Vystúpenie Slovenskej republiky z Európskej únie (SLOVXIT)

Európa, sa po rozhodnutí Veľkej Británie ocitla na rázcestí. Začínajú sa ozývať ďalšie a ďalšie hlasy z mnohých krajín Európy, či už sa jedná o Taliansko, Holandsko alebo Švédsko , ktoré volajú po vystúpení z Európskej únie. Tento rázny krok je prvou kockou domina, ktorá bola zhodená. Môžeme nasledovať krajinu, ktorá bola obrovskou veľmocou a podniknúť kroky, vďaka ktorým nás blížiaci kolaps nezasiahne v plnej miere... alebo môžeme vyčkávať  a nechať sa zmiesť lavínou, ktorá bude nasledovať. Únia sa čoraz viac snaží zasahovať do životov občanov, oberá krajiny o suverenitu, ničí podnikateľské prostredie ako aj medzinárodné ekonomické a politické vzťahy. Nanucuje svoj pohľad na imigračnú politiku, snaží sa meniť našu kultúru a etnické základy. Snaží sa zmeniť  Európu na obraz svojich hodnôt a ideálov, ktoré sú v rozpore s históriou našich krajín. Je čas povedať stačilo.

My občania Slovenskej republiky, touto petíciou žiadame vyhlásenie referenda o Vystúpení Slovenskej republiky z Európskej únie v súlade s článkom 50 Lisabonskej zmluvy.