Petícia za urýchlenie rekonštrukcie Bratislavského bábkového divadla

Budova Bratislavského bábkového divadla na Dunajskej ulici je od roku 2015 oficiálne v rekonštrukcii. Je rok 2021 a rekonštrukcia sa kvôli prieťahom na rôznych úrovniach prakticky stále nezačala. Viac než 6 rokov divadlo funguje v provizórnych a nevyhovujúcich priestoroch.

Do februára 2021 bolo z verejných zdrojov vynaložených 413 585- Eur na prenájmy náhradných priestorov.

V súčasnosti divadlo funguje v budove Istropolisu, ktorého osud je však neistý. Výpovedná doba je len pol roka.

My, zamestnanci BBD, sa vo svetle vyšších skutočností obraciame na Bratislavský samosprávny kraj ako na zriaďovateľa divadla s apelom o urýchlenú realizáciu projektu rekonštrukcie divadla. Každé ďalšie oddialenie má devastačný dopad na fungovanie jediného kamenného divadla pre deti v Bratislavskom kraji.

Bližšie informácie o divadle a jeho poslaní: www.babkovedivadlo.sk

Petičný výbor BBD

Ján Brtiš, riaditeľ

Katarína Aulitisová, umelecká šéfka

Peter Galdík, dramaturg

Katarína Fridrichová, prevádzková manažérka

160047830_451141595936615_74104646539164089_n.png

Stav rekonštrukcie v roku 2017

158500579_140734967925892_7957323224138653181_n-4.jpgStav rekonštrukcie vo februári 2021

Ing. Ján Brtiš, riaditeľ BBD    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Ing. Ján Brtiš, riaditeľ BBD na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.