Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky / Oznamy / Komunálne voľby 10.11.2018 / Komentáre


Hosť

#1

2018-11-03 06:32

Na adresu pána Mgr. Cibulku by som len upozornil, že opakovane v MZ nepodporil návrhy na zavedenie bezplatnej dopravy a v oblasti dopravy neurobil vôbec nič.
D.Hanak

Hosť

#2 Presne

2018-11-03 06:52

#1: -  

čo sa týkalo zavedenia bezplatnej MHD, Cibulka vždy hlasoval proti a okrem svojich predzahrádok pre Solinky neurobil skoro nič. 

Mazák


Hosť

#3

2018-11-03 07:27

Pán Fačkovec, Váš syn má vo volebnom programe ako bod 5 presadzovanie bezplatnej MHD pre všetkých občanov Žiliny. Toto pán Mgr. Cibulka niekoľkokrát v MZ nepodporil, hlasoval proti. Pokial sa jedná o riešenie problémov dopravy v meste ako takej, je Mgr. Cibulka absolutne nepoužitelný. Preto je pán Cibulka je pre mňa ako paslanec MZ neprijateľný.
Ing. J. Hrábek
Slavomír Fačkovec

#4 páni D.Hanák, Mazák a Ing. J.Hrábek

2018-11-03 20:01

Ďakujem za vaše reakcie. Čo sa týka bezplatnej MHD v Žiline, ja už bezplatnú MHD mám, a tak poznám jej nesporné výhody. Preto som spolu so synom na stretnutiach s poslancami za Solinky niekoľko krát pred zasadaním MZ apeloval na poslancov, aby podporili návrh primátora na bezplatnú MHD pre všetkých občanov Žiliny. Poslanci (Sokol a Bechný) boli proti a argumentovali: je to drahé, čo všetko by sa za tie peniaze dalo urobiť, možno niekedy v budúcnosti by sa o tom mohlo uvažovať a pod. Poslanec Kapitulík tam ako vždy nebol prítomný. Je pravda, že potom ako v MZ tento návrh neprešiel, nepátral som ďalej ako hlasovali jednotliví poslanci.

Dodávam, že na tému bezplatná MHD pre žilinčanov som sa rozprával aj s kandidátom na primátora Petrom Fiabáne, keď som ho stretol pri zbere podpisov pod svoju kandidatúru. Listinu som mu podpísal (som demokrat), ale v zápätí som mu otvorene povedal, že voliť ho nebudem a aj som mu svoje dôvody vysvetlil. Jedným bol dôvod, že nepodporuje bezplatnú MHD (je to podľa neho drahé!) a ďalším bolo jeho vyjadrenie v minulosti, že je za spoplatnenie parkovania v celej Žiline (teda aj na sídliskách). Asi aj z tohoto dôvodu má v programe „spravodlivé“ parkovanie - keď platia za parkovanie v centre mesta nech „spravodlivo“ platia všade.

Záverom iba dodávam, že ak prepošlem tieto vaše komentáre poslancovi Cibulkovi, tak sa z toho poučí a zistí, že pre občanov je bezplatná MHD dôležitá téma a v budúcnosti návrh na bezplatnú MHD podporí, k čomu ho samozrejme vyzvem aj ja.


Hosť

#5 Re:

2018-11-08 15:03

#1: -  

Dobrý deň,

bol som vždy aktívny proti zavedeniu prakovného a ostro som to vždy pomenoval primátorovi do očí. Navrhoval som vytvorenie parkovacieh domu pri Bille na Platanovej aj keď tp kolegovia a vedenie mesta neprijali. Dotlačil som odbor dopravy k tomu aby začali riešiť križovatku na Borovej ulici, k úprave križovatky a lepšej priepustnosti (rozšíreny pravý jazdý prih a zákau vjazdu do Lava smerom do súkromnej školy) nedošlo kvôli manipulácii zo strany investičného u pred voľbami. To všetko chcem dokončiť. Čo sa týka bezplatnej MHD, hlasoval som za bezplatnú dopravu pre deti a dôchodcov. Ak by sa teraz plošne zaviedla bezplatná MHD tak by naozaj mesto prišlo takmer o celý prebytok rozpočtu a na parkovacie domy by sme mohli zabudnúť. Ja som za to aby sme nechali desať rokov zmrezené ceny lístkov čo sa po desiatich rokoch rovná radikálnemu zlacneniu vzhľadom k inflácii. Mesto tak pomaly môže nabiehať na to, že bude tieto zdroje hľadať inde a nebude to nárazová strata v rozpočte a môžeme popritom investovaťr aj d parkovacích miest. Som za bezplatné parkovanie a za budovanie nových parkovacích miest na Solinkách ma Smrekovej ulici za Obvodovou, na Platanovej pri Bille a na Osikovej namiesto zberných surovín. treba tiež nájsť miesto pri Dubovej ulici. Týmto vás nechcem presviedčať, úplne rozumiem vašim dôvodom, iba vysvetľujem svoj postoj a prajem vám dobré rozhodnutie podľa svojich preferencií. S pozdravom Peter Cibulka


