Za zrušenie parkovania na chodníkoch

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Za zrušenie parkovania na chodníkoch.


Hosť

#1

2013-10-31 11:05

Zdravim, vsetko sa da, len chciet treba. Dala by sa o tom napisat dlhsia uvaha, ci sloh alebo ina hlbokosiahla praca, ale to snad inokedy. Ked parkovanie funguje v inych krajinach, preco by nemalo u nas. Verim ze to vyjde a drzim palce =o)

Hosť

#2

2013-10-31 16:59

Som za to, aby sa konečne zamedzilo zaberanie verejného priestoru.
Miroslav H.

#3 Som proti

2013-10-31 18:14

Ja s tymto podnetom nesuhlasim z jednoducheho dovodu: mesto aj doprava v nom by sa mali vyvijat rozvnakym tempom, pokial je nedostatok parkovacich miest je to chyba mesta, tak preco by mali trpiet vodici tym ze sa este znizi pocet parkovacich miest. Som za to aby spolocne vodici aj ostatni ucastnici cestnej premavky zatlacili samospravy aby riesili problemy s parkovanim s vybudovanim lepsich podmienok pre chodcov a cyklistov. Predsalen v niektorych mestach sa odpredali parkovacie miesta a beznemu rezidentovi nezostava nic ine len vyuzit dostupne miesta vramci povolenia zakonmi.
JurKOHA

#4 s problémom "pod koberec"

2013-11-01 08:59

Nič v zlom, ale takúto petíciu môže vymyslieť len nevodič alebo človek, ktorý má vlastnú veľkú garáž a nikdy nehľadal v meste parkovacie miesto. Zrušenie parkovania na chodníkoch, nerieši celkový problém.
Samo

#5 Re: Som proti

2013-11-01 14:32

#3: Miroslav H. - Som proti

Na jednej strane tvrdis ze vodici nemaju trpiet za to ze nie je dost miest - a to ze trpia chodci uz je v poriadku? Chodnik je od slova chodec / chodit, nie od slova parkovat.

Dalej treba upozornit, ze peticia sa tyka vseobecneho povolenia parkovania na chodniku. Aj keby zakon bol zmeneny, nikto nebrani samospravam na miestach kde je to nutne dopravnym znacenim parkovanie na chodniku povolit.

Eka

#6

2013-11-01 19:47

Plne suhlasim s peticiou, pretoze u nas pri dome sa bezne stava, ze parkovisko je poloprazdne, ale vodici jazdia po chodniku, aby zaparkovali rovno pri brane panelaku....Parkovisko ma byt do 200m od domu. Tu ho maju cca 10-30m a robi hlavne mladym problem prejst z parkoviska do brany....Podobne je to aj s chodnikom pri zastavke Drobneho :) Chodnik je plny aut, niekolkokrat ho opravovali, lebo nie je stavany na jazdenie aut....A aj ked je plny este sa po nom premavaju auta hladajuce moznost "niekde sa upichnut", pricom na druhej strane cesty je bezne volne parkovanie....ale to by bolo treba prejst cez cestu domov....Som vodic, jazdim a aj parkujem....ale nemam problem chodit :)
Miroslav H.

#7 Re: Re: Som proti

2013-11-02 10:20

#5: Samo - Re: Som proti

Nechapem, cim chodci trpia. Parkovanie na chodniku je povolene pokial ma chodnik dostatocnu sirku aby pre chodca pri parkovani zostalo zakonom stanovenych 1.5 metra. Pokial sa najde blbec, ktory nepozna zakony a nevie kolko ma nechat chodcom tak to nieje problem parkovania na chodniku, ale daneho jedinca v jeho obmedzenosti.

Jožo

#8 Re: Re: Re: Som proti

2013-11-02 17:14

#7: Miroslav H. - Re: Re: Som proti

Nuž, a prečo potom na diaľnici z Bratislavy nestačí jeden pruh v každom smere, ale rozširovala sa z dvoch na tri? Že by preto, že tam chodí veľa áut a jeden pruh v jednom smere by bol málo? 1,5 metra na chodníku stačí na nekomfortné vyhnutie sa dvoch ľudí. Ak idem s dieťaťom a manželkou, tak máme ísť cez celé mesto husím pochodom za sebou, pretože na chodníku parkujú autá? Ďalší problém je ten, že vodiči si dosť často vysvetľujú zákon tak, že tých 1,5 metra majú nechať až po zaparkovaní, ale na to aby zaparkovali, tak jazdia po chodníku aj desiatky metrov. A to už nie len obmedzovanie chodcov ale aj ohrozovanie. Pevne verím, že sa zmení táto absurdná situácia, keď ani na chodníku si nemôžem byť istý, že mi deti nezrazí auto - kvôli tomu, že nemožno prenášať problém parkovania na vodičov!

