Nesúhlas s ekonomickými sankciami voči Ruskej federácii

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nesúhlas s ekonomickými sankciami voči Ruskej federácii.


Hosť

#52

2014-04-27 19:34

Sankcie momentálne v tejto situácii nič neriešia, len zvyšujú napätie a doplatí na to obyčajný človek. Možno práve preto to vychádza práve z úst tých najvyšších. Pôsobí to na mňa, ako keby chcel niekto niekoho prevychovávať a hlavne aby sankcionovaný robil to, čo sa od neho očakáva. Sankcia je trest, výchovné alebo ochranné opatrenie. Tak tu máme vychovávateľa a vychovávateľov v roli silných, chytrých a múdrych a tých, ktorí sa prevýchove bránia,v roli slabých, málo chytrých a nie veľmi múdrych. Tak role sú rozdané a kto tie role prideľoval? Prišli z neba? Kto chce rozdeľovať ľudí na chytrých a málo chytrých a na vyvolených a nevyvolených?
Pavel

#53 Válka

2014-04-27 19:42

Kdyby NATO (USA a spol.) napadlo Rusko, budu bojovat na straně východu. Mě nějaká islamistická opice a židofašisté z Kyjeva jsou u prdele!

Hosť

#54

2014-04-27 19:57

Je nutne odstranit fasistov aj zo slovenskej vlady. Ako je mozne, ze zidaci Lipsic a dalsi chodili podporovat benderovcov a vrahov na Ukrajinu a nas parlament ich za to nestiha.

Hosť

#55

2014-04-27 20:06

Som znechuteny so zahranicnej politiky Slovenskej republiky. Len hlupaci idu proti svojim vlastnym zaujmom.

Hosť

#56

2014-04-27 20:23

Petícia za správnu vec.
RUDY

#57 Slovania

2014-04-27 20:48

Nemôže ta banda štvať slovanov proti slovanom!!! Putin a cele Rusko DRZTE SA!!!

Hosť

#58

2014-04-27 20:59

Za našich bratov

Hosť

#59

2014-04-27 21:05

Poškodí to záujmy Slovenska.
Vnuk Svaroga

#60 Bratia Rusi sme s Vami!

2014-04-27 21:23

Za svätú Matičku Rus!!!

Hosť

#61

2014-04-27 21:26

Nesúhlasím so sankciami voči Rusku. Rusko iba reaguje na situáciu. Sankcie by mali dostať predstavitelia Ukrajiny, ktorí nevedno (alebo vedno?)prečo neustále provokujú a behajú plakať na západ. Sankcie by malo dostať USA, lebo permanentne sa montuje do cudzích záležitostí a nedodržuje dohody - napr. rozmiestnenie vojsk NATO po rozpade ZSSR, bombardovanie bez súhlasu BR... Sankcie by mali dostať všetky krajiny sveta (aj naša), ktoré boli podporiť nástup nacionalistickej samozvanej vlády v Kyjeve! A tým ohrozili svetový mier!!!
Západu vždy vadila slovanská vzájomnosť, už od čias Cyrila a Metoda. Vždy sa ale našiel nejaký zradca, prvým veľkým zradcom bol Svätopluk keď
nechal oslepiť Rastislava a potom vyhnal vierozvestcov aby mu západ dovolil roztiahnuť sa a byť tak hrádzou proti Veľkému Bulharsku. Vždy nás štvali proti sebe. Teraz sú zradcovia všetci, ktorý nie sú na Ruskej strane. Naši národovci a osvietenci na čele s Kolárom by sa veľmi divili a boli by pobúrení.


Hosť

#62 Re:

2014-04-27 21:34

#59: -

Záujmy Slovenska? Prosím ťa, konkretizuj, kto sú záujmy Slovenska? Ak si myslel Slovenskú vládu,

to nie je záujem Slovenska, oni idú proti záujmom občanov Slovenska.

 

Dr.Paul Craig Roberts, bývalý namestník ministra financií USA, jasne povedal o čo ide US. Sú to aj

tvoje záujmy (?) moje, naše?

Koho teda?


Hosť

#63

2014-04-27 22:03

So proti sankciam.
Daniel Lendel

#64 Re: Re: Re:

2014-04-27 22:05

#32: Svyatogor - Re: Re:

Je to pravda čo píšeš ja tu v zahraniči som viac ako 25 rokov a za ten čas som spoznal to ich EU - len ponižovanie sme pocitovali s kamošmi tu  od domacich -inlanderov - pre nich nič neznamená človek z východu - ost-u ten môže byť kedykoľvek nahradené iným a hoci-kým.

