PETRŽALKA - Petícia proti spoplatneniu parkovania pre Petržalčanov


Hosť

#1

2015-10-16 09:20

Považujem za nesprávne, že za doteraz existujúce voľné parkovacie kapacity sa má platiť, a to poriadne veľa. Prečo Petržalka donekonečna zahusťuje voľné priestory? Prečo netrvá na stavaní nových domov s podzemným parkovaním? Kde budú parkovať návštevníci a návštevy? Prečo to má robiť súkromná firma?
Miroslav Sečany
Autor petície

#2 Re:

2015-10-16 15:42

#1: -  

V utorok 20.10.2015 o 17´00 sa bude konať v DK Zrkadlový háj verejná diskusia o parkovaní. Príďte povedať starostovi Bajanovi, čo si o ňom a jeho podivnej parkovacej politike myslíte. 

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-10-19 06:55



Hosť

#4

2015-10-20 05:34

Myslím si že táto petícia je skutočným riešením parkovacej politiky v Petržalke. Naopak dať peniaze mladých rodín dôchodcov, slobodných mamičiek, invalidov, pre ktorých auto nie je prepych ale nutnosť súkromnej firme za nič je niečo tak zvrátené, že to posúva latku ešte o niekoľko priečok nad stavbou domino smerom nahor. Dúfam, že sa to dá ešte aj pomocou tejto petície zastaviť.

Hosť

#5

2015-10-20 07:26

Nesúhlasím so spoplatnením parkovania pre ľudí s trvalým bydliskom, pretože politika štátu preferuje osobnú dopravu. Štát mnohonásobne profituje z výroby áut, z ich predaja, z predaja palív, zo servisov, z prihlasovania áut, z technickej a emisnej kontroly. Namiesto toho, aby boli vybudovali električkovú trať cez celú Petržalku, zapichli ju kúsok za Starým mostom. A v tejto lokalite už naháňajú nové zisky z novej výstavby. To si naozaj myslia, že masy sú iba nevyčerpateľným zdrojom pre výber peňazí? Nebol by som pre výber poplatku vtedy, ak by bolo okamžite ponúknuté zlepšenie vo forme siete parkovacích domov a zlepšenie hromadnej dopravy. Ak by tu boli cyklistické cesty = pruhy na cestách rovnocenné s pruhmi pre autá, s adekvátnym dopravným značením, signalizáciou. Aby sa cyklista necítil ako na vedľajšej koľaji, aby nebol nútený na svojej ceste 10x zostupovať z bicykla, prechádzať zábranami, obrubníkmi, aby nebol okrikovaný pešími chodcami a ohrozovaný veľkými autami. Nech nie je vyberanie peňazí za parkovanie prostriedkom, ako vytlačiť slabších z mesta a ako sa nabaliť pár silným jedincom. Bez zmeny systému by aj tak naďalej rástol počet áut a následne klesal počet dostupných parkovacích miest. Jediné, čo ich bude vedieť napadnúť, je postupné zvyšovanie poplatkov, až kým to celé nespadne, ale vtedy už bude neskoro plakať.

Miroslav Sečany
Autor petície

#6 Re:

2015-10-20 10:57

#4: -  

Ďakujem za podporu. Tá zmena o ktorej si písal sa volá PRIAMA DEMOKRACIA.

Miro

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-10-20 11:00


Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-10-20 11:02



Hosť

#9

2015-10-23 07:28

Veď sa len stavajú budovy, bez parkovacích miest a aj tie, ktoré majú parkovacích miest dostatok, spoplatňujú ich, takže všetci zamestnanci aj tak parkujú na sídliskách. Týmto sa aj tak nevyrieši chýbajúcich 15-20 tisíc chýbajúcich miest na parkovanie, len niekto si potrebuje zase naplniť vrecká na úkor Petržalčanov!
Roman

#10 Transparentnost

2015-10-23 12:15

Rozumiem, preco musi byt politika platenia za parkovacie miesta, nakolko nik nie je ochotny parkovat v parkovacich domoch, ked moze zadarmo parkovat na ulici. Parkovacie domy sa nevybuduju a nebudu udrziavat same a zadarmo. Keby sa v tych domoch naslo dost parkujucich, tak by sa dokonca mohla zaplatit strazna sluzba, alebo bezp. system a za to som rozhodne ochotny platit. Chapem, preco je nutne, aby fungovala nejaka parkovacia politika, aby mohla prebiehat kontrola toho, kto parkuje na uliciach, pretoze naozaj nemoze byt cele mesto a vsetci abonenti zaparkovani v petrzalke, take kapacity sa skratka nedaju vybudovat a bez nejakej parkovacej politiky nie je realna akakolvek intervencia. Okrem toho, ako by to vyzeralo? Ved, treba nam aj zelen, sportoviska a ina vybavenost a nie len parkoviska! Tiez je treba, aby firmy boli nutene si zaobstarat vlastne parkovanie a nie vyuzivat verejne priestory. Skratka musi byt system na regulaciu. To vsetko je na parkovacej politike v poriadku. Ale nemam doveru v transparentnost. Chyba mi tu urcita davka kontroly firmy, ktora bude vsetko toto zastresovat. Bojim sa, ze ked ide o firmu s nejasnou povestou, ci naozaj dostaneme to, za co si zaplatime. Chyba mi tu vacsia otvorenost a otvorenejsia diskusia zo strany poslancov. Nech sa necitime ako o nas bez nas. Keby to bolo transparentnejsie, nebolo by treba peticiu.


Hosť

#11 Re: Transparentnost

2015-10-26 18:15

Petržalčan

#12 Upresnenie parkovania zadarmo.

2016-05-09 14:44

Každé auto na jeden byt bude mať parkovanie zadarmo, mimobratislavčania budú mať zákaz parkovania, budú parkovať na spoplatnených záchytných parkoviskách a ďalej použijú MHD, návštevy vyriešia vlastnici bytov podľa možností lokality, ulice sa vyznačia dopravným značením "Prejazd zakázaný" s tabuľou: " Parkovanie vyhradené iba pre rezidentov a ich návštevy podľa osobitného režimu." Vśetko bude v réžii mestskej časti.Oni zahustili mesto. Oni nech platia. A samozrejme žiadne súkromné kšefty magistrátu s verejným obstaravaním so zadaním realizácie parkovania súkromnej firme. Nech dokáže magistrát, že to nie je pravda, že si potrebuje naplniť vrecká na úkor obyvateľov Petržalky.                                                Ak chcú vyberať poplatky, tak v žiadnom prípade nie od obyvateľov, ale od právnických osôb, firiem, developerov, bánk, Penty, lekární, reštavrácii, obchodných reťazcov atď. so sídlom v Petrżalke, za ktorých služby musia obyvatelia platiť nehorázne sumy z ohľadom na ich nízķe platy a dôchodky.