fašistov tu nechceme na slovensku
Dávid Kúrňava ako psychopat (Fašisti z Kysúc) |
/ #64 Dávid Kúrňava ako psychopat (Fašisti z Kysúc)2016-03-19 22:21Dávid Kúrňava ako psychopat (Fašisti z Kysúc)Za toto sa base asi nevyhne! Dávid Kúrňava, ktorý sa „preslávil“ inzerátom na vraždenie migrantov, verejne popiera holokaust a pochoduje s náckami. Podporia ho opäť kotlebovci?Mladík a extrémista Dávid Kúrňava, ktorý za inzerát s výzvou na likvidáciu migrantov za finančnú odmenu dostal podmienku na jeden rok, si nedá pokoj a pokračuje vo svojej ultrapravicovej rétorike. Najnovšie sa snaží na internete zarábať predajom tričiek proti migrantom, ale dopustil sa aj prešľapu, za ktorý môže pre podmienku skončiť natvrdo v base. Na sociálnej sieti totiž na rovinu napísal, že popiera holokaust.Odmietanie systematického vyvražďovania Židov, Rómov a Slovanov nacistickou treťou ríšou počas druhej svetovej vojny je trestné, ale Dávidovi Kúrňavovi to zrejme neprekáža, ani keď má na krku podmienku. Mladík, ktorý spravuje facebookovú stránku Ctihodný občan, uverejnil v auguste 2015 inzerát, v ktorom sľuboval odmenu 25 eur „brutto“ za každého zastreleného migranta. Súd za to Kúrňavovi prednedávnom vymeral ročný podmienečný trest, ale ten sa teraz môže veľmi ľahko zmeniť na „tvrdú basu“. Tento Ctihodný občan totiž na sociálnej sieti v jednom zo svojich komentárov otvorene napísal, že popiera holokaust. Popiera holokaust „na plnú hubu“, ale maturitu nemá Popierač holokaustu Dávid Kúrňava nemá dokončené ani stredoškolské vzdelanie s maturitou. Tú si chce podľa vlastných vyjadrení na facebookovom profile Ctihodný občan dokončiť na budúci rok, ale to sa mu nemusí podariť. Za popieranie holokaustu hrozí väzenie a v jeho prípade je to o to horšie, že už je v podmienke a ak spácha akýkoľvek trestný čin, pôjde do väzenia. „Ja holokaust popieram a poviem to na plnú hubu,“ napísal pred pár dňami v diskusii na sociálnej sieti. Vyjadrenie Ctihodného občana Kúrňavu zdieľala na svojom profile facebooková skupina Fantazmagória, ktorá príspevok mladého antisemitu komentovala slovami: „Niekomu je smutno, že dostal iba podmienku za to, že ponúkal 25 eur za vraždu, Dávid Kúrňava popiera holokaust na sociálnej sieti Facebook jeho prezyvka meno najdete pod - Facebook/Ctihodný občan) Popieraním holokaustu, ktorého sa Dávid Kúrňava svojím vyjadrením na sociálnej sieti pravdepodobne dopustil, sa však nenávistné vyjadrenia Ctihodného občana ani zďaleka nekončia. Pätnásteho marca zverejnil na svojom facebookovom profile údajný „sen“. V ňom je jasne viditeľná paralela s masakrom, ktorý v Nórsku pred takmer piatimi rokmi spáchal ultrapravicový extrémista Anders Breivik. „Snívalo sa mi, ako som prišiel v bielej dodávke ku Bratislavskej kaviarni, odišiel som od dodávky a dodávka buchla, potom som sadol do auta (v policajnej uniforme). A išiel som na Žitný ostrov, tam bol Mihály a tí jeho feťáci, mal som MP5 v rukách, tak som ich tam postrieľal, presne 77 feťákov som zastrelil a potom si už len pamätám, že som dostal za to 1 rok podmienky a v novinách som bol všade, a Slováci ma milovali,“ takto „sníva“ Ctihodný občan Kúrňava. Chvíľku som si zdriemol a sníval sa mi jeden taký sen. Breivik vzorom Ctihodného občanaMladý antisemita a propagátor nenávisti voči migrantom má aj svoj vzor, o ktorom píše v ďalšom zo svojich nedávnych príspevkov na sociálnej sieti. Kúrňavovým vzorom je mnohonásobný nórsky vrah Anders Breivik. „Neobdivujem ho za to, lebo povraždil 77 ľudí, ale páči sa mi na ňom, že pozná svoje práva a že ešte sa vie sťažovať na podmienky,“ píše Ctihodný občan Kúrňava. Z ďalších riadkov však veľmi necítiť, že by Breivika za jeho činy zatracoval tak, ako väčšina Európy. Kúrňava si pri svojich ostatných aktivitách urobiť zatiaľ nestihol. Zarába si teda aj na sociálnej sieti, a to predajom tričiek s vlastným motívom, ktorý