Skratka povedané ta nadradenost u nich bola a aj stale je aj v uradoch pociti človek a dajú to človeku najavo, že sme len ten vychod z ost-bloku len svojích si uprednostnujú a nie rovnocenných členov z EU sme SKLAVEN tak nas volajú - zahraničných pracovnikov z ost-bloku sú moc odmeraný a strašne chladný s kamenným srdcom, ale nie pre seba nato majú iný merer zase.

Ten kto tomu neverí a nezažije tak nech pride sem na zapad a po rokoch ved to spozná maniere a ich naladovosť.Celkom iná predstava vstahov čo oni majú teda tu západnú len na seba  k sebe pozerajúc a utopia iného aj v lyžičke vody, aby mali len oni pravdu a to je vo všetkom.


Hosť

#65

2014-04-27 23:30

Nesúhlasím s ekonomickými sankciami voči Rusku a z agresiou USA, NATO, EU. Smrť fašizmu na Ukrajine! Smrť sionizmu a pravému sektoru! Slava Russia!

Hosť

#66

2014-04-27 23:55

Jsem vděčný organizátorům petice, která umožňuje obyčejným lidem vyjádřit své stanovisko k problému spojenému s Ukrajinou. Ukrajina je však jen zástupný problém, pomocí kterého se US Department snaží neseriozními prostředky udržovat světovou nadvládu a dominanci dolaru, pomocí kterého vysává okolní svět.Rusko má právo se bránit a lidé, kteří toto vidí a chápou by měli ve svém vlastním zájmu vyjádřit své stanovisko a podporu, byť i jen takovým prostým prostředkem jako je tato Petice! Děkuji!

lacolaco

#67 Vola ludu

2014-04-27 23:55

Chceme mier, pracu a rodinu. Nechceme washingtonskych neoconov, fasistov, nelegalnu kyjevsku vladu, loz a prekrucanie pravdy podla zelania agresivnych sil z USA.Chceme zastavit sankcie
prori Rusku, aby sa NATO ako obranny pakt rozpadlo a Slovensko z neho vystup
ilo.
Ellite

#68

2014-04-28 00:09

Amerika potrebuje umoriť svoje dlhy. Na to potrebuje európsky trh . Celý. Potrebuje úplne pretrhnúť väzby medzi Európou a Ruskom. Na to využije Ukrajinu.
Z tlačovky predstaviteľa CIA s nemeckými žurnalistami:
"Amerika potrebuje nové trhy porovnateľné s americkými. Jediným takým trhom je európsky. Je nevyhnutné nájsť spôsob, pomocou ktorého by bolo možné úplné otvorenie európskeho trhu pre Ameriku. Týmto projektom sa zaoberáme už mnoho rokov.
...je potrebné zjednotiť dve ekonomiky do jedinej...
...a tak je nevyhnutné vytvoriť takú situáciu v Európe, aby sa sami Európania zriekli energetickej spolupráce s Ruskom a ostatnými dodávateľmi energetických zdrojov a spojili by svoje ekonomické záujmy s dodávkami energie zo SŠA.

...tento krok je pre Európu veľmi nevýhodný, ale ako to inak riešiť mierovou cestou? Amerika vždy pomáhala Európe, zúčastnili sme sa na znovuvybudovani a Európy po WW2, a teraz je Európa dlžná z vďaky za desaťročia prekvitania zúčastniť sa obnovy americkej ekonomiky.

Politika SŠA sa v poslednom desaťročí zameriavala na zobudenie Blízkeho Východu a prinesenie demokracie národom tohto regiónu. Teraz tam prebiehajú búrlivé spoločensko-pol itické zmeny, ktoré budú ešte narastať, prevracajúc tento región na nepokojné miesto, čo sa odrazí na bezpečnosti dodávok energií.

Osud Ruska je v jeho rukách. Každý bude prežívať ako môže, aj Rusko, pravdaže bude v mnohom strádať kvôli pretrhnutiu vzťahov s Európou, no stupeň utrpenia bude závisieť od samotného Ruska.

