Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv.

Skutocnost!!

#451 Re: Re: Re: Re:

2015-02-19 22:32

#448: - Re: Re: Re:  

dobre, ze si mi to pripomenul. nic take, ako dusa nie je, som o tom presvedceny. co to vlastne je ta dusa podla teba? kto vsetko ju ma?

som presvedceny, ze boh v skutocnosti neexistuje. to uplne staci na to, aby som sa Yeshua-om nemusel zaoberat, kedze su podla krestanstva aj s duchom svatym jedno a to iste!

boha sa nebojim a nie je pravda, ze ho nenavidim. dusu nemam, tak ako nikto z nas. po smrti sa premenim na prach a vobec s tym nemam problem.ak ocakavas nieco viac, je to len wishful thinking!(http://en.wikipedia.org/wiki/Wishful_thinking)

je dobre, ze tu rozoberame taketo detaily, ktore sa mozno zdaju byt nepodstatne v diskusii u peticie proti strategii za ludske prava. dovod preco je to dobre, je ten, ze odpor k strategii prameni hlavne z presvedcenia mnozstva veriacich. a nabozensky orientovane media, ktore cielene pouzivaju niektore skutocnosti a casto aj neskutocnosti, k tomu, aby vyvoli strach, k tomu len pridavaju.

ak by sa veriaci riadili tym, co pises a pouzivali/praktizovali svoju vieru v ramci svojej osoby, nebolo by tu cez 17000 podpisov!

dovod, preco je tu tolko podpisov, je ten, ze ked je clovek presvedceny o svojej pravde, tak zacina nadubudat pocit, ze tuto pravdu moze nanutit aj ostatnym. to, ze takto veriacich ludi su na slovensku a vo svete miliony, im pomoha tak hrdinsky za to bojovat a hlasat to. ved preco nie, s takou podporou za chrbtom.

vyzera, ze nam ta debata ide dobre. mali by sme zalozit debatny kruzok. mohol by si tak potom nazriet do mysle cloveka, ktory nebol od mala - ako ovecka - noseny do kostola, nebolo mu vtlkane do hlavicky, ze pan farar maju vzdy pravdu, nema strach z boha, nepotrebuje jezisa k tomu, aby jeho zivot mal zmysel, pouziva rozum casto a rad a neuspokoji sa s prvym clankom na nete, ktory podporuje jeho presvedcenie a nejde to hned sirit do sveta.

ak budes chciet odpovedat, precitaj si prosim vsetky moje doterajsie komentare, mozno ma lepsie pochopis a tvoj komentar nebude viest k tomu, aby som sa opakoval.

a teraz nieco pre fanusikov mojich vulgarizmov (radim necitat tym, ktori su lahko urazlivi a citlivi):

[k*rvabohajezisakrista, panenkamarianepoj*bana, amen!]

hosť

#452

2015-02-20 08:03

Boh odpúšťa za podmienok aké učí rímskokatolícka Cirkev,aké učí Ježiš,

treba si dať duše do poriadku v prvom rade a žiť pekné náboženské životy.

Kto je napr.z evanjelickej cirkvi,nech sa pýta u ich kňaza a vyspovedá sa.

Treba slúžiť pravému Bohu a nie modlám.


Hosť

#453 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 08:45

#439: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Viete už len to presvedčenie ked som sa starala o moju mamičku ,žila s nami v domácnosti ked jej ubúdali sily,a choroba pribúdala.Starala som sa o jej bezvládne telo do chvíle ked prišiel jej čas.V

nútorne som mala pocit v tejto chvíle domácich prác byť pri nej.A tak ked sme boli spolu prišiel jej odchod - je to krásne ked viem žila stále s Ježišom a prišiel si ju zobrat k sebe lebo jej bolesť a námahu celoživotnú korunoval pre mňa vididelným odchodom v nádhernom úžase na jej tváry.To som vždy túžila aby som bola s ňou  ked si ju P.Ježiš príde zpbrať( rozumej dušu,lebo človek nemá iba telo ale má nesmrtelnú dušu.Preto veríme že človek nežije len tu na zemi,ale jeho duša je oslávená v nebi) Byť vtej chvíli pri zomierajúcom ,s vedomím že vtej chvíli je tu Pán neba i zeme je krásne,naplňa ťa pocit radosti a dáva ti silu. On je zdroj sily a pokoja.Prajem všetkým ktorý majú rodičov aby sa o nich postarali a videli a cítili ten krásny odchod do večnosti.Je to samozrejme príklad pre naše deti aby sme našich rodičov nestrčili do domovov.Obeta zostane v božích očiach pri našej smrti,lebo Boh vidí každý skutok ktorý urobíš s lásky k nemu pre svojho blížneho.A tak zo srdca prajem aj vám tento alebo íný skutok ktorý môžte urobiť pre svojho blížneho. NIM JE KAŽDY ČLOVEK.

