Za obnovenie jazdy rýchlika Tekov cez Zlaté Moravce

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Za obnovenie jazdy rýchlika Tekov cez Zlaté Moravce.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2015-04-07 12:19


Ladislav Vaškovič
Autor petície

#52 Pripomienky

2015-04-07 16:35

Ak máte niekto konkrétne návrhy a pripomienky napíšte sem do komentára.

Táto petícia bola znovuotvorená pre študentov vysokých škôl,ktorým nebolo umožnené sa podpisovať na papierový hárok.

 


Hosť

#53

2015-04-13 10:52

Čo je ? Voľako ostalo ticho!

Keď nechcú štátne železnice ,treba sa obrátit na iných napr. REGIOJET!

Ladislav Vaškovič
Autor petície

#54 Re:

2015-04-14 15:08

#53: -  

 Museli sme opätovne otvoriť túto petíciu,nakoľko niektorý rektory vysokých škôl neumožnili podpisovať klasickú petíciu na papiere,rozhodli sme sa že do konca mája tu môžu ľudia podporiť dobrú vec,ktorá bude pre všetkých,ktorý bývajú na strednom Slovensku a pracujú/študujú v Bratislave,Trnave,či Nitre.

Začiatkom Júna už všetky hárky sa zozbierajú a osobne ich zanesieme na Ministerstvo dopravy,výstavby a regionálneho rozvoja SR (MDVRR).

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-04-19 07:59


Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-04-19 08:16


Emil

#57

2015-04-19 09:16

Pisete o velkom zaujme, ale mne to tak nepride, je okolo toho uz nejako ticho, podpisy uz pribudaju len minimalne a neviem, ci to bude stacit na to, aby to presvedcilo kompetentnych. Keby je nas aspon tych 1000, co sa podpisali. Zbierate podpisy aj niekde na verejnosti, alebo iba takto online? Myslim, ze by bolo dobre a potrebne vyuzit vsetky mozne sposoby a kanaly ako dalej rozsirovat tuto iniciativu aby nas bolo co najviac a aby si to vsimol aj niekto, kto to moze nejako ovplyvnit, viem, ze ste boli v mediach na zaciatku tejto akcie ale odvtedy nic, nevidim ziadne plagaty alebo nieco, ze by sa aspon ludia o tom zhovarali atd. Este pred komunalnymi volbami som tuto iniciativu posielal mailom aj jednemu kandidatovi na mestskeho poslanca do Zlatych Moraviec a sam mi na to odpovedal, ze nema o nieco take zaujem, ze to ludi netrapi a zaoberaju sa inymi vecami v meste ako fungovanim zeleznice, mali by ste do toho viac vtiahnut aj mesto, ved stanicna budova vyzera odporne, je to vizitka aj mesta, nie len zeleznic, ze kasle na tuto cast mesta uz roky a to bolo pri vsetkych primatoroch. Chcem sa opytat, ze preco sa nemohli pred tym studenti podpisovat? Co konkretne im na tom vadilo? Nam a dalsim potencionalnym cestujucim, je jedno, ci to bude statny alebo sukromny dopravca, skoda len, ze nie len statne zeleznice ale aj ti sukromnici sa zoaberaju iba dialkovymi spojmi, ale regionalne spoje uplne vykapali vsade, len sa riesia nove spoje medzi KE a Prahou alebo BA a podobne....uz konecne by mohla ozit stanica v ZM a zeleznica doprava v tomto meste a jeho okoli, profitovali by z toho aj cestujuci z okolitych obci, skuste aj debatovat so starostami zainteresovanych obci, kadial trat ide, aspon aky maju na to nazor, ci by aspon boli schopny vyjadrit nejaku verejnu podporu, treba spojit pre dobru vec co najviac ludi, ved tu ide o cely okolity region nie len o ZM. Proste spravit z toho verejnu diskusiu, len tak sa moze nieco v tomto state pohnut. Dufam, ze poslednym klincom do rakvy tomuto pripadnemu projektu nebola sutaz, ktora je vypisana na nejake nove spoje medzi BA a BB, ktora momentalne prebieha tusim. Najvacsi problem tejto trate je, ze cez moravce nesla elektrifikovana trat, dnes by sme nemuseli riesit taketo problemy.

Ladislav Vaškovič
Autor petície

#58 Re:

2015-04-21 14:38

#57: Emil -  

 Takže poporiadku:

 

Petičná akcia bola v písomnej forme už ukončená.

Ak sa pametám tak do konca januára.No kolega ma oslovil mailom,či by som nemohol obnoviť elektronickú petíciu opäť.Ako som písal chceli sa podpísať študenti do tlačív v písomnej forme,no rektori niektrorých vysokých škôl im to nepovolili.

