VYHLÁSENIE: ZAČNIME BRAŤ EXTRÉMIZMUS VÁŽNE

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií VYHLÁSENIE: ZAČNIME BRAŤ EXTRÉMIZMUS VÁŽNE.

A.

#1 výborne...

2013-11-23 12:01

skvelo napísané...držím palec, nech je čo najviac podpisov...

Hosť

#2

2013-11-24 12:24

haha radsej podpiste odvolanie Harabina ,mudrlanti

Hosť

#3

2013-11-24 12:48

Ďakujem za petíciu, podporujem ju z celého srdca, ide o vec nás všetkých.

Hosť

#4

2013-11-24 13:12

Extremizmus je nebezpecny, suhlasim s peticiou . Moj podpis je dokazom . Andrea Pistl Andrasova

Hosť

#5

2013-11-24 13:27

podpísala som!
miro kaso

#6 názor

2013-11-24 14:05

Halo ľudia, vstávať. akože pán Kotleba sa tam dostal ako? Sám od seba prišiel. Veď ho tam zvolili ľudia. Takže vy ste tu zostrojili petíciu proti názoru ľuďom, ktorý ho zvolili. Super...Tak to už môže byť aj občianska vojna.

Hosť

#7

2013-11-24 14:45

Akákoľvek iniciatíva, ktorá je nasmerovaná proti akejkoľvek forme extrému,má svoje opodstatnenie.

Hosť

#8 Re:

2013-11-24 15:06

#7: -

Ok..tak to by ste potom mali zalozit peticiu proti skorumpovanemu SMERu a jeho oligarchom

hosť

#9 Neriešené problémy a sklamanie

2013-11-24 15:14

Včera večer som šla voliť, aj keď sa mi nechcelo, aj keď ani za kandidáta Smeru Maňku by som za iných okolností nehlasovala. Takto chodím voliť už roky - vždy len keď treba proti niečomu a niekomu, a nie za niečo a za niekoho, o kom by som bola presvedčená, že by to bol ten človek, ktorému mám prečo dať hlas. V Bratislave to možno tak necítite, ale tu, kde Kotleba dostal vyše 70% percent hlasov, je už jasné, že fašizmus je na začiatku víťazného ťaženia. Má mnoho prívržencov medzi mladými ľuďmi, aj tými, ktorí sa stanú voličmi v čase, keď sa budú konať najbližšie parlamentné voľby. Čaká ich nezamestnanosť, evidencia na úrade práce, pričom ich rodiny, ktoré síce nie sú podľa zákona "sociálne odkázané", ale zarábajú v tomto regióne sotva toľko, aby ako - tak pokryli nevyhnutné výdavky, ich budú živiť do 25 rokov bez nároku na sociálne dávky. Nemajú žiadnu perspektívu a nemôžu dúfať v budúcnosť, žijú len zo dňa na deň, presne tak ako Rómovia, ktorých vo svojej nevedomosti pokladajú za hlavnú príčinu svojej situácie. Svoju frustráciu si vybíjajú vzájomnými bitkami. S voličmi Kotlebu sa diskutovať nedá, pretože na nich neplatia nijaké argumenty, odvolávajúce sa na historickú skúsenosť tohto národa - aj úpadok kvality vzdelania popri rastúcej kvantite "vzdelaných" je dôsledkom skorumpovanosti tohto štátu, pretože v rôznych funkciách v štátnej správe na všetkých stupňoch sa od 89. roku striedajú spolustraníci, priatelia, známi a rodinní príslušníci tých, čo sa usalašili na mocenských pozíciách tohto partokratického systému. Sú to tí istí, čo salutovali v pionierskych organizáciách a teraz sa len nečinne prizerajú, ako všetko ide od desiatich k piatim. Ak nepoškodia, určite nepomôžu, lebo sa starjú len o udržanie si vlastného korýtka a korýtka s nimi spriaznených. Toľko formalizmu a byrokracie tu nebolo ani za minulého režimu. Kultúra je pre chudobných Slovákov, okrem retardovaných nevkusných reality show a inej hlúpej zábavy nedostupná. Deti v takýchto regiónoch si nemôžu dovoliť ani školský výlet a min. školstva vyhadzuje peniaze za hlúposti. "Svetlým" príkladom morálneho úpadku je naše súdnictvo - nemožnosť domôcť sa nejakej spravodlivosti, nepostihovanie skutočných kriminálnikov. Medzi policajtami je množstvo prívržencov Kotlebu - vo filme Cigán celkom presne zdokumentovali tvorcovia zaobchádzanie s tými, ktorí pre strážcov zákona nie sú ani ľuďmi. Neviem, či má Slovensko dosť morálnych a intelektuálnych kapacít na to, aby porazilo fašizmus, ktorý je živý z hlúpnutia a zbedačovania národa. Bojím sa, že nie.

