Otvorený list na ODVOLANIE JUDr.A.Cisárovej riaditeľky CIPS

Otvorený list na ODVOLANIE riaditeľky Centra

pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže

JUDr. Andrei CISÁROVEJ

Vážený pán
Ján Richter
minister
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Špitálska 6-8
816 43  Bratislava

Na vedomie:
Róbert Fico
predseda vlády SR
Úrad vlády SR
Námestie slobody 1
813 70  Bratislava

My, občania,

žiadame odvolanie riaditeľky Centra pre medzinárodneprávnu ochranu detí a mládeže JUDr. Andreu Cisárovú, pre jej neplnenie si svojích pracovných povinností, Štatútu Centra pre medzinárodneprávnu ochranu detí vedenom pod značkou CT/136/2013, pod registračným číslom 23843/2013, ktorý nadobudol účinnosť 15. októbra 2013 podpisom ministra práce,  sociálnych vecí a rodiny SR Jánom Richterom, neplnením Zákona č. 305/2005 Z.z. a osobnostnú nezrelosť potrebnú pre výkon svojej funkcie.

1. Neplní si ako riaditeľka Centra pre medzinárodneprávnu ochranu detí a mládeže (ďalej CIPS), úlohy Ústredného orgánu v oblasti únosov detí - občanov a štátnych príslušníkov Slovenskej republiky, podľa medzinárodných dohovorov. (1)

2. Neplní si svoje povinnosti ako riaditeľka CIPS - neposkytuje právnu pomoc a poradenstvo pri neoprávnenom premiestnení detí - občana a štátneho prislušníka Slovenskej republiky v zahraničí.

3. Ako riaditeľka CIPS nevykonáva patričné úkony na zabezpečenie návratu alebo premiestnenia dieťaťa - občana a štátneho príslušníka Slovenskej republiky na územie Slovenskej republiky. (1)

4.  Neplní si svoje povinnosti a úlohy ako riaditeľka CIPS - vyplývajúce pre Slovenskú republiku z medzinárodných dohovorov, týkajúcich sa sociálno-právnej ochrany občanov a štátnych príslušnikov Slovenskej republiky.

5. Ako riaditeľka CIPS neposkytuje informácie a pomoc v oblastiach vyplývajúcich z nariadenia rady (ES) č. 2201/2003.

6. Ako riaditeľka CIPS neprijíma všetky primerané opatrenia na zabezpečenie okamžitého návratu dieťaťa - občana a štátneho prílušníka Slovenskej republiky na územie Slovenskej republiky (1) a ani nezabezpečuje účasť a zastúpenie počas súdnych konaní o návrat dieťaťa - občana a štátneho prislušníka Slovenskej republiky na územie Slovenskej republiky. (1)

7. Ako riaditeľka CIPS svojím konaním neriadi a ani nezodpovedá za činnosť CIPS.

8. Ako riaditeľka CIPS sa neriadi pri plneni svojích úloh Zákonom č. 460/1992 Z.z., Ústavou Slovenskej republiky, zákonmi a ďalšimi všeobecne záväznými právnymi predpismi, medzinárodnymi dohovormi, hlavne Haagskym dohovorom z roku 1980, pokynmi a usmerneniami Ministerstva práce, sociálnych veci a rodiny Slovenskej republiky, štatútom, organizačným poriadkom CIPS a internými predpismi CIPS.

__________________________________________________________________________________
(1)  Čl.6 Dohovoru o občiansko-právnych aspektoch medzinárodných únosov detí z 25.10.1980 a
nariadenia Rady (ES) c.2201/2003

Na základe horeuvedených dôvodov považujeme JUDr. Andreu Cisárovú za nevhodnú pre štátnu funkciu, ktorá vyžaduje profesionálny prístup, objektívnosť, nestrannosť a osobnostnú zrelosť pre činnosť v tak náročnej oblasti ako je dodržiavanie práv detí - občanov a štátnych prislušníkov Slovenskej republiky a dodržiavania ich  ľudských práv.

Neprofesionálne dosadený, zaujatý a nie správne  orientovaný človek nemôže zastávať tak dôležitú funkciu a postavenie, kde sa jedná o ľudský život - život dieťaťa, ktoré zlým rozhodnutím riaditeľky CIPS stráca svoje detstvo, svoju biologickú rodinu a často vyrastá v podmienkach, ktoré nie sú zlučitelné s medzinárodnými zmluvami a dohovormi, ktoré Slovenská republika podpísala a ratifikovala. Preto nie je vhodnou osobou s osobnostnými predpokladmi pre túto pozíciu.

Preto žiadame ministra Richtera o čo najrýchlejšie odvolanie JUDr. Andrei Cisárovej z pozície riaditeľky Centra pre medzinarodneprávnu ochranu detí a mládeže.

Kontaktná osoba:

Milan Horeličan     e-mail : peticia.a.c@centrum.sk

Silvia Maher

Prípady, ktoré nás viedli k napísaniu Otvoreného listu za odvolanie riaditeľky Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže JUDr.A.Cisárovej :

Medzinarodnopravny aspekt  :

Elliot Maher :

Ninka Kandráčová :

Katarína Košturová

Mariana Hanuštiaková :

prípad v Norsku :

Daľšie prípady pochybenia prace CIPS :

Milan Horelican    Kontaktujte autora petície