Petícia za návrat Kristíny Kormúthovej na obrazovky

Quoted post

Vyberte si prezívku

#97 Aj vo Rwande "iba" navrhovali likvidaciu

2014-05-21 08:45

Zaujimalo by ma, co si tu ludia myslia o tom, ked vo Rwande zname osobnosti "iba" verbalne v sulade so slobodou prejavu navrhovali moznost likvidovat Tutsiov ... a vdaka tomu ako funguje ludska psychika ludia "iba" pocuvli a fyzicky hromadne likvidovali svojich susedov macetami ... a skoncilo sa to genocidou, z ktorej sa tato krajina tak skoro nespamata. Toto je podla vas cesta?

Vazeni, vy skutocne nechapete tomu, co preukazali mnohe psychologicke vyskumy, ze pokial ludia vnimani ako "autority" hovoria o niecom zlom, ze to je v poriadku, ze dochadza ku pocitu straty zodpovednosti u pachatelov a konci to tym, ze cca 80% ludi je schopnych niekoho pod takym vplyvom aj zavrazdit? Odporucam pozriet si realne pokusy, aki ludia vlastne su a nezit v idealoch, ze ludia su dokonali a kazdy sa rozhoduje sam za seba ... a nenecha sa ovplyvnit nejakym vyjadrenim.

Ano, moderatorka nie je nejaka velmi vyznamna autorita, ale ma k nej blizko a reprezentuje RTVS, ktora autoritou do urcitej miery je.

Replies


Hosť

#102 Re: Aj vo Rwande "iba" navrhovali likvidaciu

2014-05-21 09:30:27

#97: Vyberte si prezívku - Aj vo Rwande "iba" navrhovali likvidaciu

Rozdiel je v tom, že ona v statuse naznačila, aby bolo legálne brániť svoj majetok aj so zbraňou v ruke, tak ako je to možné v Amerike, a nie aby niekto mohol strieľať všetkých cigánov bez nejakého previnenia na základe príslušnosti k ich etniku.

Takže netáraj o Rwande.