Váhom k moru - Zrušenie Plavebného opatrenia č. 23/2022 o zastavení plavby na prívodných a odpadových kanáloch Vážskej kaskády

Kontaktujte autora petície

Predĺženie termínu petície

2023-05-09 04:21:49

Zbieranie podpisov pod petíciu sa predĺžilo do 1.10.2023

Martin Pavlásek, predseda občianskeho združenia Armanik

Kto je tvorcom tejto petície?

2023-02-14 22:08:03

Túto petíciu zorganizovalo neformálne združenie Armanik (v súčasnosti prebieha proces registrácie občianskeho združenia), ktoré má za svoj cieľ v podpore a propagácii vodnej dopravy a aktivitách spojených s vodnou dopravou. Nosným projektom združenia je projekt "Váhom k moru", ktorým chceme vytvoriť verejný záujem a tlak na štátne inštitúcie, aby sa zaoberali postupným splavnením Vážskej kaskády.

Viac informácií na www.armanik.sk

Martin Pavlásek, neformálne združenie Armanik

Prečo sme spustili túto petíciu?

2023-02-14 21:53:42

Plavebné opatrenie č. 23/2022 o zastavení plavby na prívodných a odpadových kanáloch Vážskej kaskády, vydané Dopravným úradom, je v priamom rozpore s uznesením vlády číslo 469 z 21. júna 2000, ktorým Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky vypracovalo "Návrh zámeru projektu Vážskej vodnej cesty", ktoré schválila vláda uznesením vlády číslo 463 z 09. 05. 2002.

Zároveň sa o Váhu píše v ďalšom strategickom dokumente - Koncepcia rozvoja vodnej dopravy SR, kde sa Váh definuje ako súčasť intermodálnych dopravných koridorov č. V. a VI. a dohody AGN ako vodná cesta E 81. Splavneniu Váhu sa špeciálne venuje príloha č.2 - Vážska vodná cesta a prepojenie na Odru a príloha č. 3 - Význam a koncepcia splavnenia Váhu.

Na základe uvedeného sme presvedčení, že snahou štátnych inštitúcií by malo byť vytváranie podmienok a rozširovanie úsekov vodných ciest vhodných na splavnenie a v tomto snažení ich chceme podporiť a motivovať.

Martin Pavlásek, neformálne združenie Armanik

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.