však až príliš nápadne pripomína jeho vlaňajší inzerát s výzvou na vraždenie migrantov za odmenu. Tričko má na sebe spredu nápis „Slovensko Slovákom“ a na jeho zadnej strane je len nápis „25€/1“ a pod ním umiestnený znak, ktorý používajú ultrapravicové skupiny po celom svete. Takže uzavrel som zmluvu s jedným výrobcom tričiek a dohodli sme sa na takýchto cenách samozrejme logo trička už bude upravené s novou grafikou a následujúce ceny sú takéto Pre televíziu Markíza Kúrňava uviedol, že holokaust vlastne nepopiera, ale iba neverí, že počas druhej svetovej vojny zomrelo v koncentračných táboroch 6 miliónov Židov. Aj takéto tvrdenia sa však dajú považovať za popieranie holokaustu, a preto sa nimi zaoberá polícia aj prokuratúra, ktorá skúma aj sympatie mladého extrémistu k Andersovi Breivikovi a jeho zárobkovú činnosť s predajom tričiek. Kúrňava pritom nie je vo svojich extrémistických názoroch osamotený. Počas pochodu ultrapravičiarov zo Slovenskej pospolitosti kráčal v prvom rade. V závere videa uverejneného na videoportáli YouTube je dokonca na malý moment vidieť, ako mladík vedľa Kúrňavu v predných radoch zdvíha vystretú pravicu, čo až príliš nápadne pripomína nacistické „hajlovanie“.
|
|
Petícia za zastavenie nebezpečnej zmeny ústavy
PETÍCIA: ZA SKUTOČNÚ OCHRANU ČLOVEKA A JEHO ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Petícia za zachovanie dostupnosti liekov na zriedkavé a onkologické ochorenia_Zásadná pripomienka SAZCH a pacientov k návrhu Vyhlášky pre stanovenie prahovej hodnoty posudzovaného lieku
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
Petícia za zastavenie podávania elektrokonvulzívnej terapie na území Slovenskej republiky v záujme ochrany zdravia
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Otvorený list akademickej obce vláde SR
Zastavme výstavbu spaľovne odpadu v Hontianskych Tesároch, okr. Krupina
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Hromadná pripomienka proti finančnej diskriminácii neštátnych škôl
4905 Vytvorené: 2025-06-27
Petícia za záchranu pobočky Slovenskej pošty na Sibírskej ulici
586 Vytvorené: 2025-07-01
Budúcnosť vzdelávania v maďarskom jazyku v Košiciach
437 Vytvorené: 2025-07-04
Zachovajme dostupnosť sonografie prsníkov a mamografie
396 Vytvorené: 2025-06-23
PETÍCIA: ZA SKUTOČNÚ OCHRANU ČLOVEKA A JEHO ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
2378 Vytvorené: 2025-06-12
Petícia za zachovanie pobočky pošty na Sibírskej ulici
317 Vytvorené: 2025-07-02
Vytvorenie autobusu z Cintorín Vrakuňa cez Biskupice-Podunajská, Most, Malinovo, Zálesie, Ivanka a konečná Bernolákovo
763 Vytvorené: 2025-06-29
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
23504 Vytvorené: 2021-01-17
Petícia za legislatívne obmedzenie registrácie na sociálne siete pre deti mladšie ako 16 rokov, registrácia len s OP a s biometriou tváre a efektívne riešenie obchádzania pravidiel
1749 Vytvorené: 2025-04-16
PETÍCIA ZA SLOVENSKO BEZ VETERNÝCH PARKOV
14411 Vytvorené: 2025-05-12
PETÍCIA na podporu pána učiteľa Mgr. Borisa Svobodu
80 Vytvorené: 2025-07-02
PETÍCIA ZA PRÍSNEJŠIE TRESTY ZA TÝRANIE PSOV A MAČIEK
2210 Vytvorené: 2025-02-13
Petícia za zachovanie sojakrému
4615 Vytvorené: 2025-04-07
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
6505 Vytvorené: 2025-01-24
Za zachovanie bezplatného parkovania pre osoby s ŤZP v Košiciach/ Mesto má patriť všetkým/
78 Vytvorené: 2025-06-29
PETÍCIA ZA ZÁKAZ HRACÍCH AUTOMATOV V MESTE SABINOV
44 Vytvorené: 2025-07-01
Petícia za zastavenie nebezpečnej zmeny ústavy
5758 Vytvorené: 2025-06-02
Petícia za odvolanie riaditeľky SŠŠ v Trenčíne Dr. Petríkovej Rosinovej!
1444 Vytvorené: 2025-05-25
„Petícia za umiestnenie špeciálnych prebaľovacích pultov pre imobilných v bezbariérových WC.“
4225 Vytvorené: 2025-05-14
Odmietame zdrazovanie MHD v BRATISLAVE
348 Vytvorené: 2025-01-22