A čo s Ukrajinou? Či zostane na mape sveta jednotná, či rozpadnutá, to nemá absolútne žiadny význam pre riešenie daných problémov. Hlavná úloha udalostí na UA – rozdeliť Európu s Ruskom tak, aby sa Európania zriekli spolupráce s Ruskom a preorientovali svoju ekonomiku na úplnú spoluprácu so SŠA. Hlavný cieľ – pevnejšie priviazať ekonomiku Európy a SŠA a čo sa popritom bude diať na Ukrajine- to nikoho nezaujíma. Ukrajina je len prostriedok na vyriešenie všetkých problémov, nevťahujúc pritom svet do svetovej vojny. Aké tam bude zriadenie, spôsob vlády – to nie je dôležité. Iba národ Ukrajiny si určí, nakoľko tragický bude jeho osud v nastolení nového poriadku v Európe.

Ukrajina bola vybraná, lebo práve cez UA vedie zásobovanie energiou Európy z Ruska. Ak sa na UA vybuduje riadený chaos a zastavia sa dodávky energií, Európa zavyje od pohoršenia. Obviní Rusko z neústupčivosti a agresivity a bude nútená pretrhať ekonomické vzťahy a preorientovať sa na Ameriku. A potom sa s naším bridlicovým plynom ukážeme v úlohe dobrodincov Európy.

Európa, odmietnuc ruské dodávky, by si zachránila svoju povesť ochrancu európskych cenností ľudských práv a súčasne by pomohla Amerike riešiť problémy finančného zadĺženia.

Áno, odmietnutie ruských dodávok energií povedie k množstvu ekonomických a sociálnych problémov v Európe, ale kto povedal, že Európa nemusí platiť za roky blahobytu pod ochranou amerického jadrového dáždnika?

Nech sa udalosti na UA vyvíjajú ako chcú, no v konečnom dôsledku musia viesť k zlomu medzi Rusmi a Európanmi.

Pochopte jedno, aby sa pretrhli ekonomické väzby Európy s Ruskom, treba tak veľmi zastrašiť Európanov ruskou hrozbou, aby si to sami želali – treba od koreňov zmeniť európsku spoločenskú mienku o spolupráci s Ruskom. Je potrebné stále podčiarkovať agresivitu a nepredvídateľno sť Ruska, provokujúc ho na eskaláciu konfliktu na ukrajine. Médiá musia ustavične hovoriť o raste napätia na Ukrajine, o násilí a krutosti Rusov, aby Európa dospela k rozdeleniu.

Nech sa Európania boja možného ruského vtrhnutia – vytvoreného obrazu bezohľadného Rusa, pripraveného na hocijakú avantúru, počnúc poukázaním na provokačné oblety a končiac ukážkou ruských tankov na hraniciach Pobaltia a Ukrajiny, tomuto musí byť venovaná všetka aktivita našich masovokomunikač ných prostriedkov. Predovšetkým od činnosti médií závisí teraz nálada európskeho obyvateľstva a nakoniec aj úspech ukrajinskej kampane pre SŠA.
pabluso

#69 Zlocinecka banda v Kyjeve.

2014-04-28 02:01

Zločinci v Kyjeve dlžia za plyn splátky za minulé obdobie, které je niekoľko miliard USD a za marec zatial nezaplatili ani cent. Na Ukrajine nevládnu len nacisti, ale aj zločinci, vrahovia, zlodeji a vydierači a takúto kriminálnicku bandu podporuje zoskupenie v rámci politickej triedy USA a EU-na koho chcu uvalovat sankcie ???

Hosť

#70

2014-04-28 04:20

Nemienim našu krajinu vrhať do nezmyslov-za cudzie mocenské záujmy.

Hosť

#71

2014-04-28 05:24

Dosť sa my nepáči táto masívna reklamná kampaň typu zapoj sa a vyhraj, zaváňa to až zo zneužívaním tejto petície ktorá si to nezaslúži.
Ďakujem Jaro

Hosť

#72

2014-04-28 06:28

Fuck the US hegemony

Hosť

#73

2014-04-28 07:00

Nesúhlasím so sankciami voči Rusku. Sankcie by malo dostať USA.

