Výzva na podporu Verejnej ochrankyne práv

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Výzva na podporu Verejnej ochrankyne práv.

hosť xxx

#126 Re: Re: Ukážka, že hrozbou štátu sú niektorí politici a policajti, nie občania

2014-01-22 17:31

#75: - Re: Ukážka, že hrozbou štátu sú niektorí politici a policajti, nie občania

konečne žiadne "žvásty"o ľudských právach pre ľudí,ktorý ich nedodržujú,ale seriozne zhodnotenie reality. I keď poznám      zopár slušných a pracovitých rómov.Na kriminálnikov,zlodejov a flákačov treba tvrdo.Kde sa rúbe tam lietajú aj triesky.


Hosť

#127

2014-01-23 02:16

Je zaujímavé, s akým odporom a protiútokom sa stretla p. Dubovcová na vláde. Je diametrálne iná oproti predchádzajúcemu ombudsmanovi. Na výkon funkcie je tu potrebná odbornosť, statočnosť a odvaha o to p. Dubovcová má.

Hosť

#128

2014-01-23 16:20

Súhlasím.Zdieľam obsah tejto petície.

Hosť

#129 Re:

2014-01-23 17:16

#127: -

nemá ani zďaleka.

! slovák !

#130 Všetkým zaslepeným

2014-01-23 20:02

Ak chce chrániť ľudské práva , tak tých , ktorý si plnia aj svoje povinnosti. Nie zlodejov a povaľačov z rómskych osád !!!
občan
Hosť

#131 Háji naše práva, my sa zastaňme jej práv a povinnosti

2014-01-24 21:18

S plnou vážnosťou ako občan SR podporujem touto petíciou povinnosť a právo pani Dubovcovej vo funkcii Verejnej ochrankyne práv, spravodlivo a nekompromisne hájiť slobodu občanov, ktorej prejavy nie sú v rozpore so zákonom. Ak sa nedokážeme zastať odvahy ženy, ktorá odoláva presile arogancie a moci, nebude sa raz mať kto zastať ani nás. Žiadala si priestor na vyjadrenie toho, čo je v jej náplni práce. Parlament rovnako ako občania, by si mali kroky pohŕdania voči napĺňaniu jej poslania všimnúť a plne s ňou solidarizovať. A podporiť by ju mali aj kolegovia s právnickým vzdelaním, nie len pán Kresák. Len tak táto krajina neoslepne a neohluchne. Sylvia Frankovská, Bratislava


Hosť

#132 Re: Háji naše práva, my sa zastaňme jej práv a povinnosti

2014-01-25 11:44

#131: občan - Háji naše práva, my sa zastaňme jej práv a povinnosti

Ale veď sa nezastala ani Dobrovodského ani obyvateľov Moldavy nad Bodvou ktorých terorizujú niektorí z osady. Tak o čom to vlastne píšete osoba? Nezastala sa ani policajtov, nebola dokonca ani zdržanlivá napriek tomu, že nepoznala výpovede druhej strany. Podľa vlastného svedomia nech sa právnici rozhodnú koho podporia vy im to nepodsúvajte. A o hluchote a slepote si hovorte doma, medzi svojimi, nezainteresovanými v tomto vážnom probléme.


Hosť

#133 Re: Neschopná ombucmanka = modro-biela vrana

2014-02-01 22:28

#43: Radikál - Neschopná ombucmanka = modro-biela vrana

Po prečítaní príspevku som dospela k názoru, že nič neviete o práci ombucmanky Dubovcovej, ani nemáte snahu k pravde sa dopátrať. Ešte ako sudkyna bojovala proti Harabinovi za čistotu súdnictva v prospech občanov SR. Ako ombucmanka sa zastáva

všetkých občanov, ktorí o to požiadajú.Je to čestný,pracovitý a skromný človek, poznám ju osobne. Ak raz budete potrebovať pomoc, keď sa Vám nedostane spravodlivosti od štátnych úradníkov, alebo bude na Vaše dieta v aute strielať policajt a inšpekcia

ministerstva vnútra to vyhodnoti, že zásah bol primeraný, potom tu bude ona pre Vás ,ktorú tak hanebne znevažejete. Hanbite sa .


