Nebuďme psími rasistami

Quoted post

Kristina Heumannova

#174

2012-09-23 09:50

Namiesto investovania casu do zmysluplnejsich veci musia niektori politici vykazovat cinnost vymyslanim navrhou zakonov ktore namiesto pomoci obyvatelom ublizia psikom a ich majitelom. Somsa sprisnenie trestov pre majitelov psov, nie za postih samotneho psa.

Mam malu civavku. Je to ten najmojkavejsi detizboznujuci nebresuci nenervozny psik. Casto sa mi stava, ze ked som s nim na prechadze, skacu do neho ine psy - nie tie velke, nie tie pseudobojove, ale obycajne podkolenne nevychovane, ktorych majitelom je ich vychova ukradnuta. Najlepsi kamarat mojho maleho na luke je boxer.

Rano ked s nim idem na prechadzku, mam maleho samozrejme na voditku, vidavam aka je nasa spolocnost vo vztahu ku psom skazena a nevzdelana. Mamicky s detmi co idu do skolky/do skoly zbadaju mna a mojho psika (pokotnikoveho, vrtiaceho chvostom, usi sklopeneho, lubiaceho deticky) a tahaju si svoje dieta na opacny kraj chodnika tak, ze im skoro laket vykrutia. Preco ich ucia strachu apriori ku kazdemu psikovi? Preco si takto nespravne vychovavaju deti?

Nedavno som bola svedkom, ako babicka vychovavala svojho vnucika. Bolo to naozaj na zaplakanie. Oproti na chodniku isiel pan so steniatkom vlciaka (na voditku s nahubkom!). Poznate to ked je psik v tom pubertalnom veku, skaderuka skadenoha, usi vstycene, usta do usmevu :) a santi si kazdym svojim krokom. Babicka hned zacala vnucikovi vysvetlovat-to je bojovy pes, to je nebezpecne plemeno, takym sa musis vyhybat, taky ti ublizi....a neprestavala ani ked uz psik a majitel boli dost blizko aby to poculi. Este predtym ako babicka odvliekla svojho vnucika do bezpecia cez cestu jej pan vysvelil, ze nejde o bojove plemeno a ze je to hrave steniatko. Pani si ale dalej hudla svoje...dokola, pred vnucikom. A potom sa divime, ze je tolko nenavisti na svete a takto nevzdelani ludia vymyslaju zakony, ci ine zalezitosti.

Replies


Hosť

#175 Re:

2012-09-23 10:18:30

#174: Kristina Heumannova -

Ja keď idem so psom (pitbull-na vodítku) na prechádzku, tak ľudia normálne prebiehajú cez cestu, na druhú stranu ulice. Oni by sa radšej nechali zraziť autom, ako by mali popri nás prejsť po chodníku...