Hosť

#74

2014-04-28 08:14

USA zneužívajú Banderovcov na útok proti Rusom, rovnako ako fašisti počas II. svetovej vojny a ako USA zneužívali Al-Qaeda v Afganistane
Pokus Banderovcov o ukrajinizáciu Ukrajiny, je rovnakým zločinom proti ľudskosti, ako pokus Maďarov a maďarizáciu Uhorska, či útok Britov na Francúzov v žijúcich v Quebecu,
do ktorého sa Banderovci odvážili preto, že sa po 1992 roku podarilo neonacistom v Lotyšsku, Litve, Estónsku, Gruzinsku beztrestne zahnať Rusov do národnostného útlaku, aký v Európe nemá obdobu

Rusi majú povinnosť pobiť nepriateľov bez ohľadu na ich počet, ako počas II. svetovej vojny a oslobodiť svojich občanov aj Lotyšsku, Litve, Estónsku, Gruzínsku, Moldavsku a všade, kde sa presadila USA živená nenávistná ideológia nepriateľstva voči Rusom - McCarthyzmus

Peter

#75 Import "demokracie"

2014-04-28 08:43

Sledujem situáciu na UA od konca minulého roka. Dalo by sa popísať strašne veľa, preto iba zopár poznámok v skratkách.
1. Totálna mediálna masáž mainstreamových médií je absurdná. Mainstream doslova prepisuje čierne na biele a opačne. A čo ma na tom najviac štve je to, že tak robia úplne beztrestne.
2. Udalosti na "Majdane" boli jasnou manipuláciou a dopredu pripravované. Dôkaz - telefonát vysokej predstaviteľky usa administratívy Nuland, keď týždne pred "streľbou na Majdane" vyberala ministrov do novej vlády. Následne prišlo vyhrotenie situácie - doteraz sa nevedie žiadne relevantné vyšetrovanie udalostí na Majdane. Nasledovala dohoda z tuším 21.2., ktorá bola prakticky okamžite jednostranne porušená. Vládna moc, ktorá rešpektovala dohodu bola tým paralyzovaná a pučisti prakticky prevzali moc.
3. Krym. Toto územie bolo ruské. Dokonca v čase rozpadu ZSSR bol Kučma za Ukrajinu ochotný vrátiť územie polostrova Rusku, v prípade že by potrebovali ukrajinci robiť nejaké ústupky. Skončilo to nakoniec dohodou o autonómii a prenájme základne. V každom prípade bol Krym vždy chápaný ako ruský. A nakoniec v referende sa jeho občania viac ako jednoznačne vyslovili za pripojenie k Rusku. Za pripojenie hlasovala aj značná časť tam žijúcich ukrajincov. Viac ako polovica z nich zahlasovala za pripojenie.
4. Problém UA a jej potreby a spotreby plynu je úplne iný, než to popisuje mainstream. Toľko lží, čo vyprodukoval mainstream ohľadom plynovej krízy naposledy prezentoval tuším pri ZHN v Iraku. Celá téma zemného plynu je totálne zneužitá propagandou. Chaos vytvára samotná EÚ s reverzom. Pritom ohrozuje celú strednú a východnú Európu.
5. Po skúsenostiach s importom demokracie za posledné desaťročie - Irak, Afganistan, Líbya, Sýria, arabská jar atď.,je čoraz ťažšie veriť západnej propagande. Dá sa povedať, že normálnemu zdravému rozumu to je NEMOŽNÉ. Pri čítaní komentárov napr. Kerryho existuje iba jediná legitimná otázka - je normálny??? To vážne existuje človek, ktorý mu uverí, že má vôbec nos medzi očami?
6. Absolútne sklamanie predstavuje EÚ. Od EK žiaden zázrak neočakávam, tam ma nikto nedokáže prekvapiť a navyše nemajú žiaden mandát k tomu aby robili politiku. Ale to čo predvádzajú predstavitelia národných štátov je nenormálne. Čo núti EÚ ku takémuto "jasne neudržateľnému" postoju? Pripomína mi to začiatok rozpadu Juhoslávie. Tam tiež štáty západnej Európy v začiatku krízy nedokázali racionálne reagovať a vieme k čomu nakoniec došlo.
7. Po všetkom tom, čo sa na Ukrajine odohralo za posledné 4 mesiace je jediné "mierové" riešenie federalizácia UA. Samotná krajina je de facto rozdelená už 20 rokov od svojho vzniku. Každé jedny voľby, ktoré na UA prebiehali, boli o tom, či moc získa východ alebo západ UA. A ten porazený mal následne vždy problém uznať výsledok volieb. Toto je nezvratný fakt. Podpora moci "Kyjeva", ktorú predvádza západ vedie UA k občianskej vojne a ku konfliktu s Ruskom. S postupom času je na mieste otázka, či práve toto nebolo a nie je hlavným cieľom "Majdanu"