Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv.

hosť

#576 575

2015-03-04 09:34

Veľmi pekne píšete,máme si opatrovať a zveľaďovať zverené talenty od Pána,dodržiavať Jeho desatoro príkazov a máme si aj o Jeho milosrdenstve v Písme sv.čítať a preukazovať skutky milosrdenstva podľa Božej Vôle.Vďaka.


Hosť

#577 Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-04 10:05

#575: - Re: Re: Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

 :-) Mne to neznelo ako otázka, ale ako konštatovanie. A už vôbec netuším, ako ste, na základe môjho krátkeho príspevku, k takému záveru prišla. Asi by bolo vhodné môj komentár vidieť vo svetle príspevku, na ktorý som reagoval.

:-/ Je problém, že svoju vôľu prezentujeme ako vôľu Božiu. Je problém, ak svoje krátkozraké "dobrá" prezentujeme ako Boží príkaz či zámer. Možná ani faraón nebol taký zlý, len ako čítame mu Boh, pre svoj plán, "zatvrdil srdce". Izraeliti zajatie tiež brali ako zlo a opustenie Bohom, no Boh na nich dopustil zajatie práve z lásky k nim. A bola to jeho vôľa.

Je dobré pozerať sa na stav našej spoločnosti ako na "skazenosť" tých druhých, alebo pátrať po tom, čo tým chce Boh povedať nám, čo si myslíme, že žijeme podľa jeho vôle. Nerobíme niekde chybu práve my? (Aj v tejto diskusii.)

Ja by som bol v prezentovaní Božej vôle opatrný. Lebo "Nevezmeš Božie meno nadarmo" nie je len o nadávaní a prísahe. Ale aj o prezentovaní vlastného chcenia, názorov a vlastných hodnôt ako Božej vôle. A snahe týmto prezentovaním dať svojim tvrdeniam váhu.

A tiež by som sa bál: Dt 18,20 /P.P.K./

hosť

#578 575

2015-03-04 10:50

Prosme Boha,aby nás chránil od všetkého zla, hriechov proti Duchu Sv.,aby nám pomáhal aj skrze Pannu Máriu prísť k Nemu.Aby všetkým ľuďom tiež bol v tomto na pomoci.


Hosť

#579 Re: 575

2015-03-04 13:17

#578: hosť - 575 

 Dakujem pekne,budem viac prosiť a ešte viac sa snažiť.


Hosť

#580 Re: 575

2015-03-04 13:20

#576: hosť - 575 

 Dakujem aj ja za vaše povzbudivé slová pre nás.F


Hosť

#581

2015-03-04 16:56

P O Z O R !  D  O  P  O  Z  O  R  N  O  S  T  I    V  Š  E  T  K Ý M  !  POZOR  !  POZOR !POZOR!

 

 

Gabriel Kuby: Globálna sexuálna revolúcia   strata slobody v mene slobody možno objednať na                                      

 

                                                               www.donbosco.sk

 

 


Hosť

#582 Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-04 18:32

#568: - Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

Pre niekoľkými týždňami sa šírila po internete podobná informácie o knihe Čo to robia mama s ockom, ktorá bola taktiž prezentovaná ako kniha na sexuálnu výchovu v materských školách, čo bol pravdepodobne hoax. Ale kniha nepatrí medzi zakázanú literatúru, takže môže sa stať, že sa takáto kniha objaví aj v školách. V škôlkach pravdepodobne nie, keďže jej obsah nesúhlasí s učebnými osnovami určenými pre výchovu v škôlkach a nepatrí medzi doporučenú literatúru.Kniha má byť síce pomôckou pre rodičov, ale je určená pre deti od 6 rokov (http://www.svojtka.sk/obchod/detail/co_to_robia_mama_s_ockom). A keďže sa Ministerstvo školstva k otázke škôl nevyjadrovalo, tak sa môže stať, že po zavedení sexuálnej výchovy v školách sa takáto kniha v niektorých školách objaví. Túto informáciu zatiaľ nikto nepotvrdil ani nevyvrátil (podľa mojich informácii).

Myslím, že rozumný človek neuverí okamžite správe o tom, že je takáto alebo podobná kniha v našich škôlkach, ale zistí si viac informácii a vyvodí z toho závery. Ja osobne túto knihu nepovažujem za vhodnú ani pre 6 ročné deti a keď som si pozerala Metodickú príručku pre výchovu k manželstvu a rodičovstvu (od 5. ročníka), ktorou sa zatiaľ má riadiť prípadná sexuálna výchova, tak myslím, že kniha Čo to robia mama s ockom by jej vyhovovala (samozrejme s trocha upravenými obrázkami prispôsobenými vyššiemu veku). Som veriaci človek a táto príručka je v rozpore s mojim myslením a presvedčením, keďže sex považuje za "správny", pokiaľ je bezpečný a v podstate nabáda mládež k sexuálnej aktivite. Je skupina ľudí, ktorým takéto zmýšľanie nevadí a nikto im v tom nebráni. O tom je sloboda. Ale prečo majú s týmito nazormi súhlasiť aj iní a majú byť prezentované ich deťom?

