Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Jozef Budaj

/ #137

2014-07-08 06:51

"Toto som vám hovoril, aby ste sa nepohoršovali. 2 Vylúčia vás zo synagóg, áno, prichádza hodina, keď každý, kto vás bude vraždiť, domnievať sa bude, že tým Bohu slúži." Ján 16.1-2 (je symbolické, že práve v týchto dňoch sme si pripomínali pamiatku majstra Jána Husa, ktorého zavraždila vtedajšia cirkevná vrchnosť)

"Veď je milosťou, keď niekto s čistým svedomím pred Bohom znáša bolesti a trpí bez viny. 20 Ale čože je to za sláva, keď vás bijú preto, že hrešíte? Keď však dobre robíte, a predsa vytrváte v utrpení, to je milé Bohu, 21 lebo na to ste boli povolaní; pretože Kristus trpel za vás, dal vám príklad, aby ste nasledovali Jeho šľapaje. 22 On nikdy hriechu neučinil, ani ľsti nebolo v Jeho ústach; 23 keď Mu zlorečili, nezlorečil; keď trpel, nehrozil, ale porúčal Tomu, ktorý spravodlivo súdi; 24 na vlastnom tele vyniesol naše hriechy na drevo, aby sme odumreli hriechom a žili spravodlivosti; Jeho krvavé rany vás uzdravili. 25 Boli ste ako blúdiace ovce, ale teraz ste navrátení Pastierovi a Biskupovi vašich duší!" 1.Pet.2.19-25

"Bohu sa klaňaj! 10 A riekol mi: Nezapečať slov proroctva tejto knihy, lebo čas je blízko. 11 Kto robí neprávosť, nech len robí neprávosť ešte; a kto špiní, nech špiní ešte; a spravedlivý nech činí spravedlivosť ešte, a svätý nech sa posvätí ešte. 12 A hľa, prijdem skoro a moja odplata so mnou, aby som odplatil jednému každému podľa toho, jaký bude jeho skutok. 13 Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec, prvý i posledný. 14 Blahoslavení, ktorí (perú svoje rúcha a) činia jeho prikázania, aby mali právo k drevu života a aby vošli bránami do mesta. 15 A vonku budú psi a čarodejníci a smilníci a vrahovia a modlári a každý, kto má rád a činí lož. 16 Ja, Ježiš, som poslal svojho anjela, aby vám toto svedčil po sboroch." Zj.22.9-15 (Roh.)

Nech nám je Božie Slovo zrkadlom, svetlom, palicou (kladivom) i liekom a nadovšetko záväzným "návodom pre život".