Kresťania vítajú utečencov

Quoted post

Eduard

#4 Re:

2015-06-04 11:39

#1: -  

 Nesúhlasím, toto je obyčajné nekvalifikované vytrhávanie citátov Písma bez rešpektovania ich reálneho kontextu.

Dávam do pozornosti, že ak ten prijatý migrant bude napr. práve niekto infiltrovaný z ISIS, ako verejne varoval iracký minister zahraničných vecí, tak máme s pravdepodobnosťou, blízkou istote, na krku i zodpovednosť za ním vykonané teroristické činy a hromadné vraždy. To už by vám nevadilo, to už by bolo v súlade s Písmom?

Treba si tiež uvedomiť, že tí "utečenci" utekajú napr. i zo záchytných táborov v Turecku a pod., kde už mali k dispozícii i humanitárnu pomoc, a kde im už nič nehrozilo. Nehovoriac už o tom, že v žiadnom prípade nejde o tých najohrozenejších, t. j. ženy, deti, starcov a zranených, ale v prevažnej väčšine sú to mladí muži v plnej sile a kondícii. Nehovoriac už o tom, že nejde ani o žiadnych chudákov, ktorým je treba pomôcť, ale o osoby s prevažne inými, a to najmä ekonomickými motívami a ambíciami, nakoľko prevážačom platia taxy, za ktoré by v svojich krajinách mohli pohodlne žiť neraz i rok - dva...

Nemám nič proti tomu, aby sme pomáhali tým, čo pomoc naozaj potrebujú, no treba zvážiť, kde a akou formou. Lebo rovnako, ako prevažná väčšina našich žobrákov použije finančný dar od dobrodincov iba ak na ďalšie rozvíjanie svojho alkoholizmu, tak rovnako škodlivé môžu byť i neadekvátne formy pomoci migrantom...

Replies

Leuška

#6 Re: Re: žiadna pomoc - každý sam nesie svoj Kríž!

2015-06-04 16:30:30

#4: Eduard - Re:  

 Prikázanie 11 od Ježiša: "Miluj blížneho ako seba samého" neznamenalo a neznamená pomáhaj, nakoľko len Pán vie koľko komu naložil a každý sam musí niesť svoj Kríž dokonca. Len tak sa naplní vôľa našho Pána.

Pamätajme si vždy na slova, ktoré povedal Pán Kanaanke, že jej Viera jú zachránila - nič iné.


Hosť

#8 Re: Re:

2015-06-10 11:42:46

#4: Eduard - Re:  

 konečne normálny nezaslepený  názor a hlavne z vlastnej hlavy . ale ak to už bude akútne, som za to, aby každá kresťanská rodina zobrala za svoju jednu muslimskú rodinu, ktorá býva tak 6-10 členná. kresťania ich chcú, kresťania sa postarajú.