Janka Cziborova

Táto petícia vznikla na základe názorov občanov, ktorí túto petíciu dobrovoľne podpísali a súhlasia s jej znením.

Vážený pán premiér, vážení členovia vlády a krízového štábu! Chceli by sme vás poprosiť o otvorenie Kaderníckych prevádzok.Úrad verejného zdravotníctva SR v tejto súvislosti upozornil, že služby vykonávané v zariadeniach v starostlivosti o ľudské telo majú v zmysle platnéj legislatívy charakter epidemiologicky závažných činností, ktorými možno pri zanedbaní postupov správnej praxe a pri nedodržaní zásad osobnej hygieny spôsobiť vznik alebo šírenie prenosného ochorenia.

Orgány verejného zdravotníctva pre to vykonávajú v prevádzkach tohto druhu štátny zdravotný dozor.

Kontrola zabezpečenie takýchto podmienok v domácom prostredí klientov do pôsobnosti orgánov verejného zdravotníctva nespadá a s ohľadom na platnú legislatívu ani nie je realizovateľná.

Vykonanie takéjto činnosti mimo schválených priestorov prevádzok je pre to vždy na vlastné riziko zákazníka aj poskytovateľa služieb,ktorý je zodpovedný za bezpečné vykonávanie poskytovanej služby.

A tu sa pýtam,prečo nemôžeme pracovať v prevádzke keď tam vieme lepšie zabezpečiť hygienické podmienky?Menej ohrozime seba aj zákazníkov.Ale že na vlastnú zodpovednosť môžeme ísť do domácnosti,keď neviem koľko osôb sa tam nachádza a kde sa pohybovali.A v prevádzke vieme zabezpečiť len jedného zákazníka.Vieme lepšie sterilizovať prostredie.

A prečo by sme mali otvoriť kadernícke prevádzky!!!

1.Vieme zabezpečiť lepšie sterilné s hygienické prostredie.

2.Vieme zabezpečiť jedného zákazníka v prevádzke.

3.Vieme zabezpečiť zdravotnú pomoc zákazníkom ktorý majú zdravotné problémy na pokožke hlavy.Napriklad-psoriaza,ekzemy a rôzne iné kožné ochorenie ktoré nie je prenosné ale sťažuje život zákazníka.Pre to že sa mu pri dlhých vlasoch potí viac pokožka hlavy a tak to môže spôsobovať väčšie ťažkosti.Ako svrbenie kože,pálenie, chrasty,rany a zhoršenie ochorenia.

4.Pre to že to vôbec nebolo premyslené že vieme vac prenášať ochorenie keď by sme pracovali v domácom prostredí ako v prevádzke.

5.Pre to že veľa zákazníkov má veľmi husté vlasy a dlhé aj u detí a keď nie sú skrátené a preriedene aby bola pokožka hlavy odľahčená,zákazník môže mať bolesti hlavy alebo vzniknú kožné ochorenia.

Pre to vás veľmi chcem poprosiť o podpisi.Ďakujem.

Janka Cziborova    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Janka Cziborova na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.