Sám som vodič a vlastník auta a súhlasím s touto petíciou. Na parkovanie je buď parkovisko alebo vyznačené parkovacie miesto na chodníku. Na tom navrhovaná zmena nič nemení. Petícia navrhuje zakázať divoké parkovanie na chodníkoch. Ak je niekde dosť miesta na chodníku a nebude to na úkor chodcov fajn, nech sa vyznačí parkovanie.

Hlupy Duro

#9 Najlepsie je ve Vajnorech, Rusovcach, Rovinke, ...

2013-11-06 16:34

Mna fascinuje, ako funguje komunal. V meste papuce a pokuty permanentne. Staci vsak ist do primestskych obci a je pokoj. Parkujes na travniku pri ceste? Mas na ulici odparkovanych 5 vrakov? Chces, aby tvoje dieta mohlo jazdit na skutriku, stvorkolke po komunikacii?
Ziadny problem. Starosta to neriesi, lebo by ho susedia nezvolili.

l.l

#10 1,5m ze je dost pre chodcov

2013-11-08 11:22

1,5m ze nie je dost pre chodcov?tak to musia byt ti chodci sakra obezni... a ked aj musi ist niekto s manzelkou a detmi za sebou (Zrejme rodinka tucniakov) aby presli popri zaparkovanych autach, ktore nechali 1.5m no to mi je tragedia.
Ak auta 1.5 m nenechali to je ine, tam samozrejme existuje moznost privolat policiu. Tak potom aky je ucel tejto peticie? obmedzovat tu velku vacsinu slusnych kvoli par nevychovancom, na ktorych uz aj tak paky su?
Netolerancia tohto naroda je neskutocna
Adrian

#11 Re: 1,5m ze je dost pre chodcov

2013-11-09 18:38

#10: l.l - 1,5m ze je dost pre chodcov

Povedal by som, že práve vy ste ten netolerantný. Chdníky predsa patria chodcom. Autá tam nemajú čo robiť.

TheOrigin

#12

2013-11-09 19:11

A co tak nieco konstruktivne? Ake by bolo podla Vas zlepsenie? Nadavat dokaze kazdy, clovek co ma na tuto peticiu uporoznil s bohorovnou aroganciou vyhlasil ze komu sa nepaci to ze nema kde parkovat nech preda auto, lebo auto je len vec ega a statusu. Podporit takyto pristup? Ani omylom. Navrhnite riesenie, alternativu a potom sa da uvazovat o podpore.
Miroslav H.

#13 Re: Re: Re: Re: Som proti

2013-11-09 22:47

#8: Jožo - Re: Re: Re: Som proti

No neviem preco by sa malo chodit husim pochodom. Pokial dobre viem tak vo vacsine ulic je chodnik na oboch stranach vozovky... To znamena ze z kazdej strany ma chodec 1.5 metra... Tym padom je zataz na chodnik chodcami rozdeleny na obe strany... cize pochybujem ze sa stava ze sa chodi ako husky (a to vyuzivam chodniky v centre Bratislavy ako chodec).

Adrian

#14 Re:

2013-11-10 00:04

#12: TheOrigin -

Smutné na tom je, že to je pravda (ego a status). Táto petícia je práveže konštruktívna - hore sa píše, nech v prípade širokého nevyužívaného chodníka existuje možnosť povoliť parkovanie dopravným značením. Bohorovná arogantnosť? Nie, arogantní sú šoféri, čo nechcú rešpektovať právo chodca na adekvátny životný priestor. Keď to zoberieme demokraticky, chodcov je viac, ako šoférov, aj šoféri sa v momente, keď vystúpia z auta, stávajú chodcami. Chodenie je najvyužívanejší spôsob dopravy, prečo teda nemá aj chodec najväčšie práva na využívanie verejného priestoru? To nie je z mojej strany žiadna bohorovná arogantnosť. To je legitímna požiadavka mňa ako chodca a spolu so mnou ďalších 450 000 obyvateľov Bratislavy.

