Vyjadrenie nesúhlasu s vybudovaním základne NATO na území SK


Hosť

/ #518 Re: Re: Re: Nuž, túto petíciu nepodporím.

2014-09-10 16:13

#438: - Re: Re: Nuž, túto petíciu nepodporím. 

 -Ďakujem za inteligentnú reakciu.
“Oni” znamenalo Rusi (chýba tam mi uzavretie zátvorky pred ukončením vety). Je to skutočne na disusiu, ako by pokračoval vývoj, či by sme sa mohli udržať v neutralite a či by naše vypadutie z Waršavskej zmluvy nepomohlo vypadnúť napr. aj Poľsku, čo by mohlo spôsobiť urýchlenie vývoja tam, kam sme sa dnes dostali, keď už Západ otvorene začína prenasledovať Rusko (a keby padlo, dostali by aj Ukrajinu a nás ostatných).
Čo sa týka citátu Brežneva, ten nezaznel pri oficiálnych jednaniach, asi som ho čítalv tej istej knihe, kde bol uvedený aj citát G. Husáka: „Aj keď mi do očí napľujú, ja z toho Slovenský národ dostanem.“ (Základnú vec sa mu podarilo urobiť – federalizáciu Československa a bol by urobil aj viac, keby bol našiel aspoň jedného spolupracovníka – sťažoval sa, že sa mu to nepodarilo). Až nebudem v takom časovom zhone, možno sa mi podarí tú knižku nájsť. Ale pamätám si, že keď tu bol neskôr Brežnev na oficiálnej návšteve, ja som bol práve v Prahe blízko hradu keď na hrad išiel a dal zastaviť auto v kolóne, vystúpil z neho a chcel nás s úsmevom kontaktovať, ale ľudia vrátane mňa sa tak zamračili, že nastúpil späť.
Ale len v posledných dňoch som našiel oficiálne texty z jednaní v Moskve, kde sa Brežnev najprv rozprával priateľsky s Dubčekom, sú v súbore “Rozhovory v Moskve.doc”, už som pri mojom veku pozabudol, kto mi ho poslal a teraz dodatočne sa mi to nepodarilo zistiť):
„…
„Brežněv:  Jak  se  cítí  s. Černík? Dubček:  Špatně,  jako  všichni.
Podgornyj:  Je  špatné  zdraví  nebo  nálada? Dubček:  Je  těžko.
Brežněv: Dohodněme se, že se nebudeme zabývat minulostí, ale povedeme klidný rozhovor, vycházejíce ze situace, která se nyní vytvořila. …
Bylo možné jednoduše říci, že nesplnění závazků, které byly stvrzeny, přimělo pět zemí ke krajním opatřením, která byla nevyhnutelná. Současný průběh událostí plně potvrzuje, že za tvými zády (nechceme v  žádném případě říkat, že ty tomu stojíš v čele - pravicové síly (nazýváme je  prostě  antisocialistické)  připravovaly  jak  sjezd,  tak  všechny  akce.
Nyní byly odhaleny jak ilegální vysílačky, tak sklady zbraní. Nyní to vše vyšlo najevo. Nechceme vytýkat tobě osobně, že jsi tím vinen. Nemusel jsi  to  ani  vědět,  pravicové  síly  to  vše  poměrně  rozsáhle  organizovaly.“ „
Tak toto som nevedel ani ja, ak keď som už teraz sám pochopil, čo som vššie uviedol. Chystal sa násilný prevrat za chrbtom Dubčeka, čo zrejme podozrievali, ale po našom obsadení našli o otm našli aj dôkazy!
Kto sú ľudia? Pakticky to boli všetci, osobne som nepoznal nikoho, kto by tým vývojom nebol nadšený. A práve preto nepáčilo sa mi, keď vydali násilnícku výzvu „2000 slov“ – bolo to rúbanie do otvorených dverí!
No a keďže som sa od novembra 1989 veľmi angažoval, tak som pri tom kadečo spoznal bližšie. Teraz dostávam denne veľké množstvo pošty a angažujem sa vo viacerých vlasteneckých spolkoch.