Hosť

#134

2014-02-01 22:55

Občania SR v dnes potrebujú aktívneho ombucmana viac ako kedy predtým, keď hrozí, že všetky ústavné funkcie bude mať Smer. Ide o ochranu demokracie.

Hosť

#135 Re:

2014-02-02 11:52

#134: -

Dubovcová šliape po demokracii a po právach slušných občanov. Vytvára skupinu nedotknuteľných občanov a toleruje ich porušovanie zákonov.

Slovensko nemá ombudsmana.


Hosť

#136 Re: Re:

2014-02-03 14:08

#135: - Re:

Šliapeš si po jazyku. Skupinu nedutknuteľných vytvára Smer, orgány štátnej moci zneužívajú svoje kompetencie a moc.Kaliňák chráni policajtov, ktorí  porušujú zákon.


Hosť

#137 Re: Re: Re:

2014-02-03 14:10

#136: - Re: Re:

Slovensko má čestnú, odvážnu a pracovitú ombucmanku!!!


Hosť

#138 Re: Re: Re:

2014-02-03 17:36

#136: - Re: Re:

nie, ombudsmanka selektuje ľudí. podľa nej práva majú len neprispôsobiví. Ak by to tak nebolo, už len z obyčajnej ľudskej zvedavosti by sa zaujímala aj o ľudí v dedine. Policajti si robili svoju prácu a reagovali na žiadosť utláčaných dedinčanov  aby riešili ich problémy s Rómami. Boli v službe a zákon im dovoľuje použiť obušok voči tomu, kto neuposlúchne jeho výzvu a útočí na policajta. Všade v civilizovaných krajinách je to tak.  Vy chcete urobiť zo Slovenska chaotickú spoločnosť aby tí, ktorí pracujú nemali práva a tí ktorí nechcú pracovať ich mali. Chcete znefunkčniť políciu aby nebránila občanov, ktorí chcú len bezpečný a spokojný život, aby sa po namáhavom dni mohli vyspať,aby sa nebáli vyjsť na ulicu, aby im úroda z poľa nemizla. To je všetko. Vy svojim prehliadaním tohto extrémizmu podporujete iný extrémizmus, ktorý sa začal rozmáhať. Kaliňák sa zachoval ako mal.


Hosť

#139 Re: Re: Neschopná ombucmanka = modro-biela vrana

2014-02-03 18:07

#133: - Re: Neschopná ombucmanka = modro-biela vrana

vás a vaše dieťa ak raz napadne rómska rodina alebo vám sekerou dobijú babku, permanentne vám ukradnú úrodu, ak budete cestovať v autobuse s výparmi toluénu a vedľa v kočíku mate malé dieťa, lebo je bežné, že rómski mladiství ale aj školopovinné deti ho fetujú, viete, že neďaleko v osade sa opäť rozmohla žltačka, budete rada ak polícia začne robiť s neprispôsobivými poriadky.


Hosť

#140

2014-02-03 21:22

Som proti porušovaniu ľudských práv. Polícia by mala robiť takéto zásahy každý týždeň po celom Slovensku a potom by normálny ľudia čo pracujú a platia dane neboli diskriminovaný tými čo kradnú, nepracujú a zneužívajú systém v SR.

Hosť

#141

2014-02-03 21:26

keby ste dali aj opačnú možnosť tejto petície verím že by tam bolo raztoľko podpisov ako za podporu

Hosť

#142

2014-02-04 17:26

pani ombudsmanka a toto môže polícia vyšetrovať? nebudete ju opäť žalovať, že zlodejovi siaha na ľudské práva? je to vôbec človek?

