Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Grexa, ev. farár v.v.

/ #243

2014-07-19 10:39

Áno, súhlasím, aj môj dojem je taký, že v našej cirkvi sa deje aj mnoho dobrého, je aj mnoho horlivcov, ale myslím si, že je potrebné hovoriť aj o tých veciach, ktoré znepokojujú mnohých. Konflikt je dobrý, lebo vyčistí ovzdušie, len je na nás, aby sme ho zvládli podľa mysle nášho Pána Ježiša Krista.
Nikto nie je neomylný, človek urobí aj chyby, tie je potrebné riešiť v bratskej láske. A to aj vtedy, keď sa chýb dopúšťajú predstavení, aj tí najvyšší. Táto diskusia je práve o tom, že proti Martinovi Šefrankovi sa dopustili nespravného jednania a že aj v iných veciach nekonajú správne. čakám nielen vysvetlenie, ale aj nápravu chybných vecí... Veci sa dajú riešiť len v Božom pokoji, vzájomnej láske, pokore a vzájomnej úcte. Nie je potrebné rozdeľovať nás na oni a my, alebo my a oni, ale v jednote Ducha hľadať jednotu Ducha vo zväzku pokoja. Máme predsa "jedine Písmo", tam hľadajme napomenutia i riešenia. V tejto situácii čítajme 1 kor., Gal a tak ďalej. Presviedčajme sa navzájom slovom Božím, ako píše apoštol, nech v našich srdciach rozhoduje pokoj Kristov, nie len náhľady ľudí.
Myslím, že by naozaj mal začať aj dialóg zainteresovaných strán. Podľa mňa by mal začať a mal by byť iniciovaný práve gen. predsedníctvom - a zástupcovia petície nech si vyberú spomedzi seba hovorcov.. A informujte aj na tomto mieste o výsledkoch.