Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Francesco

/ #180

2015-02-18 01:14

Principiis obsta sero medicina paratur cum mala per longas convaluere moras - Snaž sa čeliť začiatkom. Je neskoro zháňať sa po lieku, ak dlhým odkladom mohlo už zosilnieť zlo... (Ovidius)

Myslím, že sme nedávnym referendom - napriek jeho nedokonalostiam - mali možnosť okrem podpory ochrany dieťaťa vyjadriť aj svoj významný postoj, že homosexuálne správanie ako také nepovažujeme za prirodzené, zdravé a celkom normálne. Ak ho za také možno považujú v iných krajinách, to ešte nutne neznamená, že takým aj reálne je. 

Myslím, že celospoločensky nízkou účasťou na referende (už bez ohľadu na to, z akých rôznych príčin sa tak stalo) sme túto anomáliu akoby celospoločensky odobrili a v istom zmysle jej otvárame dvere. Nedokážeme domyslieť vážny dôsledok nášho postoja, že totiž kabát už nikdy na sebe nevyrovnáme, ak sme horný gombík zapli nakrivo. Osobne predpokladám, že homosexualitou to vôbec nekončí, že časom nás dúhová explózia sexuality postupne uvoľnenej ad absurdum ešte veľmi prekvapí pestrosťou a bohatosťou svojich prejavov, ako aj neuveriteľnou schopnosťou prežiť. Predpokladám tiež, že to postupne prirodzene povedie k zastieraniu morality skutkov a k mravnému i spoločenskému úpadku. Preto moje áno tejto petícii.

Nedovolím si súdiť homosexuálov resp. LGBTI vôbec, či a do akej miery nesú na svojom sexuálnom správaní nejakú vinu. To je výsadou Stvoriteľa. Sú tu medzi nami, často naši príbuzní či dobrí priatelia, často skvelí ľudia a rovnako ako hetero potrebujú dôstojne žiť. V tomto zmysle majú štát i cirkev neľahkú úlohu nájsť prijateľné riešenie.

Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých sa moje slová dotkli, ale cítil som potrebu vyjadriť sa k tejto téme.