Petícia za zachovanie prezenčnej formy výučby na Trnavskej univerzite v Trnave

Nesúhlasíme so zmenou formy výučby na Trnavskej univerzite v Trnave (TRUNI) z prezenčnej na dištančnú.

V súčasnosti na TRUNI funguje prezenčná forma výučby s maximálnym dodržiavaním všetkých protipandemických opatrení. Univerzita funguje v režime OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní Covidu). Žiadame o zachovanie súčasného stavu, nakoľko je v súlade so všetkými opatreniami vlády a pandemickej komisie, vrátane Covid automatu.

Petícia proti zachovaniu prezenčnej výučby odsudzuje teóriu OTP, ktorá podľa nej diskriminuje neočkovaných študentov, ktorí si musia hradiť testy na covid z vlastných peňazí. Toto je celkom mylná predstava o režime OTP, nakoľko síce očkovanie dobrovoľné je, ale tak ako očkovaní, tak aj neočkovaní majú okrem práv aj povinnosti. Neočkovaní sa dobrovoľne rozhodli neočkovať sa, čo v demokratickej spoločnosti všetci rešpektujeme. Zároveň si však treba uvedomiť, že pri uplatňovaní všetkých protipandemických opatrení (prekrytie horných dýchacích ciest a dezinfekcia rúk), je nákaza a následne šírenie ochorenia očkovanými nulové.

Podľa Covid automatu má aktuálne Trnavský okres zaočkovanosť ľudí nad 50 rokov viac ako 66%. Každý okres, ktorý má zaočkovanosť osôb nad 50 rokov 65% a viac, má automaticky v rámci covid automatu stupeň o jedna nižší. Pri 75% je to o dva stupne menej atď. To znamená, že Trnavský okres v čiernej fáze skončiť už nemôže.

Dištančná forma výučby nikdy úplne nenahradí prezenčnú. Ani podľa nás, podpísaných študentov, ani na základe covid automatu a odporúčaní nie je potrebné zavádzať na Trnavskej univerzite v Trnave dištančnú formu výučby.

študenti Trnavskej univerzity v Trnave    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem študenti Trnavskej univerzity v Trnave na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.