Petícia za zatvorenie všetkých stredných škôl na území SR a prechod na dištančnú výučbu

My, nižšie podpísaní žiadame, aby bolo na všetkých stredných školách zavedené dištančné vyučovanie pre všetkých žiakov vo všetkých okresoch  (aj pre OTP).

Na stredných školách sa stretávajú študenti z celého Slovenska. Cestovanie detí na internáty rozhodne situácií nepomáha. Zaočkovanosť žiakov stredných škôl je taktiež vo väčšine škôl nízka a nepostačujúca. Preto je ponechanie stredných škôl otvorených naozaj veľkým rizikom. Je to riziko pre nás aj naše rodiny.

Problémom je aj internátne ubytovanie. Na internátoch sa stretávajú študenti z rôznych škôl, tried a okresov. Rovnako sa všetci miešajú aj v školskej jedálni.

Viacerí odborníci tvrdia, že školy sú problémom. Zo škôl sa to následne šíri ďalej. Preto by bolo naozaj vhodné a potrebné výučbu práve na stredných školách realizovať dištančne.

Mnoho  žiakov vysokých škôl už funguje dištančne. Nevidíme dôvod prečo by mal byť pri stredných školách rozdiel.

Preto prosíme, aby sa naozaj dôkladne prehodnotili tieto riziká a stredné školy prešli na dištančné vzdelávanie.

Zdravie detí a dospievajúcich by malo byť prvoradé, rovnako aj zdravie našich rodín.

Každý deň pribúda medzi deťmi na stredných školách množstvo nakazených, deti sú v karanténe a tie následne nakazia aj rodičov.

ZATVORENIE ŠKÔL ODPORÚČA AJ KONZÍLIUM ODBORNÍKOV, tak prečo sa nekoná ?

Nesúhlasíme s nerešpektovaním vedeckých autorít v konzíliu odborníkov, ktorí navrhovali prerušiť prezenčné vyučovanie na školách.

Nesúhlasíme s tým, aby školy ostali počas lockdownu otvorené. Je vyhlásený núdzový stav a zákaz zhromažďovať sa. Malo by to platiť aj pre školy.

Svojim podpisom oprávňujem Študenti SŠ na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.