Momentálne suma-sumárum máme zozbieraných okolo 1500 podpisov.

V máji to už chceme ukončiť,V mesiaci Jún to odniesť na ministerstvo dopravy.

Určite vieme že je vypísaný tender na súkromného dopravcu po tratiach č.130/150/170 ŽSR (BB-ZV-ZH-LV-SA-GA-BA).

Tu sa jedná predovšetkým o mesto Zlaté Moravce,ktoré nemá ďiaľkovú dopravu,ani autobusy niektoré nezachádzajú do Zl.Moraviec.

Preto chceme využiť potenciál železnice ako študentsko-robotnícke vlaky,ktoré by spájali štyri krajské univerzity BB,NR,TT,BA.

Kolega,s ktorým túto petíciu robíme sám bol študentom vysokej školy v Nitre a dobre vie aké je ťažké sa dostať z oblasti Turca do Nitry.

K tej elektrifikácii trate č. 141 ŽSR Kozárovce-Leopoldov,len toľko:Rozhodovalo sa o dvoch variantách a vybrala sa cez Levice aj stoho dôvodu že sa stavali Atomové elektrárne Mochovce,ktoré su bližšie ku Leviciam ako ku Zlatým Moravciam.

Bolo to politicko-ministerské rozhodnutie,či si vybrali správne sa uvidí až časom.

 

peto

#59 Trasovanie R BA-ZV.

2015-04-22 14:22

Trasa A  BA-GA-LV-ZH-ZV-BB.Prvy-Treti-Piaty-atd cez Surany elektricka trakcia.   Trasa B  BA-HC-NITRA-DRAZOVCE-ZL.M.-ZV.----/KE//.Druhy-stvrty-siesty-atd cez ZL.M. dieselova trakcia /docasne/ Takto vznikne odlahcenie juzneho tahu cez Levice pre nakladnu dopravu.

peto

#60 Re:

2015-04-28 13:46

#57: Emil -  

  Ake by boli dobre holanske /Dzurindove vlaky/ z Istrochemu pre tuto trat.Mal by ich dat opravit a zmodernizovat na vlastne naklady a sprovoznit.


Hosť

#61

2015-05-01 19:25

Týmto úsekom trate,som jazdil ako rušňovodič pri vozbe Pn vlakov z Prievidze do Žiaru nad Hronom a sa mi veľmi páčila. Fero Unter Vás pozdravuje.
Ladislav Vaškovič
Autor petície

#62 Re: Pn-ky

2015-05-03 07:57

#61: -  

 Ďakujeme pán Unter.

Dosť majstrov zo Zlatých Moraviec čo jazdili za depo ZM na obehoch ZM-Kozárovce-Lužianky,resp. na vlakoch Pn,Mn,Pr,postrkoch,sú už viacerý na dôchodku.

Kedysi to na trati 141 ŽSR žilo.Opäť by sa niečo mohlo podobné stať už v októbri,niečo podobné ako v roku 1990,kedy pôjdu vlaky odklonom cez Zlaté Moravce po trati č. 151 ŽSR/141 ŽSR v úseku Uľany nad Žitavou-Vráble-Zlaté Moravce-Kozárovce a späť.

Ak vrchnosť dá súhlas tak cez ZM budú chodiť všetky rýchliky,vlaky Nex,Pn odklonom po tratiach 151/141 ŽSR.

Dôvod je nepretržitá výluka na trati č. 150 ŽSR Výhibňa Pial-Beša (sanácia zemného telesa)

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-05-07 10:41


peto

#64 Arriva sa hlasi od Prahy.

2015-05-07 14:44

Kiez by bolo mozne jednat i s tymto dopravcom.

Ondrik

#65 Re: Arriva sa hlasi od Prahy.

2015-05-08 15:05

#64: peto - Arriva sa hlasi od Prahy. 

 Treba skusit kazdeho. Trh sa pomalicky zacina rozrastat a malo by byt povinnostou oslovit kazdeho z nich. Uz tu mame okrem statnych zeleznic aj RegioJet, LeoExpress ci Arrivu, ktora ma v ZM aj svoje autobusy.

