PETÍCIA Za opravu cesty na Hlavnej ulici a zriadenie úsekového merania rýchlosti v obci Liptovská Štiavnica

Vyzývame obecné zastupiteľstvo obce Liptovská Štiavnica, aby v súlade so Zákonom č. 135 / 1961 Zb. §3d ods. 6 , ktorý ukladá povinnosť správcovi cestnej komunikácie aby ju udržiaval v stave zodpovedajúcemu účelu aby schválilo opravu úseku „pod kaplnkou“  hlavnej cesty III. Triedy č. 2226.

Odôvodnenie:  V obci nie je žiadny chodník a tým pádom sú všetci účastníci cestnej premávky vrátane chodcov nútení využívať len kraj cesty. Cesta v tomto úseku je v dezolátnom stave. Je prepadnutá, nedá sa po nej chodiť.

Ďalej my dolu-podpísaní občania obce Liptovská Štiavnica žiadame obecné zastupiteľstvo a starostu obce, aby bolo v obci zriadené úsekové meranie rýchlosti, prípadne obmedzená rýchlosť v celej obci na 40kmh a  v okolí základnej školy a materskej školy na 30kmh a so zriadením kontrolných radarov dodržiavania rýchlosti, ktoré sú už bežným štandardom v okolitých obciach.

Odôvodnenie: V obci je dlhodobý problém s prekračovaním maximálnej povolenej rýchlosti pre motorové vozidlá. V obci nie je žiadny chodník, po hlavnej ulici prejde denne niekoľko stoviek áut. V Liptovskej Štiavnici je zriadená ZŠ a tak isto aj MŠ. Deti chodia do školy peši, niekedy aj samé bez doprovodu rodiča. K bezpečnosti nepridáva ani vyššie spomenutý problém s prepadnutou cestou.   Prosím všetkých neignorujme tento problém, áut na cestách rok čo rok pribúda, buďme zodpovední a hlavne chráňme to najcennejšie čo v živote máme a to je zdravie nás a našich detí. Nečakajme, kým sa stane nešťastie.

Ing. Lucia Gejdošová, Hlavná 626/84, 034 01 Liptovská Štiavnica    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Ing. Lucia Gejdošová, Hlavná 626/84, 034 01 Liptovská Štiavnica na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Vaše telefónne číslo nebudeme verejne zobrazovať online.