Hosť

#10

2013-11-24 15:31

Neviem koho sa tak bojíte, možno vlastého svedomia. V tomto štáte je bordel, byrokracia, korrupcia obyčajní ľudi majú len a len povinnosti, kým darmožráči len a len práva. Tak sa nečudujte tomu že ľudia volili ako volili.

Hosť

#11 Re:

2013-11-24 16:54

#10: -

Vidím, že to tu monitorujú prívrženči a voliči Kotlebu. Áno, obávam sa, že na Slovensku nezvíťazí zdravý rozum a že sa Slováci nechajú ohlupovať fašistickým populistom a pustia ho k moci. To by bola pre Slovensko katastrofa. Dúfam, že sa antifašistické sily a ľudia so zdravým úsudkom dokážu spojiť a mobilizovať, aby tomu čelili.


Hosť

#12

2013-11-24 17:26

Extremizmus nieje vychodisko ,,,používaju tie najintriganskejšie zbrane , naslubuju vam hory doly a ak dosiahnu svoje ,,,budu sa spravať presne tak ako aj ostatní politici SR , podľa hesla " chudobnym ber a bohatym davaj"

Hosť

#13 Re: Re:

2013-11-24 20:00

#11: - Re:

Ano fasisticky populista chce rovnake podmienky pre vsetkych to je fakt zle... Neviem kolko mas rokov ale bud mas este byt zo socializmu alebo mas rodicov ktory ti pomahaju alebo si ten ktoremu sa paci ze ma 20 rocnu hypoteku na byt zatial co dalsi dostanu byt len tak.... No poviem ti tak nemam nic proti romom ale vadi mi zvyhodnovanie istej skupiny ludi voci ostatnym bud nech dostavaju byty vsetci alebo nikto .....

 


Hosť

#14 Re:

2013-11-24 20:23

#10: -

"V tomto štáte je bordel, byrokracia, korrupcia" - aha, a Vám k tomu všetkému chýba ešte rasizmus a národnostný konflikt. Tak potom len smelo do toho.

Mária

#15

2013-11-24 20:29

Pán Chmelár, čo si týmto kompenzujete ???

