PETÍCIA ZA POZASTAVENIE DRVENIA ODPADU OBSAHUJÚCEHO AZBEST V TESNEJ BLÍZKOSTI OBYTNEJ ZÓNY SLNEČNICE

My, dole podpísaní občania v zmysle petičného práva požadujeme, aby sa bezodkladne pozastavilo drvenie odpadu, ktorý vzniká pri sanácii umelého kopca na ulici Azúrová, z dôvodu podozrenia na prekročenú povolenú mieru prašnosti a prítomnosti azbestu v ovzduší. Žiadame o pozastavenie drvenia do doby, kým výsledky prebiehajúcich meraní nepreukážu bezpečnosť tejto formy spracovania odpadu pre obyvateľov Slnečníc.

Prítomnosť azbestu v ovzduší v okolí kopca bola potvrdená výsledkami odberov vykonaných nezávislým aktivistom v mesiaci október. Zároveň bola prítomnosť potvrdená aj podľa medializovaných informácií.

S ohľadom na povahu nebezpečnosti azbestu, a vzhľadom na množstvo ľudí bývajúcich v priamej blízkosti danej lokality, považujeme okamžité pozastavenie drvenia za nevyhnutný krok pri predchádzaní potencionálnej zdravotnej ujmy.

Alexandra, Vladimir    Kontaktujte autora petície