fašistov tu nechceme na slovensku

rudo vasky

/ #15 Andrej Medvecký. aha dalši fašista Skončí Kotlebov poslanec v base? Súdia ho aj za útok na cudzinca

2016-03-19 12:04

Andrej Medvecký.

Kotlebovho poslanca, dokopal Dominikánca a kričal naňho neger, tvrdia svedkovia

Poslanec za Kotlebovu ĽS NS: Andrej Medvecký, v podmienke za alkohol a momentálne obžalovaný z ublíženia na zdraví s rasovým motívom.

Neger, rozkopte negra, k…t čierny, neger, toto je tvoj posledný deň,“ počuli svedkovia, ktorí videli útok z novembra 2014 pred barom Imperia v Námestove.

Andrej Medvecký sedel podľa očitého svedka na Dominikáncovi Lenim Cruzovi a boxoval mu do tváre. Striedavo Dominikánca bili a kopali na zemi viacerí. Zo zranení sa liečil mesiac a prišiel o prácu.

Policajti, ktorí cudzinca videli hneď po bitke, opakovali, že mal veľmi opuchnutú hlavu a oči.

Kotlebovec – priateľ cudzincov

Andrej Medvecký je šéfom žilinskej krajskej organizácie ĽS NS a onedlho bude aj poslancom parlamentu. Marian Kotleba si jeho prácu v zelenom tričku cení tak, že mu dal deviate miesto na svojej kandidátke.

Budúci poslanec parlamentu, tentoraz v obleku, bez zeleného straníckeho trička, si dnes nevedel na nič podobné spomenúť. Stál v bare s kamarátmi, niekto doňho strčil, povedal mu vraj „fuck off“ a ukázal mu prst. Kotlebovec doňho strčil, lebo vztýčený ukazovák ho urazil, „muž čiernej pleti“ spadol a koniec. Viac ho nevidel.

Andrej Medvecký pozeral do tváre sudkyne v Námestove a krotko tvrdil, že nemá nič proti iným národnostiam.
Vo Francúzsku pracoval vraj bez problémov na farme „s ľuďmi inej pleti“ a presviedčal súd, že „aj oni sú ľudia“. Keď sudkyňa diktovala do zápisnice, že Medvecký má k černochom dobrý vzťah, ohradil sa.

„Nemám proti nim nič,“ spresnil svoj vzťah.

Budúci poslanec za Kotlebovu stranu Andrej Medvecký je obvinený z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Dvadsaťosemročný živnostník z Tvrdošína kandidoval s číslom deväť za stranu Kotleba - ĽSNS. 

Zbil černocha

Súd v Námestove dnes prejednával kauzu z novembra 2014. Podľa obžaloby napadli Andrej Medvecký a jeho bratranec Jozef M. na nábreží rieky Orava muža tmavej pleti z Dominikánskej republiky. 

„Spôsobili mu zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti v trvaní 30 dní. Pri skutku mali kričať „ty neger, rozkopte negra, k...t čierny," uviedol prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

„Súd dnes vypočúval svedkov a prípad odročil na 12. mája 2016. Potrebuje doplniť výpoveď svedka, ktorý sa na dnešné pojednávanie nedostavil,“ povedal pre Aktuality.sk hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

V prípade uznania viny súdom, hrozí Andrejovi Medveckému trest odňatia slobody v trvaní 1 až 3 roky.

Skončí Kotlebov poslanec v base? Súdia ho aj za útok na cudzinca