Táto petícia je ZLÁ!
ja osobne

#16

2013-11-24 20:38

no ak je tu Chmelar ,,tak to je fakt vyhra
j
peter179

#17 k #9 Neriešené problémy a sklamanie

2013-11-24 21:35

Nebývam ani v BB kraji, ani v Blave. Problémy sú mi známe, i keď nie tak bezperostredne ako Vám. Ale môj názor je podobný ako ten Váš. Nepoznám p. Kotlebu, ale rozhodne nie som zástancom extrémizmu. Jeho zvolenie je však obrovská facka našej politickej scéne a v podstate celej spoločnosti. Dôsledok laxnosti, nekompetentnosti, skorumpovanosti, arogantnosti, ... našich vlád a absolútnej nefunkčnosti štátu. Ich záujem sa sústredil len na politický boj x strán, resp. sféry záujmu a moci pri rozdeľovaná zaujímavých zákaziek, prijímaní zaujímavých provízii, úplatkov, rozdávaní a rozpredávaní majetku štátu, ktorý je náš, nie ich. Resp. bol. Na čo sú nám vlastne politické strany?
Nechcem nič znevážiť alebo podceniť. Ale komunistická propaganda a masmédia s obľubou praktikovali vyhlasovanie nepohodlných za bláznov a zatvárali ich do blázincov. Dnešná "demokratická" propaganda a poplatné zdeformované masmédia vyhlasujú s obľubou nepohodlných za extrémistov, rasistov a teroristov. A najnovšie každý, kto je po 24 rokoch tohto marazmu nespokojný so súčasným stavom a zúčastní sa nejakej demonštrácie je označený za anarchistu. Taktiež prejav "demokracie", ale len v ponímaní tých vyvolených. Pritom je to presne opačne: tými anarchistami sú všetky štátne a politické zložky od vrchu až dolu.
Z histórie vieme, že vždy, keď štát neplnil svoju funkciu a úlohy, nestaral sa a nechránil svojich obyvateľov, bol skorumpovaný, dopustil a sám spôsobil zbedačenie svojho obyvateľstva ..., vždy nastúpil nejaký "izmus" - fašizmus, socializmus. Začiatok vyzeral vždy nevinne, potom boli všetci prekvapení a potom prišli obete. Mladí to zväčša nevedia, nezaujíma ich to. Aj my sme boli takí. Ale je dosť nás starších, ktorí sme to zažili, pamätáme. A znova a znova sa nechávame zahnať do kúta. Budeme naďalej takí, počkáme na príchod ďalšieho "izmu", alebo sa už konečne spamätáme???
Za tento stav našej spoločnosti nemôže Kotleba, ani cigáni. Za to môžu sekundárne naše nenažrané politické strany, všetky vlády, parlamenty, súdnictvo, prezidenti. A primárne my všetci, že sme dopustili toto ich 24 ročné bačovanie. Máme ešte toľko síl, odvahy, statočnosti a zopár slušných ľudí, aby sme to zvrátili??? Bude ešte Slovensko niekedy slušnou a sporiadanou krajinou, naozaj právnym štátom, domovom pre všetkých slušných obyvateľov. Alebo sa máme všetci vysťahovať a zostatnú tu len tí darebáci?
peter179

#18 Ešte niečo

2013-11-24 22:12

Nemám dosť informácií na to, aby som sa pod toto podpísal. Neviem, či p. Kotleba je alebo nie je extrémista, nepoznám ho. Keďže naše masmédia nám sústavne a dlhodobo ponúkajú len skreslené, nepravdivé alebo žiadne informácie, neviem to posúdiť (ďalšie víťazstvo našej vládnucej vrstvy, je jedno či pravej alebo ľavej).
Nie som rasista, ale bohužiaľ viem, čo sú cigáni zač. Na druhej strane viem, že obrovské peniaze, ktoré boli určené na riešenie cigánskej otázky sa rozplynuli medzi "našimi pánmi". Ako obyčajne, nikto nevie kde a nikto nie je zodpovedný. Tak takto ju určite nevyriešia. A p. Pollák ???
A tiež sa mi nepáči, že zatiaľ, čo ja musím 8 a viac hodín denne robiť, cigán rozmýšľa len kde by čo ukradol, komu by ublížil, kde by čo zničil a urobil bordel. Oni sú neprispôsobiví, my ostatní však musíme byť prispôsobiví. Na nich mi stŕhajú každý mesiac zo mzdy a na nich mi budú stŕhať aj z dôchodku. A to ešte môžem čakať, že ma kedykoľvek okradnú, prípadne zabijú. Keď hľadám pomoc u polície, zahrá sa to do outu, prípadne ešte mňa napomenú, ... A tak ďalej.
A potom sa niekto pozastaví nad tým, že voľby vyhrá Kotleba? Na takto skorumpovaný a zasvinený štát by sme potrebovali mnoho Kotlebov.
Teda kto je vinník?
Anna

#19 Re: Ešte niečo

2013-11-25 00:51

#18: peter179 - Ešte niečo

Suhlasim so vsetkym. Ved extremne zlodejstvo je tiez extremizmus. Tak preco nebola spisana peticia proti extremizmu, ked Smer a ine strany vstupovali do vlady uz po druhy krat. Ved sme poznali ich extremnu nenazratost.


