Nesúhlas s ekonomickými sankciami voči Ruskej federácii

Peter

/ #75 Import "demokracie"

2014-04-28 08:43

Sledujem situáciu na UA od konca minulého roka. Dalo by sa popísať strašne veľa, preto iba zopár poznámok v skratkách.
1. Totálna mediálna masáž mainstreamových médií je absurdná. Mainstream doslova prepisuje čierne na biele a opačne. A čo ma na tom najviac štve je to, že tak robia úplne beztrestne.
2. Udalosti na "Majdane" boli jasnou manipuláciou a dopredu pripravované. Dôkaz - telefonát vysokej predstaviteľky usa administratívy Nuland, keď týždne pred "streľbou na Majdane" vyberala ministrov do novej vlády. Následne prišlo vyhrotenie situácie - doteraz sa nevedie žiadne relevantné vyšetrovanie udalostí na Majdane. Nasledovala dohoda z tuším 21.2., ktorá bola prakticky okamžite jednostranne porušená. Vládna moc, ktorá rešpektovala dohodu bola tým paralyzovaná a pučisti prakticky prevzali moc.
3. Krym. Toto územie bolo ruské. Dokonca v čase rozpadu ZSSR bol Kučma za Ukrajinu ochotný vrátiť územie polostrova Rusku, v prípade že by potrebovali ukrajinci robiť nejaké ústupky. Skončilo to nakoniec dohodou o autonómii a prenájme základne. V každom prípade bol Krym vždy chápaný ako ruský. A nakoniec v referende sa jeho občania viac ako jednoznačne vyslovili za pripojenie k Rusku. Za pripojenie hlasovala aj značná časť tam žijúcich ukrajincov. Viac ako polovica z nich zahlasovala za pripojenie.
4. Problém UA a jej potreby a spotreby plynu je úplne iný, než to popisuje mainstream. Toľko lží, čo vyprodukoval mainstream ohľadom plynovej krízy naposledy prezentoval tuším pri ZHN v Iraku. Celá téma zemného plynu je totálne zneužitá propagandou. Chaos vytvára samotná EÚ s reverzom. Pritom ohrozuje celú strednú a východnú Európu.
5. Po skúsenostiach s importom demokracie za posledné desaťročie - Irak, Afganistan, Líbya, Sýria, arabská jar atď.,je čoraz ťažšie veriť západnej propagande. Dá sa povedať, že normálnemu zdravému rozumu to je NEMOŽNÉ. Pri čítaní komentárov napr. Kerryho existuje iba jediná legitimná otázka - je normálny??? To vážne existuje človek, ktorý mu uverí, že má vôbec nos medzi očami?
6. Absolútne sklamanie predstavuje EÚ. Od EK žiaden zázrak neočakávam, tam ma nikto nedokáže prekvapiť a navyše nemajú žiaden mandát k tomu aby robili politiku. Ale to čo predvádzajú predstavitelia národných štátov je nenormálne. Čo núti EÚ ku takémuto "jasne neudržateľnému" postoju? Pripomína mi to začiatok rozpadu Juhoslávie. Tam tiež štáty západnej Európy v začiatku krízy nedokázali racionálne reagovať a vieme k čomu nakoniec došlo.
7. Po všetkom tom, čo sa na Ukrajine odohralo za posledné 4 mesiace je jediné "mierové" riešenie federalizácia UA. Samotná krajina je de facto rozdelená už 20 rokov od svojho vzniku. Každé jedny voľby, ktoré na UA prebiehali, boli o tom, či moc získa východ alebo západ UA. A ten porazený mal následne vždy problém uznať výsledok volieb. Toto je nezvratný fakt. Podpora moci "Kyjeva", ktorú predvádza západ vedie UA k občianskej vojne a ku konfliktu s Ruskom. S postupom času je na mieste otázka, či práve toto nebolo a nie je hlavným cieľom "Majdanu"