Petícia za zachovanie systému EZU

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zachovanie systému EZU.

dara

#1

2012-11-23 11:13

Systém EZU je systém, ktorý konečne funguje. Od začiatku marca, som s ním ani raz nemala problém a to zasielam podania od viacerých firiem. Priznania k DPH, Súhrnný výkaz, Prehľad o zrazených preddavkoch... všetko sa odosielalo bez najmenších problémov. Myslím, že je veľkou nezodpovednosťou vyhadzovať peniaze na nový systém ak existujúci konečne funguje hlavne teraz v čase krízy, keď vláda vyzýva všetkých aby šetrili a sama takto nezodpovedne rozhadzuje...
Aknazuz

#2

2012-11-23 16:29

vyborny napad. dakujem autorovi myslienky. Zuzana
Kysučanka

#3 Som za zachovanie EZU, mám 58 registrovaných firiem!!!

2012-11-23 16:54

Mám účtovnú firmu, všetkých klientov som naháňala, aby sa na odosielanie v EZU registrovali.Po počiatočných peripétiách sa s EZU celkom dobre pracovalo. Prečo z ľudí, ktorí platia dane, robíte fackovacích panákov, ktorí neustále majú skákať, ako sa pánom hore zapáči? Dokedy si myslíte, že to vydržíme? Pýtam sa : prečo to, čo celkom dobre konečne funguje a pomáha nám, chcete znova zrušiť????
Kysučanka

#4 Akna

2012-11-23 16:57

#2: Aknazuz -

čo je výborný nápad??? Zrušenie EZU? Ak to myslíš, spamätaj sa!!! Odosielala som súhrnné výkazy aj podľa prvej možnosti, aj cez E dane a to sa nedá porovnať!!!

 

Kysučanka

#5 Akna

2012-11-23 20:11

#4: Kysučanka - Akna

...ak si myslela, že spísať a podpísať tú petíciu je výborný  nápad, tak je to OK...možno som to zle pochopila...

kazisvet

#6 funguje

2012-11-23 21:42

no fungujúce treba zrušiť, nahradiť čiastočne fungujúcim a pritom sa ešte nabaliť, gratulujem. A len tak preklopiť dohody z EZU na eTax????
tax

#7 Bank Pro Soft

2012-11-23 23:45

To co dodal Bank Pro Soft bol nefunkcny KONS, ktory mal subsystem EZU. KONS bol zaplateny aj napriek nefunkcnosti. To vsetko verejnost vtedy hnevalo. Nefunkcnost KONSu bola riesena navratom k RDS. Zostal tu vsak nezazmluvneny subsystem EZU, sucast KONSu, ktory ked vypadne, nema dodavatelsku podporu. Preto asi zmena. Pytajte sa Miklosa a Mikulcika, co a ako dodali a zazmluvnili. Zmena EZU na zmluvny podporovany nastroj vadi byvalym dodavatelom Bank Pro Soft odstavenych od koryta. Nech sa pozru, aky nefunkcny system KONS dodali a neoperuju nezazmluvnenym subsystemom.
Strana 27: http://sk.scribd.com/doc/105647438/FS-Expertna-Sprava
Liecba beznadejnych pripadov

#8 To je neuveritelne, co tu pises, nechcem sa ta dotknut, ale chod k lekarovi

2012-11-24 08:32

Huuu, tak Financna sprava prevadzkuje system bez zmluvy? Na zaklade coho, ho potom prevadzkuje? EZU je software - k software su autorske prava a tie su chranene zakonom.
Porusovanie autorskych prav je trestny cin a pri velkosti jeho porusenia to je na basu natvrdo. To by si statutar financnej spravy trufol? Ak netaras (co neverim),
ako sa tam ten system dostal, ved ho propaguju na svojej web stranke a vedu nan odkazy. Maju ho nainstalovany na serveroch, a podla deklarovanych charakteristik
musia mat nejaky vykon. To sa akoze tvorci toho systemu hakli na danovu spravu a nainstalovali a odladili tam EZU bez suhlasu Financnej spravy? Nevsimli si, ze to
tam bezi 11 mesiacov? Ty to mas asi mierne popletene, ak mam byt slusny.
Ze system prevadzkuju od technickej podpory? Ved tym porusuju minimalne interne predpisy, a napriek tomu ten system nepada?
Tak to si ti chlapci, co to vytvorili zasluzia cenu IT komunity (inak, v Socialnej poistovni dostali za podobny system cenu ITAPA 2012) za mimoriadnu spolahlivost.
Ten zasmluvneny eTax, ci eDane furt padal, a to tade nepreslo 400 000 podani a nepodavalo tade 80000 firiem (precitaj si clanok v poslednom Trende). Ved ich za to
Sulaj zaloval.
A ak ta zmluva o podpore naozaj nie je uzavreta, tak to prisli za autormi - nejaka firma Fatory 4 Solutions - ze chceme uzavret zmluvu a tam im povedali - palte do p...
my s vami ziadnu zmluvu neuzavrieme, to by ste nam za to platili peniaze a to je proti nasemu etickemu kodexu ??????
Vsetko je inak - EZU funguje, je spolahlive, setri zdroje statu a pokazilo Ditecu kseft, lebo zaujem o ich ZEP poklesol na nulu.
L.

