Petícia za zachovanie systému EZU

L.

/ #9 Re: To je neuveritelne, co tu pises, nechcem sa ta dotknut, ale chod k lekarovi

2012-11-25 20:46

#8: Liecba beznadejnych pripadov - To je neuveritelne, co tu pises, nechcem sa ta dotknut, ale chod k lekarovi

... skutočne by som sa prihováral za to, aby sa diskusia čo najrýchlejšie vrátila tam, kam, ako sa domnievam, patrí: ide tu o občiansku aktivitu, o artikuláciu občianskeho postoja. Tón a argumentácia by preto mali byť primerané práve tejto ašpirácii - - mám za to, že niektorí diskutujúci by mohli uvážlivo používať „výrazivo“, ktoré napokon sami potrebujú  z polovice vybodkovať (#8). Rovnako nepokladám za prijateľné, posielať diskutujúcich z tieňa webovej anonymity k lekárovi...

Virtuálny priestor pre petíciu, (ako sa domnievam) slúži pre vyjadrenie súhlasného stanoviska k jej predmetu - tí, ktorí nesúhlasia, sa k nemu predsa hlásiť nemusia! Naopak tí - ktorí sa zúčastnia diskusie by mali - namiesto "zápasu v blate" -    prispieť  k vecnému a korektnému vyjasňovaniu detailov témy/predmetu. Ide tu napokon o získavanie podpory, a nie polarizáciu expresívnymi vyhláseniami, či nie?

Ak som teda správne pochopil merito veci: Systému, ktorý plní všetky požiadavky kladené na jeho fungovanie; ktorý je prevádzkovo robustný a racionalizuje úsilie všetkých daňových subjektov - ktorí sa rozhodli pre jeho použitie, rovnako ako aparátu štátnej správy - tomuto systému hrozí riziko, že bude nahradený "inováciou" - takou, ktorej hlavnou prednosťou sú (zrejme len?) ďalšie nároky na verejné financie - tak je to podozrivé aj inak neinformovanému. Podstata scenárov, ktoré takéto "riešenie“ (zrejme) vyvolali k životu je nám akási "povedomá".