 

Anastázia

#454 Re: Re: Re:

2015-02-20 09:19

#437: Skutocnost!! - Re: Re:  

skús si zohnať knihu od Josha McDowella & Boba Hostetlera s názvom NENECHÁVAJ SI MOZOG PRED DVERAMI! s podtitulom Kniha kresťanských dôkazov najmä pre "násťročných" . Slovenské vydanie z roku 2003 v spolupráci O.M. a Creativpress.  Krátkym, vtipným a výstižným spôsobom odhaľuje mýty, ktoré vznikajú z neznalosti alebo povrchných vedomostí o Ježišovi, Biblii a i.

Uvediem voľne reprodukovaný a skrátený obsah jedného príbehu pod názvom "Pravda či náhoda?":  Chlapec pribehne domov s nadšením, lebo doniesol knihu od Nostradama, ktorý predpovedal kopu vecí predtým ako sa stali (Hitlera, 2.sv.vojnu, vraždu Kennedyho...)

Naproti tomu:

... v Biblii sa nachádzajú desiatky proroctiev o osobe Ježiša Krista. Pochádzajú od rôznych prorokov žijúcich aj stovky rokov pred jeho narodením. Sú tak detailné, špecifické a splnili sa so stopercentou presnosťou! 

Šanca, že by sa dal nájsť človek spĺňajúci všetkých 48 hlavných proroctiev o Mesiášovi, je podľa Petra Stovera vo "Veda hovorí" v pomere 1:10 na 157 (číslo 10 so 157 nulami!) - to je astronomická nepravdepodobnosť.  A predsa existoval a naplnil aj ďalšie proroctvá, ktoré sa na neho vzťahovali (niektoré tam vymenované sa týkajú miesta narodenia, presného rodokmeňa, detailného popisu spôsobu smrti, že bude zradený priateľom za 30 strieborných atď.)

Moje doplnenie:  Áno, Ježiš prežil na zemi život človeka (pripodobnil sa mu vo všetkom, okrem hriechu) - ale bol zároveň Božím Synom a otvoril cestu ľuďom k návratu do Božieho kráľovstva. Pre všetkých, ktorí uveria... Máme dosť času a možností, aby sme hľadali pravdu. Je škoda ostať na začiatku, na polceste, či dokonca cúvať! 

Povzbudenie pre tých, ktorí upadajú do strachu z budúcnosti:  Nezabúdajme, že nie sme sami. Ježiš nám pred svojím odchodom prisľúbil:  "...ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta".  a zanechal nám to najdrahšie, čo mal - svoju Matku Máriu.  TAK SA NEBOJME!

Skutocnost!!

#455 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 09:24

#453: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

dakujem. vazim si, ze ste sa podelila o svoju zivotnu skusenost.

urcite by sa vam pacil film The Invention of Lying, pozrite si niekedy. nejde o ziadne veldielo, ale niektore myslienky su tam velmi dobre.


Hosť

#456

2015-02-20 10:25

Je potrebné sa ozvať lebo nepriateľ bez váhania kradne to čo nestrážime, alebo v čom je naša bdelosť  oslabená. Ale modlitba má moc a tak sa aj modlíme nech Boh nedopustí ničenie toho čo On stvoril.


Hosť

#457

2015-02-20 10:52

Nemáme nič proti Gayom a lesbám, ale vieme že niesu neplodný preto nech majú vlastné deti a vychovávajú si ich podľa seba.Nesúhlasíme,aby dostali do výchovy deti iných rodičov.Ak sú takto postihnutí muži i ženy môžu prejaviť svoju asertivitu pomocou chudobným rodinám, prípadne domovom. To sa hlavne očakáva najmä hlboko veriacich ľudí a toto aj mnohí robia.Máme v úcte takto postihnutých,ale sme ešte nepočuli,že by takéto páry počali deti. preto rešpektujme Božiu vôľu,alebo prírodu nazvime to ako chceme .Existuje iba jeden princíp rodiny,ktorá môže fungovať komplexne a to otec, mama a deti.Preto prosíme nedovoľme deformovať výchovu našich detí a vnúčat.Veríme,že to chápe aj prevažná väčšina inak orientovaných.Páry rovnakého pohlavia žiju spolu iba pre sexuálne vyžitie, preto by sme boli radi,nespájajme ich falošný túžbu po deťoch, veď ich môžu mať ak by ozaj chceli.
Skutocnost!!

