Petícia za odvolanie primátora mesta Poprad, Ing. Jozefa Švagerka

Kontaktujte autora petície

Obcania mesta Poprad, konajte!

2016-04-29 10:43:49

Iste ste si mnohi vsimli, ze o tejto peticii sa uz hovori aj v mediach, toto povazujeme za jednu z prvych lastoviciek na ceste k zdarnemu koncu a k dosiahnutiu odvolania sucasneho primatora mesta Poprad, Ing. Svagerka. Vyzyvame vas preto k tomu, aby ste aj vy prispeli k propagacii peticie a dopomohli tak vysledku, o ktory sa vsetci spolocnymi silami snazime. Volba sucasneho primatora nebola prave tou stastnou. Napriek tomu, ze Svagerka na zasadnuti 27.4.2016, osmi poslanci vyzvali k odstupeniu, primator nehodla zatial odstupit s odovodnenim, ze sa bude zodpovedat obcanom a nie poslancom. Toto povazujeme za verejne ohlaseny bojkot primatora voci poslancom, ktori nesuhlasia so sposobom, akym pan Ing. Svagerko pracuje a mame za to, ze jeden mestsky urad, ktory uz vo svojom zaklade nedisponuje zdravym jadrom (t.j. vyrovnanymi profesnymi vztahmi), nemoze fungovat spravne. Vedenie mesta totiz nekonci poziciou primatora, vedenie mesta pozostava z viacerych postav, ktore spolocne s primatorom riesia otazky smerovania mesta a hospodarenia s mestskymi prostriedkami a podobne. Je viac, nez jasne, ze takto to nebude fungovat, nakolko pan primator verejne na zasadnuti ohlasil, ze poslanci napadajuci jeho posobenie maju unho zatvorene dvere, co doslovne vyjadril frazou "nemame-nedame". Pytame sa - kam smeruje vedenie mesta Poprad? Je toto clovek, ktory by mal autonomne rozhodovat o krokoch, ktore vyznamne ovplyvnuju cele mesto, ked verejne priznal, ze nemieni aktivne spolupracovat s osmimi poslancami? Od zaciatku jeho funkcie mesto Poprad len upada a vznika kauza za kauzou, taketo konanie-nekonanie este v tej dobe stale nebolo podciarknute nevolou poslancov. Co bude nasledovat teraz? Predpokladame, ze nic dobre z toho nepozera. Mili obcania, zamyslime sa a konajme!

Pán L

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.