnúť" tak, aby mohla petícia plne fungovať aj pri jednaní mesta s kompetentnými úradníkmi VUC a MZ SR

Tlačená - papierová verzia - bude na MsU dostupná od zajtra

Veľmi pekne ďakujem za dôveru a podporu petície.

 


Martin Polovka

Spúšťame papierovú verziu petície

2016-12-05 11:08:19

Priatelia,

práve som sa dozvedel, že o petíciu má záujem aj samospráva. Ako som predpokladal - a bol to jeden zo zámerov jej spustenia - očakávajú že im názor nás občanov pomôže pri vyjednávaní. Preto spúšťame aj ostrú - papierovú verziu - ktorá je lege artis, tj. podľa zákona o petíciách.


Podpísať papierovú verziu môžte na vrátnici mestského úradu v Šamoríne. Prosím ak môžte, zastavte sa aj Vy, informujte všetkých svojich známych, starších ľudí....všetkých. Súbežne bude bežať aj online verzia pre tých, ktorí nemôžu prísť do Šamorína.

Petíciu na internete predlžujeme z tohto dôvodu do 16.12.2016, je možné že ju ešte raz predĺžime. Nejde o to dokedy, ale koľko nás bude a aký výsledok to prinesie

Veľmi pekne ďakujem za podporu, zdá sa že aj váš hlas prináša prvé výsledky.

S úctou,


Martin Polovka

Podpora petície

2016-12-01 05:15:15

Ďakujem za prejav podpory petícii. Zrejme (aj) vďaka nej sa začali diať okolo pohotovosti prvé (!!???) kroky na jej zachovanie. V poslednom týždni však akoby ľudia rezignovali, jej podpisovanie sa prakticky zastavilo okolo čísla 350. Pôvodná ambícia bola získať aspoň 1200-1300 podpisov. Inak nebude mať reálnu váhu ako názor občanov.

Skúsme preto cca týždeň pred jej plánovaným uzavretím osloviť každý svojho suseda, známeho, kamaráta, ktorý má záujem na zachovaní LS PP v Šamoríne. Aby sa počet podporovateľov čo možno najviac zvýšil.

Je pravdou že súčasný prevádzkovateľ chce skončiť činnosť z dôvodu veku. Ale chceme dopustiť systém po mne potopa?

 

Príjemný deň všetkým

 

M. Polovka


Martin Polovka

Petícia za zachovanie LS PP v Šamoríne

2016-11-23 08:54:47

Petícia bude ukončená 5.12.2016, tak aby v prípade že získa relevantný počet podpisov (aspoň 10% obyvateľov, tj. 1200-1300), mohla byť predložená zástupcom mesta Šamorín, poslancom MsZ ako aj zástupcom okolitých obcí.

Bude tiež nadnesená ako interpelácia - pokiaľ si ju neosvojí niektorý z poslancov - na poslednom tohtoročnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Šamoríne.

 

Ďakujem za podporu petície


Martin Polovka



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.