Za zdravý život detí a proti povinnému noseniu rúšok, prekrývaniu dýchacích ciest a testovaniu detí na ZŠ Špačince

My rodičia a občania sme proti povinnému noseniu rúška a iných alternatív prekrývania dýchacích ciest u detí.

Žiadame  zaviesť dobrovoľné nosenie rúška bez nútenia, psychického vydierania, zosmiešňovania, segregácie a diskriminácie.

Povinnosť detí nosiť rúška poškodzuje ich fyzické zdravie, kde dochádza k množeniu baktérií, plesniam, zápalom, kožným problémom, bolestiam hlavy, diskomfortu. Poškodzuje psychické zdravie, psychosociálny vývoj, vznikajú poruchy sústredenia, obmedzuje sa verbálna komunikácia a mnoho iného.

Školská dochádzka je ústavným právom dieťaťa bez podmienok a právo na vzdelanie je jedno zo základných ľudských práv. Povinnosť nosenia rúšok nemá oporu v platných zákonoch, základných ľudských právach a základných slobôd a nemá žiadnu prednosť pred vyhláškami a opatreniami.

Prekrývanie dýchacích ciest ako aj odber biologického materiálu na testovanie nie je zákonnou povinnosťou. Naopak, sú to nedovolené zásahy do telesnej integrity človeka! Podmieňovanie prístupu k základným právam a slobodám vrátane PRÁVA NA VZDELANIE pod podmienkou týchto nezákonných a nehumánnych požiadaviek je páchaním trestnej činnosti.

Navrhujeme a žiadame Vás o okamžité upustenie povinnosti prekrývania dýchacích ciest u detí ako aj ďalších súvisiacich podmienok (napr. COVID testovanie, COVID očkovanie,...), ktoré by boli v rozpore s ľudskými právami a o ponechanie dobrovoľnosti rozhodovania o nosení rúšok na základe ľudskosti, demokracie a predovšetkým slobodnej vôli jedinca.

Ivana Mátéová    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Ivana Mátéová na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.