#458 Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 10:52

#454: Anastázia - Re: Re: Re:  

mozno tomu dam niekedy sancu (aj napriek tejto nie prave priaznivej recenzii) a prekusnem aj sposob, akym je to napisane - pre tinedzerov. urobim to hlavne preto, lebo sa snazim pochopit, preco clovek veri a ake ma dovody - nie dokazy! viera je predsa preto vierou, lebo nie je postavena na overitelnych skutocnostiach, ale len na tom, ze jednoducho veris, ze to tak je. aj ked na to zrejme mas nejake tie dovody.

inak autor sa hlasi k apologistom, aj ty si apologista? alebo len beres vsetko, co sa ti paci a podporuje tvoje presvedcenie?

na oplatku, mozno ty das sancu aspon tymto kniham:

The Invention of Religion - Alexander Drake

The Invention of Christianity - Alexander Drake

God Is Not Great: How Religion Poisons Everything - Christopher Hitchens

a vies, ze je velka pravdepodobnost, ze jezisove skutocne miesto narodenia bolo v biblii zmenene tak, aby sedelo s proroctvom? (a zrejme to nebude to jedine)

ak budes hladat 'dokazy' svojej viery len v krestanskej/nabozenskej literature a v tom, ako to vsetko 'sedi' v biblii, tak sa nidky nedostanes blizsie k poznaniu skutocnosti. ale o to ti zrejme ani nejde a moja snaha je tym padom pravdepodobne zbytocna.

[ a tento krat som to zvladol aj bez nadavok, zrejme to bude tym, ako sa za mna modlite ;) ]


Hosť

#459 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 11:21

#455: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ja sa teším,pretože žitá viera je to čo by sme mali svojim blížnym darovať( teda aj vám) A to od nás Ježiš chce,nie reči ale životom a skutkami ukáž svoju vieru. Ukáž mi svoju vieru bez skutkov a ja ti ukážem svoju vieru v skutkoch. Tiež chcem ešte povedať že ste správne povedal že naše telo sa zmení na prach. To je fakt pretože naše telo je iba hlina,ako hovorí sv.Pavol hlinená nádoba v ktorej sídli nesmrtelná duša.Teda aj vo vašom tele JE duša,zatiaľ to ešte nevnímate ale ten čas príde. A už teraz sa s vami teším. V každom vašom príspevku cítim že vaša zlosť a nadávky sú iba povrchné,preto som ich ignorovala.Vaše vnútro je iné. Náš rozhovor každému z nás niečo povedal,ja poznávam vašu vieru iba po smrť a vy moju vieru aj po smrti a na to sa teším. nie iba tu ale večne budeme s naším Pánom.Myslím že tu by som s mojiminpríhovormi s vami mohla ukončiť našu debatu.Možno bude niekedy príležitosť a snád už o inom. Ešte raz vám prajem všetko dobré pekný život v láske a pokoji. Fa.

hosť

#460

2015-02-20 11:33

je naozaj pekné,že podpisy neustále pribúdajú


Hosť

#461 Re: Re: VYLEPSENIE

2015-02-20 11:51

#217: - Re: VYLEPSENIE 

 Myslím že vzdelanému človeku stačí argument -viera v Krista ktorá pretrvala 2000rokov. A teraz sa títo ľudia snažia pretlačiť svoj život iba v tomt čase. Tiež boli splodení mužom a ženou teda svojimi rodičmi. Ako vzdelanému sa vám zdá normálne že chcú adoptovať deti ľudia rovakého pohlavia? Nie je to proti prirodzenému životu?Chráime naše deti ktoré sú úplne bezbranné.A práve preto je boj o dieťa abysa dali ľahko ovládať? Už toto pomyslenie je hrozné.Toto je klamstvo na deťoch.A prepáčte práve tí vzdelaný sú presvedčený o právach pre ochranu dieťaťa.Vzdelaný nie je iba ten čo veľa vie,ale ten čo veľa pozná a vie rozoznať dobro od zla. Je to Boží dar.

Skutocnost!!