"Nezastavia sa pred ničím? Vo svidníckej nemocnici zmizli regulátory kyslíka, zlodej ohrozil pacientov. V dôsledku tohto konania došlo okamžite k úniku kyslíka a zníženiu jeho tlaku na oddeleniach v nemocnici, pričom mohlo dôjsť k ohrozeniu životov a zdravia u hospitalizovaných pacientov."
znepokojený občan

#143 bn

2014-02-09 13:15

#133: - Re: Neschopná ombucmanka = modro-biela vrana

ombudsmanka chráni takýchto

http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/08-02-2014/krvava-bitka-pri-presove-paste-palice-adosky-s-klincami.html

Krvavá bitka pri Prešove. Päste, palice a dosky s klincami

Dnes 13:45 PREŠOV - Krvavou bitkou sa skončil piatkový večer útok troch mužov na dvoch mladíkov. Stalo sa to v obci Varhaňovce v prešovskom okrese. Útočníci na nich vytiahli palice i drevené dosky. Boli mimoriadne brutálni. Našťastie zakrátko skončili na polícii. Boli však takí opití, že vypovedať mohli až v sobotu.

 

Keby vám títo chránení napadli vášho syna, inač by ste krútili jazykom. Ste mimo reality a preto píšete hlúposti. hanba Dubovcovej a jej prívržencom.

 

Nebojácny

#144 Re: Rád by som podporil

2014-02-11 11:33

#29: Sme tam kde sme boli pred '89 - Rád by som podporil

 

A dokedy budeme tam kde sme boli pred '89 ?!

Aj ja by som rád podporil túto petíciu, keby sa iní podporovatelia neobávali z následkov o svoju osobu - a ich blízkych, nemali strach "demokraticky" slobodne vyjadriť a vysloviť svoj názor - zaručený nielen ústavou vlastného štátu, a domnievam sa, aj ústavou "kolísky demokracie", ba základných ľudských práv, popísaných na listinách, papieroch, či papyrusoch, čo rýchlo zožltnú a písmo sa vytratí - tak načo dočerta tieto zdrapy existujú ?!

Nie, nehanobím tieto listiny, ale tieto listiny a ich propagandisti hanobia mňa a ľudí, čo sa boja o vlastné bytie vyjadrením svojho názoru a postoja !

Nehanobím týmto názorom ani predstaviteľov vlastného štátu - ani iných, ale sa hanbím, že vôbec dopustia šíriť strach a hrôzu v tak dokonalom systéme - "demokracia"!

Tak kto do čerta bude vlastne dodržiavať zákon, ak nie "právny" štát ?!

Kiež by som mal tú "odvahu" !!!

Podpísal by som sa ?!

Aj tak si ma nájdu! Potom aj tak nezabreše za mnou ani divá sviňa ! Tak načo?

 


Hosť

#145

2014-02-11 16:32

Dráma na východe! Osadníci dobili bezbranného dôchodcu takmer na smrť
Kačmáry Jozef Dnes 15:47
Zdroj: noviny.sk

MNÍŠEK NAD HNILCOM - Dva dni ho terorizovali vo vlastnom dome a nútili, aby im odovzdal svoje peniaze. Takmer ho pritom ubili na smrť. Dráma, o ktorej nikto netušil, sa odohrala na východnom Slovensku (okres Gelnica).

Útoky na dennom poriadku

Do domu sa zrejme dostali vo chvíli, keď dôchodca zatváral dvere do domu a vtlačili ho dovnútra. "Oni ma bili polhodinu hlava-nehlava," opisuje Viliam. Policajti vraj majú krutých útočníkov vytypovaných, no stále ich nemajú v putách. "Polícia na prípade intenzívne pracuje," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

O strachu dedinčanov hovoria nahlas aj Viliamovi kamaráti. Tvrdia, že sú tam útoky na dennom poriadku. Po zotmení vychádza na ulicu málokto. Je až zázrakom, že dôchodca túto bitku prežil. Zo zranení sa bude spamätávať v nemocnici asi dva týždne.