IMHO, stvrtok, ked som siel domov z prace zo ZC do ZM to bola katastrofa s autobusmi, jeden chodil do minuleho tyzdna a pojde zas az od decembra ci kedy, dalsi pre zmenu nevedno preco neprisiel vobec a ked sme nespokojni tam cakali a zavolali na linku, co tam maju pisanu, tak, ze oni su z BA oni s tym nic nemaju. No skratka o 15:20 siel jeden autobus a kto chcel ist domov z prace, ci zo skoly, tak dalsi mu isiel o 18:20 a aj to meskal asi desat minut. Strasne nieco, takyto spoj, hlavne na konci tyzdna, kedy idu aj ludia z tyzdnoviek, ci studenti by mal urcite opodstatnenie, rovnako ako aj naspat zase na zaciatku tyzdna, resp. v nedelu. Drzim Vam palce a argumentujte aj tymto, ze je to bieda so spojenim na vychod od ZM, lebo do NR aj BA pomaly kazdu polhodinu daco ale na BB a obzvlast v mensich mestach maloco zastavuje (napr. Nova Bana, Zarnovica, Sliac...).

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-05-24 10:27



Hosť

#67 Re: Re: Re:

2015-05-24 11:23

#44: Patrik Dunajský - Re: Re:  

 Kedy bola trat 141 opravovana vlastne? a Co sa tam opravovalo?


Hosť

#68 Re: Re: Re: Re:

2015-05-24 15:57

#67: - Re: Re: Re:  

 Nic-len sa tam chodia tratovaci platene zasivat bez kontroly.Skratka zaplateny Hawai.

Ladislav Vaškovič
Autor petície

#69

2015-06-05 14:02

Chcem popoďakovať touto cestou všetkým,ktorý ste podporili dobrú vec pre ľudí,či sa jedná o študentov,alebo pracujúcich v Bratislave ,prípadne v zahraničí a radi by cestovali vlakmi rýchlika R Tekov v jeho pôvodnej trase cez Zlaté Moravce a Trnavu.

10.júna 2015 máme rokovanie na Ministerstve dopravy.O jeho výsledku Vás budeme informovať.

 

Alfi

#70

2015-06-06 07:51

Držíme palce, robíte dobrú vec, osobne neverím, že to prejde, keďže vieme ako je to v tomto štáte obnoviť niečo dávno zrušené, ale aspoň to budú mať na vedomí, keby sa do budúcna podobná vec zopakovala, už by to nemohli nechať len tak. Dúfam, že tým, ak vám to teraz nevíde neprestane vaša činnosť a budeme ešte o vás počuť v tejto súvislosti, mohli by vaše kroky potom nasledovať k súkromným prepravcom ak u štátu nepochodíte.

Palo

#71 Re: Re: Rýchlik 580,581 Tekov

2015-06-14 18:49

#34: Ladislav Vaškovič - Re:  

 Obnovenie tradičného rýchlika Tekov, by bolo potrebné prejednať aj s iným dopravcom napr. Žlté rýchliky Regiojet, keďže Ministerstvo dopravy nemá o obnovenie tejto trati záujem. Ak Železnice nemajú záujem o túto trať, treba To skúsiť aj u iných prepravcov.

Peter

#72 Regio

2015-06-18 11:33

Na profesii sa objavila ponuka prace, ze hladaju rusnovodica, pricom su tam napisane mesta Nove Zamky, Komarno a Zlate Moravce, neviem, ci to nieco naznacuje...alebo len hladaju niekoho z tohto regionu, kedze RegioJetu odislo vela rusnovodicov, kvoli ich zdieracskemu fungovaniu voci zamestnancom.


Hosť

#73 Sumrak totality

2015-08-06 13:17

Spi sladko naivnost tohto kraja pre obnovenie tejto streky, kde vladni papalasi musia riesit pod natlakom imigrantske chutky bezpracnych rekreantov a nezostane ani cent pre tento narod zbedaceni. Len pre  Zabetonovany kraj -// Zilinsky  //-od Puchova az po Tatry,kde nas budu zdravit kaskady, tunely a mosty namiesto krasnej prirody.Nic ine na juhu sa neda cakat.


Hosť

#74 peto

2015-08-11 16:15

A karta sa dnes obratila-ze vraj automobilka GB.Plan ukazuje od Luzianok az po Drazovce a este aj cez streku LU-ZM bude presahovat-vid plan na topkach.Z toho vyplyva vlecka do automobilky z Luzianok a ziska vela aj trat LD-LU-ZM.Budis svetlo.

Jaro70

#75 Re: peto

2015-08-12 21:35

#74: - peto 

 Ak si prečítaš zámer daného projektu ( enviroprtal ), prídeš na to, že svetlo je natrvalo vypnuté. Spomína sa tam zrušenie trate Lužianky - Dražovce. Jediné plus tam je, že sa uvažuje s 8 os vlakmi Kozárovce - brána závodu cez ZM.