#462 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 12:22

#459: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

pisete tak prijemne a priatelsky, ze verim, ze tuto peticiu ste ani nepodpisala. ak ano a ak ste sa aj zucastnili referenda a suhlasili, tak nielenze zijete v jednej iluzii - viera v boha a posmrtny zivot, ale aj v druhej iluzii, ze ste krestanka/veriacia! zelam si, aby ste si svoju vieru nechali pre seba alebo ludi, ktorym to nevadi, a hlavne nestrkajte vieru do snahy odbornikov urobit nasu spolocnost tolerantnejsou a spravodlivejsou


Hosť

#463 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 12:54

#462: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tak predsa ešte raz odpíšem,podpísala som petíciu,v referende som povedala 3x áno, preto lebo vieru žijem a viem že je to správne.Myslím že vám nevadí moja viera ako mne nevadí že ju somnou nezdielate (a inými taktiež zmýšľajúcimi)Svoju vieru nikomu nestrkám ako ste si správne všimol ani nemienim.ALE ja v tejto spoločnosti žijem a preto mám to isté právo ako tzv.odborníci robiť našu spoločnosť lepšou a tolerantnejšou.Myslím že  to chce každý kto tu žije.Aby sme boli k sebe láskavý a chcieť dobre naviac pre tých bezbranných,teda deti a staších ktorý sa už napracovali a nevládzu sa brániť. Na tomto mi veľmi záleží, aby tu bolo dobre každému a nikto sa necítil zbytočný alebo naobtiaž.Mám rada všetkých ľudí a to je naša viera miluj blížneho ako seba samého. Myslím že toto je tolerantnosť.Chcieť dobre a robiť dobre,  chrániť   kto   sa   brániť ešte alebo  už   nedokáže. Tak vám s láskou prajem všetko dobré a tak i ja si želám ak raz počujem že veríte v Ježiša a ste šťastný.


Hosť

#464 Re:

2015-02-20 16:25

#9: -  

 Plne suhlasim s tymto nazorom.... zabudame ze deti potrebuju poznat aj svoje korene , deti nie su nabytok ... kde chceme tam ho presunieme .... 


Hosť

#465 Re:

2015-02-20 16:44

#457: -  

 Suhlasim s tymto clankom.... deti vychovavane v takychto rodinach budu dezorientovane... deti potrebuju otca a mamu .....  nie dve mami dvoch otcov .... nie vsetko to co je moderne je dobre .... preco nerespektujeme deti ? Maju pravo na prirodzenu vychovu ... tymto im sposobime len traumu ... na cely zivot . 


Hosť

#466 Re: Re: Re: VYLEPSENIE

2015-02-20 16:52

#461: - Re: Re: VYLEPSENIE 

 Vo svete vladne dobry chaos .... Deti su  skutocne ohrozene aby sa prirodzene vyvijali.... len preto ze ludiaopacneho pohlavia zamenili prirodzeny styk za neprirodzeny .... preco deti musia byt obetami ? Maju pravo na mamu a otca ako ich mali oni .... 


Hosť

#467

2015-02-20 18:32

modlime sa za úspech petície, aj za tých čo opustili zdravý rozum a podľahli klamstvám zabaleným v pekných frázach o ochrane zraniteľných menšín, schvaľujú nebezpečnú a nezdravú výchovu detí a presadzujú rodové scitlivovanie. Prajem im aby precitli a dotkla sa ich pravda a začali bojovať za dobro.

Skutocnost!!

#468 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 18:36

#463: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

este mi, prosim, napiste (ak teda mate este chut), ako chapete, resp. co je to podla vas ta nesmrtelna dusa. ako si to mam predstavit?

viera v dusu sa mi javi ako zasadna a nevyhnutna pre krestanstvo (a zrejme aj ine nabozenstva).

