Vyzývame vládu aby bezodkladne začala riešiť ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať zo zdravotných dôvodov a sprístupnila im PCR testy zdarma alebo za symbolickú cenu.

Vláda momentálne ignoruje skupinu ľudí ktorí sa nemôžu dať zaočkovať z rôznych zdravotných dôvodov ako - alergia na látky vo vakcíne, chronické ochorenia a iné kontraindikácie. Títo ľudia sú už druhý rok odkázaní na to aby si z vlastných financií hradili náklady spojené s testovaním na COVID19. Kvôli zhoršujúcej sa situácií na Slovensku, vláda čoskoro prijme opatrenia, ktoré budú nariaďovať všetkým nezaočkovaným ľudom preukazovať sa v práci negatívnym PCR testom - taktiež budú mať nazaočkovaní ľudia obmedzený prístup do viacerých zariadení.

Momentálne stojí na Slovensku negatívny PCR test 36 eur. Tieto náklady môžu byť pre ťažko chorých ľudí zdrvujúce a mali by byť preplatené buď zdravotnou poisťovňou alebo štátom. Je druhý rok pandémie a vláda úplne ignoruje túto skupinu ľudí a dáva ich na rovnakú úroveň s ľudmi ktorí sa zaočkovať nechcú.

Vyzývame preto vládu aby bezodkladne začala riešiť problematiku ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať zo zdravotných dôvodov a sprístupnila im PCR testy zdarma alebo za symbolickú cenu. Je nevyhnutné pristupovať k tejto skupine ľudí so špeciálnym záujmom.

Taktiež vyzývame vládu aby brala do úvahy túto skupinu ľudí pri vytváraní reštrikcií - či už pri obmedzeniach pohybu do zariadení, na podujatia alebo pri cestovaní.

Natália Jamborová    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Natália Jamborová na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.