PETÍCIA za výstavbu bytových domov v Šali v lokalite NOVÁ VEČA

23E4D669-DD43-405F-9562-D2F714294C54.jpegPETÍCIA za výstavbu bytových domov v Šali v lokalite priestorovo funkčný celok Nová Veča, priestorovo funkčná časť Nová Veča Juh, priestor pod ulicou Fraňa Kráľa (ďalej len ,,Výstavba“)

My, podpísaní občania mesta Šaľa, touto petíciou vyjadrujeme súhlas s Výstavbou a navrhujeme jej schválenie, teda žiadame mestské zastupiteľstvo, aby:

1. Súhlasilo s návrhom na obstaranie Zmien a doplnkov č. 7 územného plánu – v časti 7. návrh zmeny materiálu číslo B 3/8/2019 na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Šali – podľa žiadostí spoločností LIMA Real Estate s.r.o. a PROFINEX engineering, s.r.o., ktoré navrhujú v priestorovo-funkčnom celku Večianska tabuľa rozvoj obytnej funkcie a to formou bytových a rodinných domov.

2. Žiadame, aby uvedená lokalita bola zahrnutá do zmeny územného plánu s definovaným využitím pre možnosť výstavby.

3. Súhlasilo s využitím parciel č. 3198/133 a 3198/134 v katastrálnom území: Šaľa podľa návrhu spoločnosti LIMA Real Estate s.r.o. pre výstavbu bytových domov.

Všetko vyššie uvedené najmä z dôvodov, že:

- Výstavbou sa umožní nielen rozvoj uvedenej lokality v časti Večianska tabuľa, ale aj rozvoj mesta Šaľa, nakoľko bude prístupnejšie bývanie najmä pre mladé rodiny, ktoré v prípade bytových možností nebudú nútené opúšťať mesto, čo zase prispeje k rozvoju mesta a zabráni prestarnutiu obyvateľstva;

- Rozšíri sa trh s nájomnými bytmi ako najekonomickejšieho a najdostupnejšieho prvého bývania pre mladých ľudí, ktorí budú mať možnosť osamostatnenia sa bez nutnosti mesto opustiť.