Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Quoted post

realisti

#228

2014-07-16 15:36

Holcik pre tuto cirkev neurobil nic dobre. Skoda, mal k tomu dost prilezitosti. Olejar bol vyborny senior, lepsieho v Gemeri nenajdete, preto nevidim dovod na to, aby nepokracoval este jedno volebne obdobie. Ide o seniorat a nie o to, aby sa odbavoval biskup na tom, ze moze nedat suhlas. Brozman by bol lepsim GD ako sucasny, nepotreboval by sa predvadzat ako vie s ludmi zatocit. Sefranko netuzi po funkciach. V GP patril k opozicii GB, preto ho museli odtial vyhodit. Lukac jasne povedal, ze tam musia mat svojich ludi. Poruban sa potrebuje zbavit Turcana? To je komicka veta. Kovacikovej by sme sa radi zbavili vsetci, ona totiz neoplyva nadmernou inteligenciou a bystrym usudkom. Odvolanie GB by konecne umoznilo zrusit GBU. EPST by nemal ovladat nikto, mal by sluzit vsetkym a objektivne informovat. Aspon ste priznali, ze je ovladany. To, ze ide sucasnemu vedeniu o moc netreba kricat, dokazuje to svojimi skutkami. O mnohych nevieme, ale tie najviditelnejsie ako boj proti BA a KE za pomoci Menkyho, ohovaranie Kompasu, prenasledovanie Hvozdaru, sudenie biskupa VD a rovnako dozorcu. Snaha znemoznit Danisovi kandidovat na dozorcu BAS. Mame pokracovat? Vytykate, ze v cirkvi je nepokoj. Pamatame si este kto po novinach ohovaral biskupa Fila, kto sa vtedy chcel dostat na jeho miesto a teraz si mysli, ze tam ostane navzdy.

Replies


Hosť

#229 Re:

2014-07-16 16:04:07

#228: realisti -

Je to OK, gb a gd idu po tej dobrej ceste. Dokazom toho je, ze maju okolo seba vela nepriatelov a zavistlivcov. Aha, tak to teda je, za celou akciou stoji agent FILO. "Nadherne poznanie". Preto tie nástroje: Oko za oko...

Goňová Anna

#230 Re: Goňová Anna

2014-07-16 21:08:49

#228: realisti -

Súhlasím so zrušením GBU, už som  písala pri kauze Farma, ked ubližovali p.f. Hvoždarovi a teraz to pokračuje. Len sa zamýšlam, že prečo sa robia také intrigi na cirkevnej pôde, ked vrchnosť  sa často  odvoláva na Bibliu?

Prečítala som si článok p. Holčíka./ na stránke   Slovenskej evanjelickej jednote/ Kto ten nepokoj robí a komu chutí moc ...?

SEJ volá k pokore a pokániu , k dodržiavaniu cirkevno-právnych predpisov, k okamžitému zastaveniu dalšieho medializovania . To chcete p. Holčík povedať, že  ked ja vyjadrím svoj názor  na  situáciou v ECAV alebo hoci kto iný,   napíšte mi prosím ktorý § cirkevného zákona porušujem !

Asi to niekomu vadí, ked sa   cirkevná verejnosť dozvedá hlbšie o situácii v cirkvi.

Bola som na volbe  dozorcu BAS v Petržalke,  bývalý dozorca  CZ Petržalka Pavol S.  vystúpil  a prítomným  dal nepriamo  najavo, aby ,nevolili p. Daniša za dozorcu BAS,ale  predsa dostal cca 64 hlasov./podla mňa to bolo ovplyvňovanie prítomných, nič nové/

S poslednou vetou sa stotožňujem,  pamatám si na to!