 

A inak, mohol by si sa aspoň podpísať, Andrej (predpokladám, že si to ty).

TheOrigin

#15 Re: Re:

2013-11-10 09:47

#14: Adrian - Re:

Áno reagoval som an teba, ale pripadalo mi blbé menovať. Andrej nie som, ani nikto z diskutérov na tvojom statuse.

1. Ego a status - to by ma zaujímalo ako svoje tvrdenie mieniš doložiť inak, než subjektívnym pocitom. Áno, poznám pár jedincov pre ktorých je to fakt kompenzácia komplexu, ale tí si väčšinou svoju kôpku šrotu odtiahnu na víkend do rodného kraja a viem ich zrátať na prstoch jednej ruky. Medzi mojími rovesníkmi (cca 30) nepoznám nikoho, ani jediného čo by dokazoval pravdivosť tvojho tvrdenia, vzhľadom na to že rodinné, +desaťročné, ekonomické(mini typu smart a podobne) autá tvoria drvivú väčšinu. Na takej Felícii si asi ťažko pohladkáš ego, na tej jazdíš lebo musiíš a potrebuješ. Ja vozím zásoby do roboty, najbližšie parkovisko mám cez pol kilometra a aj to väčšinou nedostupné. Vozím svoju starkú do nemocnice lebo je nevládna a tiež parkujem niekedy naverímboha lebo niet kde a parkovať o dva kilometre ďalej a nechať babku preslimačiť sa o barlách je neprípustné. Vozím mojich rodičov tiež vyššieho veku hlavne na nákupy aj pre starkú, ja makám od rána do večera a ak by som to ja alebo oni mali vláčiť MHD tak ďakujem pekne. Tak dlhý ten deň nie je a takí mladí ani naši nie sú. A skoro každý koho poznám ti povie podobný príbeh. Fakt by ma zaujímalo, ako by si chcel dokázať tvoje tvrdenie (a áno, pokladám ho za nepodložené a arogantné) že väčšina má auto len kvôli egu a statusu keďže podľa mňa je to presne naopak.

2. Keď mi niekto povie že keď sa mi nepáči nemožnosť parkovania nech predám auto, že len jeho názor je správny a ja si mám trhnúť - hm. Na zamyslenie. Prednedávnom na domovej schôdzi sa rokovalo o tom, že sa celé dva vchody zadĺžia pôžičkou na 20 rokov aby sa spravilo zateplovanie. A kto na to nemá (prevažne už dôchodci a teda tí ktorí tu žijú 20+ rokov) tak nech sa odsťahuje. V mojich očiach rovnaký princíp. Komu sa nepáči, nech si trhne - bez toho aby sa vôbec uvažovalo nad reálnym riešením.

3. Arogantní sú AJ šoféri, ale AJ chodci. Ja som drvivú väčšinu svojho života chodil peši a MHD, viac cítim s chodcami, zastavujem na prechodoch a snažím sa parkovať s rozumom. Že sa mne trepú do cesty dôchodci cez štvroprúdovku podľa kréda "veď ma nezrazí, veď ma vidí" hoci má od prechodu 20 metrov, že sa mi chodci ležérnym krokom premávajú po parkovisku a rovno do cesty cúvajúcemu vozidlu a MNE za to vynadajú, že cyklisti celkovo majú na háku pravidlá cestnej premávky, jazdia si ako sa im zachce a ohrozujú nielen seba ale aj mňa a iných nie je arogantné? Každý kope len za seba, ale trochu empatie pre toho druhého by prospelo obom stranám, nemyslíš?

4. Ja som za aby sa súčasný stav riešil, ale s rozumom! To čo navrhuješ nie je dotiahnuté. 450 000 ľudí? Ok, v tvojom príspevku si vravel že áut je tu už cez 200 000 plus 150 000 dochádza. Súhlasím že to je veľa a že na to toto mesto nemá kapacitu,  ale plošný zákaz nie je riešenie. Z tých 450 000 ľudí je polovica majiteľov áut, plus nehovoriac o tom že na nich sú zavislé iné osoby. Ok ak si si istý číslami, nechajme demokracii voľný priebeh a na základe výsledkov napr. tejto petície si utvor potom obraz, komu to reálne vadí a ako veľmi. Ak ti to podpíše nadpolovičná väčšina tak uznám že som sa mýlil a vôľa ľudu je iná. A čo ty?


