Som za otvorenie plneorganizovanej základnej školy s vyučovacím jazykom slovenským v Macove (1. - 9.ročník)

My dolupodpísaní rodičia z okresu Dunajská Streda žiadame v záujme detí Žitného ostrova Okresný úrad Trnava, odbor Školstva, aby pre deti, ktoré majú záujem o vzdelanie v slovenskom jazyku, bola v Macove zriadená a otvorená plne organizovaná základná škola s vyučovaním v slovenčine s telocvičňou a jedálňou (čiže 1.-9.ročník). Nejasné a neoficiálne prísľuby na dostavbu školy v budúcnosti, nechávajú nás rodičov v neistote a v obavách, že naše deti do 5.ročníka nebudú môcť nastúpiť do školy v primeranej vzdialenosti k bydlisku v zmysle novely zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve (6 km). Pri podpise petície prosím uveďte, v ktorej obci žijete. Ďakujeme

OZ Iniciatíva BKZ    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem OZ Iniciatíva BKZ na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.