#9 Re: To je neuveritelne, co tu pises, nechcem sa ta dotknut, ale chod k lekarovi

2012-11-25 20:46

#8: Liecba beznadejnych pripadov - To je neuveritelne, co tu pises, nechcem sa ta dotknut, ale chod k lekarovi

... skutočne by som sa prihováral za to, aby sa diskusia čo najrýchlejšie vrátila tam, kam, ako sa domnievam, patrí: ide tu o občiansku aktivitu, o artikuláciu občianskeho postoja. Tón a argumentácia by preto mali byť primerané práve tejto ašpirácii - - mám za to, že niektorí diskutujúci by mohli uvážlivo používať „výrazivo“, ktoré napokon sami potrebujú  z polovice vybodkovať (#8). Rovnako nepokladám za prijateľné, posielať diskutujúcich z tieňa webovej anonymity k lekárovi...

Virtuálny priestor pre petíciu, (ako sa domnievam) slúži pre vyjadrenie súhlasného stanoviska k jej predmetu - tí, ktorí nesúhlasia, sa k nemu predsa hlásiť nemusia! Naopak tí - ktorí sa zúčastnia diskusie by mali - namiesto "zápasu v blate" -    prispieť  k vecnému a korektnému vyjasňovaniu detailov témy/predmetu. Ide tu napokon o získavanie podpory, a nie polarizáciu expresívnymi vyhláseniami, či nie?

Ak som teda správne pochopil merito veci: Systému, ktorý plní všetky požiadavky kladené na jeho fungovanie; ktorý je prevádzkovo robustný a racionalizuje úsilie všetkých daňových subjektov - ktorí sa rozhodli pre jeho použitie, rovnako ako aparátu štátnej správy - tomuto systému hrozí riziko, že bude nahradený "inováciou" - takou, ktorej hlavnou prednosťou sú (zrejme len?) ďalšie nároky na verejné financie - tak je to podozrivé aj inak neinformovanému. Podstata scenárov, ktoré takéto "riešenie“ (zrejme) vyvolali k životu je nám akási "povedomá".

Vlado

#10 Re: Re: To je neuveritelne, co tu pises, nechcem sa ta dotknut, ale chod k lekarovi

2012-11-26 00:39

#9: L. - Re: To je neuveritelne, co tu pises, nechcem sa ta dotknut, ale chod k lekarovi

Ako je možné dorobiť systém KONS keď súdružka Mária Machová, dnes už vo výslužbe, zastavila pokračovanie tohto projektu a jeho financovanie a namiesto toho nalupuje služby od bliakajúcej firmy Novitech.

mobilka

#11

2012-11-26 09:39

EZU super rýchly systém. Šetrí čas, peniaze, nemusím naháňať konateľov, nemusím utekať na daňový úrad, nemusím posielať podpísané krycie listy, jednoducho podpíšem to svojim identifikátorom a z elektronickej podateľne mi príde potvrdenka! Pohoda! Ak sa to odstaví, tak sa zase vyhodí "do kontajnera" niekoľko miliónov, čo je dobré a fungujúce, tak to sa musí zlikvidovať!
Pouzivatel EZU

#12 Zda sa, ze EZU este zije

2012-12-03 15:34

Pouzivanie EZU je predlzene do 31.12.2012. Podla oznamu by malo ist pomalsie, asi mu znizili pridelenu vypoctovu kapacitu. Podanie cez eDane o preddavkoch sa nam nepodarilo odoslat. Chyba hlasila nemoznost komunikacie medzi aplikaciou instalovanou v pocitaci pouzivatela a serverom. Nuz, asi to nie je jednoduche rozchodit.
Božka

#13 dobré zlikvidovali, zlé zostalo...