Nie je správne na základe prvotných správ napr. o knihe Čo to robia mama s ockom šíriť paniku, ale treba triezvo a s rozumom hľadieť na svet vôkol nás a posudzovať poskytované informácie. Je pravda, že mnoho správ je zveličených a prifarbených, ale bez vetra sa ani lístok nepohne. Aby sme raz svoju vieru v to, že nám nič zlé nehrozí, neľutovali. Lebo môže byť už neoskoro a nie všetko, čo sa teraz deje je prejavom pokoroku a vyspelosti. Lebo ja morálny úpadok za vyspelosť nepovažujem.

tutifruti

#583 Re:

2015-03-05 16:11

#5: Nase Svedomie -  

 Akých 1 milión, nepridávajte si pernentá za tých, ktorý sa zúčastnili referenda a nesúhlasili s otázkami. Takže  16 %.

Fifipierko

#584 Re: Re: Re:

2015-03-05 16:17

#170: Zdravý rozum je na strane morálky - Re: Re:  

 Vážení,

aj keď spolu s vašim duchovným vodcom-otcom  Hromíkom sa tomu bránite, tí čo neprišli, vaše referendum nepodporili, lebo s ním nesúhlasili- väčšina z nich. Pánovi Hromíkovi sa nepodarilo falošným úsmevom a slovami"Príďte vyjadriť svoj názor" /samozrejme, ako správny manipulátor vedel, že od množstva zúčastnených závisela jeho platnosť/ zmanipulovať ľudí.


Hosť

#585 Re: Re:

2015-03-05 16:47

#255: sejtan - Re:  

 Ǎno? Peklo existuje? Ja som si myslel, že je len v rozprávkach.


Hosť

#586 Re:

2015-03-05 16:50

#6: -  

 Prečo si nechcete priznať, že tí, čo neprišli, nesúhlasili s celým vašim referendom a jeho cieľmi?


Hosť

#587 OpRe:

2015-03-05 16:52

#581: -  

 Opäť jednostranný pohľad na celú záležitosť. Kto chce, nech si to prečíta.

Pozor, pozor!

#588 Re:

2015-03-05 16:54

#7: -  

 Nebezpečný fanatizmus vám zastiera úplne vašu myseľ.


Hosť

#589 Re:

2015-03-05 16:56

#10: -  

 Takže zvrhlá EU. Keby nebolo EU, tak ešte prežívate vo vysnívanom socializme, kde vám zakazovali chodiť aj do kostolov. To vám nevadilo? Skutočne už strácate súdnosť.


Hosť

#590 Re:

2015-03-05 17:01

#55: -  

 Sme demokratickou krajinou, prečítajte si ústavu.


Hosť

#591 Re: Re:

2015-03-05 19:41

#588: Pozor, pozor! - Re:  

 Požehnaný večer prajem,vaša zastretá myseľ pred poznaním dobra a zla nám v tom určite nemôže prekážať. Ak budete úprimne chcieť poznať pravdu a rozoznať čo je dobré,určite sa vám toho dostane.  Nebudeme pozerať na ľahostajnosť so založenými rukami ved dáko bolo,dáko bude. Takže POZOR,POZOR,  ľudská ľahostajnosť a pohodlnosť je veľká,  NEBOJTE SA,hovorí sv.o.Ján Pavol II.

 


Hosť

#592 Re: Re:

2015-03-05 19:50

#589: - Re:  

 Kedže sme komunizmus(možno na rozdiel od vás)prežili a kruto, vieme sa o to viac teraz postaviť pravde na obranu!Takže súdnosť strácate vy ,neviete si vážiť že už nežije pod tlakom komunizmu  a teda vám poviem že nám to vadilo a veľmi. Kto si chcel dať zakázať nechodil,mne to nik nezakázal pretože SOM SI NEDALA S MANŽELOM ZAKAZAT.BUDTE RAD A NEUTOČTE.ALE


Hosť

#593 Re: Re: Re:

2015-03-05 19:55

#585: - Re: Re:  

 Vidieť že ste ešte nedospel,ked tak málo poznáte .Rada by som videla ako budete prekvapený ked to zistíte


Hosť

#594 Re: OpRe:

2015-03-05 20:13

#587: - OpRe:  

 Nie jednostranné,ALE PRAVDIVE.

 

 

