RUSKÁ RULETA s lekármi nad 65 rokov v prvej línii pandémie.

Myslíme, že je všetkým jasné, že ak posielame Lekárov prvého kontaktu vo veku nad 65 rokov do Výkonu prvej línie v tejto pandémii COVID-19, tak štátne orgány "hrajú RUSKÚ RULETU" s nimi. Tzn. v daný deň sa buď nakazia alebo tento deň to snáď vydá a budú zdraví.

Samozrejme nemá dôvod nikto pochybovať že sa jedná o veľmi rizikovú skupinu, často títo lekári prvého kontaktu nad 65 rokov, majú aj iné pridružené ochorenia , ako hypertenzia ,  diabetes, mnohí trpia inými tiež závažnymi ochoreniami ktoré su nezlučiteľné s nakazením COVID-19. Často krát sú to pracujúci lekári s prekonaným onkologickým ochorením.

abc.png

Netreba zabudnúť, že títo Lekári prvého kontaktu, už odpracovali pre túto spoločnosť minimálne 40 rokov a viac. A otázka znie, či za odmenu majú byť ťažko nakazení s COVID-19 vo svojom veku a s už pridruženými chorobami , a tým aj samozrejme odkázaní na vysoko pravdepodobnú smrť.

Pričom nehovoriac o tom, že väčšina z nich pracuje v odľahlých regiónoch - Kysúc, Oravy, Liptova, ako aj Východu Slovenska, a mnohí aj v marginalizivaných skupinách atď.

Samozrejme títo lekári sú ochotní pracovať aj ďalej , ak štátné orgány zabezpečia ich Zdravie a Bezpečnosť , hlavne Očkovaciou látkou + špeciálnymi ochrannými prostriedkami, nie štandardnými... resp. špecifickými úpravami práce počas pandemického obdobia.

Preto milí priatelia, možno ak si vážite ich doterajšiu prácu a myslíte si že sú naozaj ohrození na živote, PROSÍM PODPÍŠTE a ŠÍRTE a ZDIEĽAJTE túto petíciu. Určite v tomto stave by ste ani Vy nechceli byť nútení pracovať v takých podmienkách...

ĎAKUJEME

Petičný tim - Lekári 65.

Lekári prvého kontaktu nad 65 rokov.    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Lekári prvého kontaktu nad 65 rokov. na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.