Hosť

#6 Re: Presne

2018-11-08 15:04

#2: - Presne  

Dobrý deň,

bol som vždy aktívny proti zavedeniu prakovného a ostro som to vždy pomenoval primátorovi do očí. Navrhoval som vytvorenie parkovacieh domu pri Bille na Platanovej aj keď tp kolegovia a vedenie mesta neprijali. Dotlačil som odbor dopravy k tomu aby začali riešiť križovatku na Borovej ulici, k úprave križovatky a lepšej priepustnosti (rozšíreny pravý jazdý prih a zákau vjazdu do Lava smerom do súkromnej školy) nedošlo kvôli manipulácii zo strany investičného u pred voľbami. To všetko chcem dokončiť. Čo sa týka bezplatnej MHD, hlasoval som za bezplatnú dopravu pre deti a dôchodcov. Ak by sa teraz plošne zaviedla bezplatná MHD tak by naozaj mesto prišlo takmer o celý prebytok rozpočtu a na parkovacie domy by sme mohli zabudnúť. Ja som za to aby sme nechali desať rokov zmrazené ceny lístkov čo sa po desiatich rokoch rovná radikálnemu zlacneniu vzhľadom k inflácii a potom prešli na bezplatnú dopravu. Mesto tak pomaly môže nabiehať na to, že bude tieto zdroje hľadať inde a nebude to nárazová strata v rozpočte a môžeme popritom investovať. aj d parkovacích miest. Som za bezplatné parkovanie a za budovanie nových parkovacích miest na Solinkách ma Smrekovej ulici za Obvodovou, na Platanovej pri Bille a na Osikovej namiesto zberných surovín. treba tiež nájsť miesto pri Dubovej ulici. Týmto vás nechcem presviedčať, úplne rozumiem vašim dôvodom, iba vysvetľujem svoj postoj a prajem vám dobré rozhodnutie podľa svojich preferencií. S pozdravom Peter Cibulka


Hosť

#7 Re:

2018-11-09 05:52

#3: -  

Dobrý deň,

bol som vždy aktívny proti zavedeniu prakovného a ostro som to vždy pomenoval primátorovi do očí. Navrhoval som vytvorenie parkovacieh domu pri Bille na Platanovej aj keď to kolegovia a vedenie mesta neprijali. Dotlačil som odbor dopravy k tomu aby začali riešiť križovatku na Borovej ulici, k úprave križovatky a lepšej priepustnosti (rozšíreny pravý jazdý pruh a zákaz vjazdu do ľava smerom do súkromnej školy) nedošlo kvôli manipulácii zo strany investičného u pred voľbami. To všetko chcem dokončiť. Čo sa týka bezplatnej MHD, hlasoval som za bezplatnú dopravu pre deti a dôchodcov. Ak by sa teraz plošne zaviedla bezplatná MHD tak by naozaj mesto prišlo takmer o celý prebytok rozpočtu a na parkovacie domy by sme mohli zabudnúť. Ja som za to aby sme nechali desať rokov zmrazené ceny lístkov čo sa po desiatich rokoch rovná radikálnemu zlacneniu vzhľadom k inflácii a po desiatich rokoch prejsť k bezplatnej doprave. Mesto tak pomaly môže nabiehať na to, že bude tieto zdroje hľadať inde a nebude to nárazová strata v rozpočte a môžeme popritom investovaťr aj do parkovacích miest. Som za bezplatné parkovanie a za budovanie nových parkovacích miest na Solinkách ma Smrekovej ulici za Obvodovou, na Platanovej pri Bille a na Osikovej namiesto zberných surovín. treba tiež nájsť miesto pri Dubovej ulici. Týmto vás nechcem presviedčať, úplne rozumiem vašim dôvodom, iba vysvetľujem svoj postoj a prajem vám dobré rozhodnutie podľa svojich preferencií. S pozdravom Peter Cibulka