Nebuďme psími rasistami

Quoted post


Hosť

#24

2012-09-21 13:25

Vždy keď ideme s našim pitom von, vždy do neho skáču (dovolím si menovať plemená ): yorkshirský teriér, jazvečík, nemecký ovčiak, anglický koršpaniel a čivava.
Teraz si položím otázku keby sa môj pes čo i len oženie papuľou po nich kto bude zodpovedný ? Chcela by som vedieť ktorý človek by si niekedy priznal že dráždil psa ? Ktorý majiteľ napríklad vyššie uvedených plemien by uznal že jeho pes bol "provokatér" ? Nedovolím aby si ktokoľvek na môjho psa čo i len ústa otvoril !Poviem to tvrdo ale tak to je, ja si na vaše haranty tiež hubu neotváram a to si dovolím povedať deti sú oveľa krutejšie ako psy. Mne a priateľovi je náš pes ako dieťa a svojho dieťaťa sa zastanem !

Replies

Ranma Beyond

#26 Re:

2012-09-21 13:30:14

#24: -

presne tak. ak pes pohryzie, tak prečo? komu dokážeme, že bol vyprovokovaný ? šialené.


Hosť

#282 Re:

2012-09-25 19:19:27

#24: -

moje slová ....

Magdaléna Kažimírová
Košice

#311 Re:

2012-09-25 23:43:07

#24: -

Mám dobermana a ten úvod mi je veľmi dobre známi... Ešte pred zaobstaraním psa by mal každý záujemca absolvovať psychotest a základný kurz kynológie, ktorý by mohli organizovať kynologické kluby a až potom by mal dostať možnosť vlastniť akéhokoľvek psa. Zamedzilo by sa tak nielen útokom, ale aj týraniu psov a ich vyhadzovaniu na ulicu. Plus som za to, aby na školách bežali prednášky a semináre pre deti, ako da majú správať k cudzím psom a v ich prítomnosti, pretože aj tu často nastáva problém. Psov máme tak veľa, že podľa štatistík pripadá jeden pes na každého piateho až šiesteho občana....je preto veľmi smutné a nezodpovedné, že ľudia často ani len netušia, ako s nimi treba komunikovať....a žiaľ, nielen nepsíčkari :(

JaKi

#707 Re:

2013-01-21 11:28:21

#24: -

Absolútny súhlas. Mám doma fenku am. pitbullku a je absolútne pokojná a hravá. Absoútne s prehladom ignoruje hekáče čo do nej skáču cez plot či ide o malé hotdogy alebo dospelé vlčiaky či rotwajlery. Ešte sanestalo že by ona skočila do plota kde sú iné psy. Dokonca ignoruje i tie na vodítku čo sa ako prachovky do nej navážajú. Človek čo tento zákon vymyslel nemá všetkých po hromade. Nedal som jej rezať chvost a ani uši a nedám ju ani kastrovať. Nikdy som zákon neporušoval ale tento rešpektovať nebudem. A môžu si poslať i kukláčov.