Hosť

#20 Re: Re:

2013-11-25 01:17

#14: - Re:

Vaša agresivita prezrádza, že ste tu za kotlebovcov. Najprv ma obviníte z "nečistého svedomia" a vzápätí predpovedáte "národnostný konflikt".  Alebo sa ním vyhrážate? Nečisté svedomie nemám - nikdy v žiadnej strane, v žiadnej funkcii, patrím k tým obyvateľom Slovenska, ktorí žijú len od výplaty do výplaty a  celý život si "uťahujú opasky", aby sa "v budúcnosti mali lepšie". Budúcnosť je už skoro preč a opasok na poslednej dierke. A nepatrím k Rómom, ak ste pod "svedomím" nebodaj mali na mysli príslušnosť k tejto etnickej skupine.  Že je tento štát v rozvrate, vidím ako všetci. Ale nepokladám Kotlebu a jeho holé lebky za tých,  čo by tu mali zavádzať poriadok. Nepotrebujem médiá, ktoré by mi vysvetlili čo je Kotleba a jeho "hnutie" zač. Mám vlastný úsudok. Čítam ich výlevy na internete. Dávno porušujú ústavu a TZ, ale nikto to nechce vidieť. Vyzývajú k nenávisti, využívajú problémy tejto krajiny a hnev jej obyvateľov, medzi ktoré iste patrí aj problém s chudobnou a zaostalou časťou Rómov, aby sa dostali k moci. Pochodujú v gardistických uniformách, hajlujú a velebia Slovenský štát, ktorý je zodpovedný za vyvraždenie desaťtisícov slovenských Židov. Teraz rovnako ako vtedy fašistická propaganda voči Židom,  podnecujú nenávisť Slovákov voči Rómom, zjednocujú svojich voličov pomocou tohto "spoločného nepriateľa". Nechcem, aby sa moje detné deti museli hanbiť za náš národ tak ako sa hanbím za to, čo sme spravili Židom, hoci nepatrím ku generácii, ktorá vtedy žila. Kotleba na riešenie chudoby a zaostalosti na Slovensku recept nemá  a všetci, čo mu naleteli hazardujú s budúcnosťou Slovenska, pretože násilie, ktorým chce vyvolať strach u Rómov, sa obráti proti každému, kto by nesúhlasil s jeho "poriadkom". A aké by to boli poriadky, na pochopenie toho stačí stránka beo.sk.

Dusan

#21 A co to ma

2013-11-25 07:01

spolocne s Kotlebom ?
Ved znizit davku v socialnej nudzi pre dlhodobo nezamestnanych MESACNE na 23 EUR chcel pravicovy zlepenec- SAS, SDKU a spol...
Jednalo sa o tom v parlamente, co mate stratu pamete ?
Kde ste boli vtedy, co Vam uz vsetkym ...?
nespokojny obcan

#22 ach jaj...

2013-11-25 13:19

nevedomost, nevedomost, nevedomost.... prave vy ste ti extremisti...

Hosť

#23 Re: Re:

2013-11-25 13:52

ja tu žiadnu petíciu nevidím, toto čo ste tu vyprodukovali inteligenti má od petície veľmi ´daleko..... po formálnej stránke. Pokiaľ ste to mysleli inač, ta nevyzývajte podpisovať petíciu, lebo toto v žiadnom prípade petícia nie je...


Hosť

#24

2013-11-25 14:50

Nic horsie uz nas nemoze prekvapit nez to co nam politicka elita predvadza ztrcte si vasi peticiudo R..I

Hosť

#25 Re: k #9 Neriešené problémy a sklamanie

2013-11-25 16:42

#17: peter179 - k #9 Neriešené problémy a sklamanie

Asi zatiaľ najlepšia reakcia na túto petíciu.