Petícia za zbúranie budovy Parlamentu a priľahlých objektov Národnej Rady Slovenskej republiky

1280px-Slovakia-03059_-_National_Council_(31909997640).jpg

My, dolu podpísaní občania, žiadame zbúranie súčasného sídla Parlamentu (Národnej Rady SR) a jej pričlenených objektov a to z nasledovného dôvodu.

Sme za to, že táto budova nemala byť nikdy postavená, nakoľko už v roku 1986 kedy sa začalo s jej výstavbou išlo o kontroverznú stavbu. Generálnym dodávateľom bola Stavoindustria a podľa archívnej správy TASR po zohľadnení stavebných a cenových zmien stála cca 320 milión vtedajších Kčs.

Od otvorenia budovy bola jej prevádzka sprevádzaná početnými priestorovými, kapacitnými aj praktickými problémami, čo znamenalo aj mnoho dodatočných zásahov a menších rekonštrukcií. Nič sa však nemení na tom, že aj keď v čase po roku 1989 sa viedli spory, čo s rozostavanou budovou parlamentu, nakoniec ju dostavali a slúži pôvodnému účelu.

Sme toho názoru, že táto viac ako 27 ročná budova už dnes nespĺňa žiadne z požiadaviek na nu kladené, a preto by mala byť s okamžitou platnosťou zbúraná. Nemôžeme si dovoliť aby sa v nej poslanci cítili zle, pretože to môže negatívnym spôsobom vplývať na chod tejto krajiny pri každodennej práci poslanca a hlasovaní o dôležitých zákonoch (...)

V prospech zbúrania budovy Národenej rady Slovenskej republiky hovorí aj fakt, že za tú dobu čo by bol parlament neuznášaniaschopný by sme mohli ako štát ušetriť odhadom až niekoľko miliónov eur, za čo by sa dala v budúcnosti postaviť jedna veľká a moderná nemocnica (...)

Pokiaľ dokážu architekti v pomerne krátkom čase vyzbierať viac ako 10 000 podpisov za záchranu Istropolisu, veríme, že s podpisovaním tejto petície nebude problém a že ju podpíše celé Slovensko. Stačilo by nám pol milíona až jeden milión podpisov.

Prosím podpíšte túto petíciu aj vy, aby mohla prísť pred parlament ťažká stavebná technika a aby sa mohlo začať s búracími prácami.

Na vedomie: Pamiatkový úrad Slovenskej republiky, mesto Bratislava

Svojim podpisom oprávňujem Marek Poleč na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.