Hosť

#16

2013-11-22 08:41

Vďaka za zorganizovanie, zdieľam.
Bobor

#17

2013-12-18 13:50

cele je to o netolerantnosti a pohodlnosti tupeho stada. u nas za bytovkou je zakaz vjazdu. (vynimka pre invalidov, co tu maju asi 6park. miest) napriek tomu tu parkuju desiatky aut neopravnene na chodniku. dokonca podaktori parkuju priamo skoro az vo vchode tak ,ze ked chce clovek vyjst z baraku tak musi ist v 0,5m sirke medzi autami.skuste si to s bicyklom alebo kocikom. total na hlavu. ja len dufam ,ze im niekto ojede tie auta klucom. ak to nebudem ja pedalmi. raz sa to stane... podotykam ,ze asi 50m od bytovky je obrovske parkovisko a byva casto poloprazdne. este som ho nezazil zaplnene. ale proste lenive rite sa potrebuju doviezt az do vchodu domu!!! sa divim ,ze s tym autom nevlezu az do vytahu. chapem ,ze niekde v centre nie je kde. ale tu aj je kde ale lenivci potrebuju parkovat 5m od domu... aby na svojho milacika videli z okna !!! ak chce niekto parkovat na chodniku nech si vybavi vynimku tj. invalid, staram sa o nevladneho atd. alebo nech dop*ce nejazdi na aute alebo nech si zaplati parkovacie miesto... nechcem nikoho diskriminovat ale ludia dop*ci spamatajte sa. tu nie je kde stupit ledskou nohou lebo vsade su auta. auta nas ovladaju totalne :( je to sialene. ja do 5km od domu chodim zasadne pesi alebo na bajku ci mhd. uz 10rokov. auto pouzivam len ked je to nevyhnutne. keby si to povedalo viac ludi tak by jazdilo postatne menej aut, tj. cistejsi vzduch a aj viac parkovacich miest volnych v meste pre ludi co naozaj potrebuju pouzit auto.. vela tucnych zadkov by schudlo aj bez platenia za chudnuce pilulky.. zamyslite sa predtym nez sadnete do auta ci naozaj tych 100m do najblizsieho marketu neprejdete pesi. skuste auto pouzivat len ked je to naozaj potrebne. vdaka.

Hosť

#18

2013-12-19 19:49

Hulváti, arogantní debili, čo si mýlia chodník s diaľnicou a trúbia na chodcov, ktorí im "zavadzajú", to musí skončiť.

Hosť

#19

2013-12-20 19:18

Petícia o.k., ale ten namotaný marketing (sponzoring extra viditeľnosti petície): to Vám teda neaký "kovaný konzultant" (v skratke kokon) musel nabulíkať :-(
Samo

#20

2014-01-26 08:19

Som vodic a podporujem peticiu. Chodniky su na chodenie, nie na parkovanie.
Spacer

#21 Re: Som proti

2014-01-27 20:02

#3: Miroslav H. - Som proti

Riešiť nedostatok parkovacích miest parkovaním na chodníkoch, ktoré na to nikdy v civilizovanej krajine neboli určené a ani projektované je čisté ignorantstvo a absolútny diletantizmus zodpovedných inštitúcií.


Hosť

#22 Re:

2014-02-07 12:35

#12: TheOrigin - A nemali by riesenie hladat vodici ? Preco by chodci mali byt donuteni riesit problem niekoho ineho ?

 


Hosť

#23

2014-02-07 15:11

To ale skutočne zavádza chodiť po chodníkoch.

Hosť

#24

2014-02-18 17:46

Ten, kto okusi bicyklovanie v Bratislave, by podpisal aj 100-krat. Doporucujem si to kazdemu vyskusat a potom prosim podporit zmenu.

Hosť

#25

2015-04-27 17:26

Ako chodcovi a cyklistovi sa mi coraz castejsie stava, ze nedokazem prejst cez chodnik, alebo sa musim vyhybat parkujucim autam takmer uplne vsade kade chodim, bicyklujem.