Európska Petícia proti umelým náhradám mäsa a živočíšnych produktov Euro-Toques International

ÁNO pre vysokokvalitný chov, ktorý rešpektuje životné prostredie, dobré životné podmienky zvierat, záchranu a udržateľnosť národného poľnohospodárstva, chovateľov a producentov

NIE umelému „mäsu“ z laboratória, ktoré pochádza z kmeňových buniek!

Odmietnime spoločne pseudo -„mäso“ z kmeňových buniek. Ak ste aj vy za kvalitný chov, spravodlivé odmeňovanie chovateľov a pestovateľov, za úctivé zaobchádzanie so zvieratami, alebo ak dbáte na ochranu našej krajiny a životného prostredia a viete, že mäso má mať kvalitnú chuť a ste proti „mäsu“ z kmeňových buniek, prosím podpíšte túto petíciu.

Euro-Toques Slovensko, ako člen Euro-Toques International, poradný orgán EÚ v rámci gastronómie a poľnohospodárstva, sme mimoriadne znepokojení informáciou o produkcii laboratórneho „mäsa“ z kmeňových buniek, ktoré by malo byť servírované na našich tanieroch.

My, kuchári, ktorí si vážime kvalitu produktu, jeho pôvod, sezónnosť, regionálnosť a slovenský model poľnohospodárstva, ktorého súčasťou sú aj malé farmy so zvieratami, ktoré sa chovajú na lúkach a pastvinách a sú kŕmené senom

Potvrdzujeme dvojité potreby:

Na jednej strane dávame pozor na podmienky chovu a chovateľov, kde patrí aj kvalita výberu mäsových plemien s dôrazom na prácu našich chovateľov. Podpora know-how od odborníkov v potravinárskom priemysle, vzdelávanie spotrebiteľov v rámci EÚ a boja proti odpadu

Na druhej strane nechceme podporovať výrobu náhrad mäsa a živočíšnych výrobkov vyrobených z kmeňových buniek a ich variácií: syntetické mlieko, omelety bez vajec, ktoré by mohli v najbližších dňoch skončiť na našich tanieroch!

Hovoríme ÁNO kvalitnému chovu a NIE, aby sa v našich reštauráciách pripravovalo mäso z kmeňových buniek!

Týmto vyzývame Európsku komisiu a slovenské orgány, aby podporovali kvalitný chov, dbali a používali vysokú kvalitu surovín a aby sa do regiónu nedostalo syntetické mäso a živočíšne náhrady.

Táto petícia je súbežne aktívna vo všetkých združeniach Euro-Toques International v členských štátoch Európskej únie.

Euro-Toques Slovakia    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Euro-Toques Slovakia na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.