2012-12-06 21:18

...ja som dnes odosielala 2 veci - 1 prehľad a 1 súhrnný výkaz cez tie Edane. 1 mi zabralo toľko času, ako 10 cez EZU a bola som v takom strese, že mám celý deň pokazený. Na prehľad mi potvrdenka zmizla skôr, ako som ju stihla vytlačiť a tak som nevedela, či je to odoslané, či nie. x-krát som sa cez portál vrátila do daňového subjektu a možno po dvoch hodinách sa konečne v pošte objavilo, že správa bola prijatá. Ale keď si ten prehľad dám vyhľadať, vôbec ho tam nevidím.
- rýchlejšie - ale to už po 18-tej hodine som odoslala SV, potvrdenku sa mi podarilo vyhtlačiť, ale na portáli ju u daňového subjektu stále nevidím.
- okrem toho mi v jednej s. r. o-čke vyskakuje v registračnom formulári, ktorý som si vytlačila úplne neznáme meno bratislavčana aj s jeho rodným číslom, ktorý sa za tú firmu vôbec nebol registrovať na daňovom úrade. Registrácia bola robená v Čadci a úplne niekým iným...a ešte na telefonickej podpore dosť nervózny pán...To ešte len budú zmätky a ten stratený čas, keď si človek nemôže ihneď skontrolovať, či je to v poriadku odoslané. Ešte keď je 1 subjekt, ešte sa to dá, ale keď ich je veľa - a ak chcú účtovníčky živiť rodiny, musí ich byť veľa - tak je to o dušu.
A ešte teraz, keď podanie Dp sa nebude dať odložiť na čisto zblbneme...
Božka

#14 prepáčte chpravopisné chyby, ponáhľala som sa

2012-12-06 21:23

#13: Božka - dobré zlikvidovali, zlé zostalo...

a až teraz vidím, koľko ich tam je:-((( Ale podstatu ste iste pochopili...a idem sa pozrieť ešte na portál, či ten SV tam konečne uvidím...

Božka

#15 v schránke správ daňového subjektu je, ale v dokumentoch subjektu to ešte nie je...

2012-12-06 21:31

Kysučanka

#16 Bordel nad bordel!

2012-12-07 11:42

20 minút čakáte na telefóne a stále Vám bzučí: čakajte na linke, ste v poradí...keď konečne niekto zdvihne, poviete mu o chybe, ktorú urobili pri zavedení používateľa do portálu e Tax, dotyčný Vás jednoducho nevybaví a odkáže Vás na písomnú komunikáciu. Pritom v oznámení jasne píšu, že v prípade akýchkoľvek problémov kontaktovať informačnú linku alebo na e-mail adrese. Keď sa tam konečne dovolám a stratím toľko času, tak by si to mali poznačiť a opraviť...
Majú nás všetkých "na háku", Kocúrkovo je málo výstižné...
ella

#17 nejde mi to

2012-12-10 16:23

Ja sa tam ani nemôžem dostať, heslo, ktoré mi poslali je vraj neplatné.
Robím papiere mnohým firmám, teraz pred Vianocami treba aj DPH poslať, už som na nervy.To nám dali ako vždy ako darček pod stromček.
A od piatka ani EZU nejde.
A prečo by ho nemohli používať, veď im toľké milióny zaplatili!!!!!!!!!!!
ella

#18 Re: Zda sa, ze EZU este zije

2012-12-11 11:27

#12: Pouzivatel EZU - Zda sa, ze EZU este zije

Ani ten nejde od piatku, a to som sa tešila, že aspoň tento rok sa mi podarí v pokoji ukončiť.

Ale nie, nech máme pred vianocami veselú náladu, tak nám pomohli.

Pouzivatel EZU

#19 EZU znova prijima

2012-12-17 12:07

Po instalacii noveho certifikatu EZU znova prijima.

Hosť

#20 Re: Re: Zda sa, ze EZU este zije

2014-05-17 03:18

Toľko idiotov, koľko sedí na riaditeľstve a tzv. technickej podpore nenájdeš na celom svete. Človek si založí svoju firmu, 11 rokov funguje na zahraničnom trhu a nie je schopný vyplniť súhrnný výkaz v tejto debilnej krajine. Ja napr. pracujem na tom a čoskoro sa prehlásim do Švajčiarska a budem podnikať pod švajčiarskym IČO a peniaze nalievať do švajčiarskej ekonomiky. Tu sa fakt nedá žiť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Peter

 

#18: ella - Re: Zda sa, ze EZU este zije 

 


Hosť

#21 Re: Som za zachovanie EZU, mám 58 registrovaných firiem!!!

2020-07-30 19:16


Hosť

#22 Re:

2020-07-30 21:48


Hosť

#23 Re:

2020-07-30 21:55