Odkaz ruskému prezidentovi V.Putinovi a našim slovanským bratom.

Vážený pán prezident.

Veľmi pozorne a s potešením sme si prečítali Vaše vyjadrenie, smerované k nášmu národu. Zachytiť tak významnú výzvu od nášho slovanského brata je pre nás dôležitý signál. Dlhé desaťročia je vyvíjaná obrovská snaha myšlienkovo a duchovne nás od seba odtrhnúť. Áno, naše vzťahy utrpeli aj trhliny, ale s porozumením, odpustením a odstránením krívd sa všetko v dobrej vôli dá napraviť.

Náš národ, podobne, ako väčšina národov vo svete bola vrhnutá do neuveriteľne ťažkého obdobia. Práve takto ťažké obdobie ukáže silu našich vzťahov, ktoré, ako ste sám spomenuli majú hlboké duchovné a kultúrne korene. Naši predkovia nám ukázali, ako sme úzko prepojení a aj keď sa udiali v našich dejinách udalosti, kedy sme na seba krivo pozerali, teraz nastáva obdobie podania si rúk a spoločného vykročenia v ústrety Veľkému Reštartu vzájomných vzťahov a spolužitia slovanských národov. Chceme byť príkladom pre ostatné národy, že sa vieme cez nezrovnalosti posunúť k obnoveniu vzájomných vzťahov založených na konštruktívnej spolupráci, dobrom spolunažívaní a vzájomnom rešpekte našich národov. Ukážme ostatným národom, že naše vzťahy nebudú vzťahmi veľkého a malého brata, ale dvoch vzájomne sa rešpektujúcich, rovnocenných bratov.

Na Vami prejavený záujem o rozvoj dobrých vzťahov s našou krajinou je naša odpoveď jednoznačná. My sme pripravení na takúto spoluprácu a sme pripravení spolu s ruským národom začať budovať Nový Svet, ktorý nebude založený na zisku a porobovaní Človeka, ale neopak na rozvoji tvorivého potenciálu každého Človeka na našej Matičke Zemi. Nech je táto odpoveď na Vašu výzvu potvrdením, že na Slovensku je skupina obyvateľov, ktorá bude spolu s ruským národom schopná posunúť svet k tomu, čo osloví veľkú časť obyvateľov našej Matky Zeme. Nie strach, ale radosť z tvorenia lepšieho sveta nech nás opäť spojí.

Peter Bulla – Liptov

Igor Zverko – Horehronie

Milan Blažej – Považie

Paľo Holík - Podpoľanie

Svojim podpisom oprávňujem Peter Bulla na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.