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-02-20 18:46



Hosť

#470 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 19:59

#468: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ano vždy vám rada odpoviem ako budem vedieť.   Začnem asi takto,Boh stvoril človeka vdýchol doňho dušu. Bibliu ako ste vyššie písal poznáte alebo dá sa tam dočítať  Ano duša je neviditelná.Už pri splodení dieťaťa Boh dáva novému životu dušu.To značí že každý jeden človek ju má a má ju od Boha .Pre Boha je každý človek jedinečný a originál,neopakovatelný.Na každom dieťati mu veľmi záleží a chráni jeho nevinnosť a čistotu duše.Aby ked raz pri smrti príde po ňu (ako som vám opísala moju skúsenosť) duša mohla ísť do radosti ktorá je preňu pripravená.Každému z nás pripravilJežiš miesto v nebi,je na nás ako tuná svoj život prežijeme ako budeme chrániť nevinnosť bezbranných a maličkých,pretože Boh miluje svoje stvorenia a záleží mu na nich.Preto ale aby ste pochopili správne čo som vám písala je našou povinnosťou pomáhať tým ktorý sa nedokážu brániť ešte(deti) alebo už ( to sú starký) Každá jedna duša sa s ním pri smrti stretne.Boh je Láska on nás veľmi miluje a robí všetko preto aby duša človeka bola s ním v nebi.Ale dal nám slobodnú vôľu a môžeme sa sami rozhodnúť ako svoj život prežijeme.Či s Bohom v jeho milosrdnej Láske alebo proti Bohu a proti prirodzenej reprodukcii ktorú nám on dal .(Pretože o tomto je táto debata. Neviem či som aspoň troška priblížila čo ste chcel vedieť,viete o duši je veľa vysvetliť neporozumiete tomu teraz hned,ale postupne.Treba aby ste ak túžite bližšie poznať Boha a vieru o ktorej som hovorila,možno vo vašej blízkosti koho poznáte a verím že vám veľmi rád povie všetko na vaše otázky. Teším sa a verím vám že budete hľadať a poznávať Boha Otca ktorý je iba Láska . Najkratšia cesta a bezpečná je cez Ježišovu Matku Máriu. Ak budete niečo chceť počuť kľudne mi napíšte. Želám vám všetko dobré.     FA.

clovek

#471 Re:

2015-02-20 21:11

#25: -  

 6.-> s tym suhlasim, az na to ze urcite nie prostrednictvom najvacsieho virusu ludstva - cirkvy

Skutocnost!!

#472 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 22:39

#470: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

este ma zaujima (hlavne vase vlastne myslienky a vysvetlenia, nie cisto len pasaze z biblie)

1) co ta dusa vlastne je - nejaka energia?

2) ma nejaky tvar?

3) ako vnima dusa? ako vidi, ako citi a ci vobec, kedze zmysly su vysadou fyzickeho tela?

4) je dusa schopna uchovavat si spomienky a byt stastna?

5) co moze dusa robit? 

6) budem to vobec este ja potom? 

7) maju zvierata dusu a teda posmrtny zivot?

 

nasledovne su len veci, co ma napadli, ked som daval dohromady horeuvedene otazky, nemusite sa k tomu vyjadrovat:

- preco vobec boh stvori cloveka, da mu dusu, necha ho zit na zemi na cas, ktory je v porovnani s vecnostou tak kratky, ze je to vlastne nic a naviac, ak si to pokasleme tym, ze nehladame alebo ignorujeme jezisa alebo sme zli a nepokame sa, tak sa nedostaneme do neba, resp. nebudeme sa moct zjednotit s bohom? a to aj napriek tomu, ze nas boh vsetkych miluje a on je za to vsetko zodpovedny tym, ze nas stvoril?

- preco si boh rovno nenadycha duse, ktore s nim zostanu v nebi a na tuto mini medzizastavku zvanu zivot, sa nevykasle? (chcel som napisat nevyj*be, ale nakolko to pisem pokojny, nepotrebujem si teraz takym sposobom ventilovat hnev)

 

- ono to cele vyzera tak, ze bol najprv svet a ludia a ti si v snahe pochopit, ako vsetko navokol funguje, vymysleli bohov, ktori sa vykrystalizovali do jedneho vsemocneho boha.

- cely svet jednoducho vyzera presne tak, ako by vyzeral, keby ziadny inteligentny a milujuci stvoritel nikdy nebol.


Hosť

#473 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 23:38

#472: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Priatelu, mal by si sa ulkudnit, toto nie je diskusia o TVOJICH nevyriesenych otazkach. Pokojne hladaj dalej, len skus niekde inde, tu co hladas asi nenajdes, tato diskusia je o inom. P.S.: skus pisat bez tej zelenej, odporne to skriabe oci. Vdaka a pekny den.


Hosť

#474 Prestante

2015-02-20 23:40

Prosim, prestante reagovat na toho tipka, co sem pise zelenym. Nechajte ho, nech sa vyburi niekde inde. VDAKA !

Baki

#475 Prestante

2015-02-20 23:45

Prosim, prestante reagovat na toho tipka, co sem pise zelenym. Nechajte ho, nech sa vyburi niekde inde. Ak mate tuzbu sa s nim zdielat, dohodnite si osobnu schodzku, alebo prejdite na nejaky chat. VDAKA !