Zachráňme pred barbarmi unikátne biotopy v Kremnickom pohorí

Quoted post


Hosť

#26

2016-01-14 06:06

Pretože lokalitu som osobne navštívil za účelom inventarizácie bezstavovcov a môžem potvrdiť jej jedinečnosť v Kremnickom pohorí. Teda nejde len o indikačnú a chránenú rosičku! SR nemôže mať všade CHKO a parky (ikeď na to stále má) a preto by na tejto lokalite mal zvíťaziť zdravý rozum-najvyšší stupeň ochrany v štatúte rezervácie a teda maloplošného územia!

Replies

Ivan

#27 Re:

2016-01-14 08:32:55

#26: -  

 Ďakujeme za odbornú podporu. Zatiaľ petíciu podporili traja poslanci NR SR. S petíciou sme oboznámili aj odorné botanické a biologické ústavy, očakávame aj ich podporu. 

Ivan

#34 Re:

2016-01-17 10:07:50

#26: -  

Vážený  pán s diskusným príspevkom 26, máme na Vás prosbu, či by ste neboli ochotný poskytnúť nám Vašu odbornú prácu (samozrejme s autorizovaním) v predmetnom biotope o výskyte bezstavovcov. Podali sme sťažnosť na SR Rade Európy, ako depozitárovi Bernského dohovoru, pre nečinnosť pri zastavení ťažby a obnove biotopu. Vášu prácu by sme predložili Rade Európy ako odborný dôkaz o výskyte ďalších, pravdepodobne i chránených prírodných organizmov. Podkladom o výskyte Rosičky okrúhlolistej bude práca biológa Mgr. Ing. RNDr. Lyciusa. V prípade súhlasu so spoluprácou prosíme spojiť sa s nami cez mailovú adresu uvedenú v poradí ako druhá v závere textu petície.

Vopred ďakujeme, T. Ivan