Kto je v tomto štáte diskriminovaný? Vie o takýchto prípadoch zahraničie? Čo na to BRUSEL? Kde sú ľudské práva týchto ľudí? Hanba vám aktivisti a aj vám pani ombudsmanka!!!
nestranník

#146

2014-02-13 09:31

Chcela len na seba upozorniť,že existuje,nič viac.Ak si bude poctivo robiť svoju robotu,média si ju ani nevšimnú. Ak vystúpi proti Ficovi či vláde,okamžite jej všetky pravicou ovládané médiá venujú mimoriadnu pozornosť. Nebolo by od veci,keby sa média pozreli,akú konkrétnu činnosť doteraz pani ombudsmanka pre verejnosť vykonala.

Hosť

#147

2014-02-13 19:14

Mladíci prepadli starenku na ulici, policajti strieľali!
tvrtok - 13. február 2014 - 20:12:55 - http://www.noviny.sk/multimedia/video/krimi/mladici-prepadli-starenku-na-ulici-policajti-strielali/strana-266.html

Ďalšie brutálne prepady na východe: Starenku dobili do bezvedomia, druhú povláčili po zemi!
Ilustračné foto
Ilustračné foto
pred 6 hodinami
MICHALOVCE/KOŠICE - Lúpežné útoky na dôchodcov na východe gradujú. Po tom, čo polícia zadržala skupiny útočníkov z osád, ktorí mali takmer na smrť dobiť dvoch dôchodcov v Gelnickom okrese, pribudli dva ďalšie podobné prípady. Babičku Annu (78) zo Slavkoviec v utorok popoludní niekto zmlátil až do bezvedomia. V stredu zas dôchodkyňu (72) v Košiciach lúpežne prepadli a povláčili po zemi.
http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-


Hosť

#148

2014-02-16 11:10

Sedemčlenný gang z osady napadol dôchodcu, po brutálnom útoku sa bude liečiť päť týždňov!včera, 17:50 | Útoky na starých ľudí pokračujú! Obeťou gangu z osady, v ktorom boli aj deti, sa stal dôchodca Andrej (65).

Partia siedmich mladíkov z osady vo veku 10 až 16 rokov v obci Sačurov (okres Vranov nad Topoľou) v piatok večer od dôchodcu Andreja (65) pýtala peniaze. Keď dôchodca povedal, že peniaze pri sebe nemá, útočníci ho začali udierať päsťami po celom tele, zvalili ho na zem a všetci začali do neho kopať. Napadnutému vypadol z ruky mobil, útočníci mu ho vzali a ušli k osade v tejto obci. Prepadnutého dôchodcu hospitalizovaki v nemocnici so zlomeninou zápästia, odreninami a pohmoždeninami hlavy. Zranenia si podľa predbežného vyjadrenia lekára vyžiadajú dobu liečenia až 5 týždňov. "Vďaka rýchlemu zásahu policajtov z Vranova nad Topľou ako aj kriminalistom, boli podozriví zadržaní krátkom čase," uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a súčasne obvinil Michala M. (16), Patrika M. (15) a Martina Š. (15) z lúpeže. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. Ďalší štyria útočníci vo veku 10 až 13 rokov boli prepustení.
Dôchotcovia zo Slovenska

#149 Sťažnosť

2014-07-13 20:36

Pani Dubovcová prosíme vás o paralizer alebo peprovy sprej na ochranu pred cigáňmi lebo nás dochodcou stále napadajú a bijú.Robre stým už voľačo!!!
Clovek

#150 Re:

2014-08-19 18:16

#1: -  

Prava normalnych ludi v Moldave su porusovane sustavne neludskymi ciganskymi dementmi, takze si myslim, ze zasah policie bol este velmi mierny. A ich ludske prava urcite nemohli byt porusene, lebo oni niesu ludia takze ziadne ludske prava mat ani nemozu. Policii odporucam navstivit a spravit poriadok aj na urade ombudsmana....