Peticia za vyhlásenie referenda o odvolaní Mareka Hattasa z funkcie primátora mesta Nitra

S odvolaním sa na Zákon č. 369/1990 Zb.
Zákonov Slovenskej národnej rady o obecnom zriadení podľa § 11a,  odst. (1), písm. c) v znení

• Obecné zastupiteľstvo vyhlási miestne referendum, ak ide o:

c) petíciu skupiny obyvateľov obce aspoň 30 % oprávnených voličov

vyhlasujeme petíciu za vyhlásenie referenda o odvolaní Mareka Hattasa z funkcie primátora mesta Nitra na základe nespokojnosti veľkej časti predovšetkým obyvateľov tohto mesta.

Pre rôznorodosť názorov a dôvody jednotlivcov sa spoločne odvoláme na právo zvolať zasadnutie mestského zastupiteľstva v tejto veci v súlade s uvedeným zákonom v prípade, že petícia svojim počtom podpisov splní zákonom stanovené predpoklady na takýto úkon. Ak sa tak stane, žiadame MZ mesta Nitra vyhlásiť referendum podľa požiadaviek ako stanovujú príslušné zákony v súlade s Ústavou SR a vyhlásením NR SR o obecnom zriadení.

Márijo, Ortodoxní Nitrančani    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Márijo, Ortodoxní Nitrančani na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.