Ateista

#595 Moj nazor

2015-03-05 21:29

Po nastudovani si a zhliadnuti zopar dokumentov som konecne pochopila, co to vlastne ta pochybna "gender" indeologia je. A som z toho zdesena a zhnusena. Ja nechapem ako s tym mozu politici v zapadnych a severskych krajinach suhlasit a zapracovavat to postupne do zakonov? To naozaj uz prisli o posledne zvysky zdraveho rozumu??? Zena je zena, muz je muz a su rozdielny nielen biologicky ale aj mentalne, to kazdy normalny zdravy clovek vie a citi a je to aj roznymi vyskummi vedecky dokazane. Tvrdit nieco ine je zvratene a proti prirode.... K homosexualom a roznym inym deviaciam- tu som presvedcena ze ide o psychycku poruchu, ktora by sa mala liecit. Toto spravanie nie je nijak geneticky ani biologicky podlozene. Zaroven som znechutena a to nie som krestanka tym ako sa stavia sexualna orientacia nad vsetko ostatne. To sme skutocne taky ubohy, ze nie sme schopny tieto pudy ovladat ale nechame aby oni ovladali nas??? Co ma sexualna orientacia spolocne s ludskymi pravami? Ako nam moze chora homosexualna mensina vnucovat svoje chore ideologie? Ako je mozne ze sa vobec neinformuje o rizikach homosexualneho zivota? A to ich pravo na dieta, tak to je skutocne vrchol...dieta ma v prvom rade pravo na matku a otca, oni nemaju ziadne pravo na dieta.... A k sexualnej vychove v skolke... no videla som materialy v anglictine a je to teda pekny hnus.... co sa ma co 5 rocne dieta vobec takymito vecami zatazovat? To aky chory psycholog vymylel? No skutocne som z toho vsetkeho zhrozena a gender ideologia je jedina vec, ktora ak sa tu zacne presadzovat ma prinuti pridat sa k protestujucemu davu.  Vlastne preco sa uz neorganizuju protesty???

Ateista

#596 Re: Re: Re: Re:

2015-03-05 21:35

#584: Fifipierko - Re: Re: Re:  

 Ludia neprisli preto, ze s referendom nesuhlasili...ste totalne vedla. Ludia neprisli preto, ze neboli dostatocne informovani o co vlastne ide, resp. celej problematike nerozumeli alebo to nepovazovali za dolezite, kedze sa v mediach sirili informacie o tom,ze ochranu rodiny mame v ustave dostatocne zapracovane.  A mnohych ludi zijucich z 300 Eur mesacne poburilo ze sa na referendum minula 6 mil. Eur a pritom sa tieto peniaze mohli pouzit na ovela uzitocnejsie ucely. Ja osobne nie som odporca tohto referenda, ale myslim, si ze referenda by mali byt iba sucastou volied aby sa zbytocne neplytvalo peniazmi a zabezpecila sa tym ucast. Kto si mysli, ze ludia neprisli pretoze schvaluju registrovane partnersta a ostatne veci, ktore boli v referende riesene su na velkom velkom omyle.

A este ma rozhnevala jedna vec a to znizenie poctu okrskov na poslednu chvilu bez toho aby boli ludia nejakym vhodnym sposobom napr.letakmi informovany. U nas o tom informovali iba na web stranke mestskeho uradu. Myslite, ze taky bezny dochodca navstevuje pravidelne web stranku mestskeho uradu? Ja sama ked som isla na referendum a zistila som, ze na obvyklom mieste sa nekona, som mala problem zistit kam vlastne mam ist vyjadrit soj nazor, chvalabohu mam mobil s internetom tak som si tu stranku nalogovala a dozvedela som potrebne info. Myslite ze taky bezny dochodca si to zistoval? Otocil sa a isiel domov. Takze tak.

P.P.K.

#597 Re: Moj nazor

2015-03-06 06:29

#595: Ateista - Moj nazor 

 V Košiciach bol pochod za život, ktorého sa zúčastnilo okolo 70 tis. ľudí. Len média o tom pozabudli informovať. A aj tie dva články, čo vyšli po pochode na internete, boli na druhý deň vymazané. Tohto roku v lete by mal byť v Bratislave. 


Hosť

#598 Re: Moj nazor

2015-03-06 11:13

#595: Ateista - Moj nazor 

 ty si tak velmi (ci uz priamo alebo nepriamo) ovplyvnena ucenim cirkvi, ze by si sa ani nemala povazovat za ateistu a uz vobec nie takto verejne a s takou prezyvkou sirit taky nazor, aky si vyjadrila - vyzera to potom prinajmensom smiesne!


Hosť

#599 Re: Re: Moj nazor

2015-03-06 11:24

#598: - Re: Moj nazor 

 Aj toto je iba váš názor a šírite ho.Verte že aj ateista  ŽIADEN  NIEJE

NEVERICI! KAŽDY MA VIERU.Takže nechajte aj ateistu šírit jeho názor.

Má na to právo ako aj vy,v medziach medziľudských vzťahov a slušnosti.

 

 

 

Ateista

#600 Re: Re: Moj nazor

2015-03-06 12:59

#598: - Re: Moj nazor 

 No predstav si, ze veriaca nie som. A to co som napisala nie je absolutne ovlyvnene cirkvou. Nez som sa tu vyjadrila nastudovala som si toho k problematike veru dost z oboch stran ,kedze ako matku dvoch deti mi zalezi na tom aby moje deti vyrastali v zdravom prostredi a aby im nikto nevymyval legalne mozgy. Ta sexualna vychova v skolke tak to je teda sila, to ma skutocne poburuje. Asi si k tomu nevidel ziadne materialy a nemas deti, pretoze ak by si ich mal nazor by sa ti zmenil o 180 stupnov. Skus si pozriet nejaky dokument kde sa vyjadruju obe strany, ktore su za aj proti gender teorii, pediatri, sociologovia, psychologovia ..... Ta ich pochybna gender teoria nema absolutne ziadny vedecky zaklad......