Petícia za zdvojkoľajnenie úseku železničnej trate Bratislava - Dunajská Streda

regiojet_1.jpg

Žiadame Ministerstvo Dopravy a apelujeme na všetky dotknuté orgány štátnej správy, orgány regionálnej samosprávy a územnej samosprávy, aby sa Železničná trať číslo 131 : Bratislava - Komárno modernizovala, pioritne v úseku Bratislava - Dunajská Streda.

Žiadame zdvojkoľajnenie trate, jej elektifikáciu a zabezpečenie priecestí závorami.

Počet cestujúcich sa vzhľadom na atraktivitu bývania v tejto lokalite bude len zvyšovať. Ak chceme naďalej využívať vlakovú dopravu je nevyhnutné trať zásadne ZMODERNIZOVAŤ, teda zdvojkoľajniť a elektrifikovať.

Vlaky by na seba nemuseli čakať, nemeškali by a mohli by jazdiť rýchlejšie a častejšie. Táto najvyužívanejšia jednokoľajná trať na Slovensku sa otvorila pred vyše 120 rokmi a elektrifikované sú iba krátke úseky v Bratislave a v Komárne.

“Výstavba trate Bratislava - Komárno prebiehala v rovinatom teréne bez väčších problémov. Najväčšou umelou stavbou železnice bol drevený most cez Malý Dunaj dĺžky 168 m. Zo 152 úrovňových priecestí trate boli vybavené závorami iba dve. Prevádzka na trati Bratislava - Dunajská Streda bola otvorená 23.8.1895, na úseku Dunajská Streda - Komárno 17.11.1896.“ (Zdroj: vovlaku.teraz.sk)

Je správny čas začať riešiť túto tému.

Potrebujeme moderné fungujúce a ekologické prímestské vlaky!

Mgr. Art Mariana Repovská    Kontaktujte autora petície

Svojím podpisom súhlasím, že Mgr. Art Mariana Repovská bude môcť vidieť všetky informácie, ktoré poskytnem v tomto formulári.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Tieto informácie nebudeme verejne zobrazovať online.

Udeľujem súhlas so spracovaním informácií poskytnutých v tomto formulári na nasledujúce účely: